Виправляємо помилку 80023017 на PS3

Ігрова консоль Sony PlayStation 3 - одна з найбільш популярних серед любителів електронних ігор. Вона має відмінну продуктивність, чудовою графікою, а кількість доступних ігор обчислюється тисячами. Одна з найбільш цікавих функцій - можливість підключитися до онлайн-сервісу PlayStation Network і битися з реальними суперниками в режимі реального часу. Тут вже зовсім інший азарт, абсолютно не порівнянний з грою проти штучного інтелекту.

Алгоритм рішення помилки 80023017 PSN

На жаль, досить часто сервери Sony працюють нестабільно і видають різні помилки. Кожна з них має певний цифровий або буквено-цифровий код. Завдяки цьому їх набагато простіше ідентифікувати і виявити точну причину. Одна з найбільш зустрічаються помилок - 80023017 на ps3.

Що вона собою являє? Які причини її виникнення? Які доступні варіанти вирішення? Давайте розглянемо відповіді на ці питання.

Причини помилки 80023017 та способи вирішення

Технічні роботи на серверах PSN

Найбільш ймовірна причина виникнення помилки 80023017 - недоступність серверів PlayStation Network. З яких причин вони можуть бути недоступні?

  1. Регламентні роботи. Щоб все працювало на належному рівні, сервери потрібен час від часу обслуговувати. Наприклад, необхідно оновлювати програмне забезпечення, встановлювати нове обладнання, додавати потужність або додаткову пам'ять. На все це потрібен час. Природно, під час роботи найкраще, щоб сервери були відключені. Скільки часу можуть займати регламентні роботи? Якщо не відбудеться ніяких форс-мажорних обставин, фахівці справляються із завданням за кілька годин. Правда, нерідко буває виключення.
  2. Технічні проблеми. Оскільки сервер - це той же комп'ютер, що працює під управлінням спеціальної версії операційної системи, в його роботі можуть виникати різні збої і неполадки. Чим вони можуть бути викликані? Наприклад, в результаті технічного обслуговування фахівці компанії зробили щось не те: некоректно запустили обладнання, неправильно оновили програмне забезпечення. Крім того, можуть виникати проблеми у вищого провайдера інтернету, який забезпечує безперебійну роботу PlayStation Network. Не останнє місце займають проблеми з електрикою. Постачальник електроенергії може проводити планові роботи, або ж електроенергія не буде надходити через аварійну ситуацію.

  3. Втручання сторонніх осіб. Пару років тому по всьому світу прокотилася хвиля новин про злом групою хакерів серверів PSN. Мало того, що був великий ризик крадіжки особистих даних, так ще й сервери були недоступні протягом тривалого часу. І немає ніякої гарантії, що нова група зловмисників чи не спробує повторити те ж саме.

Що ж робити в такому випадку? Як вирішити проблеми? Від вас в цій ситуації нічого не залежить. Вам тільки залишається чекати, коли інженери Sony поправлять ситуацію і сервери PlayStation Network знову будуть доступними. Щоб зайвий раз не нервувати, візьміть за звичку заходити на офіційний блог PSN, щоб бути в курсі останніх новин і знати про заплановані регламентні роботи.

Збій роботи інтернет-з'єднання

Також ні в якій мірі не варто заперечувати провину вашого постачальника послуги інтернету. З різних причин, таким як некоректна робота обладнання, невірні мережеві настройки або ж просто банальна блокування ресурсу, ви можете не мати доступу до онлайн-сервісу Sony PlayStation Network. В такому випадку ваша Пс3 не зможе підключитися до облікового запису.

Що робити в цьому випадку? За великим рахунком теж практично нічого. Ну хіба що у вас є можливість безпосередньо вплинути на службу технічної підтримки. Може бути, ви там працюєте і можете виправити все самостійно.

ПОРАДА. Зверніться в техпідтримку провайдера і поцікавтеся, чи все в порядку на даний момент в технічному плані. Крім того, більшість операторів публікує на своєму офіційному сайті інформацію про аварії і планових роботах. Якщо ж за даними оператора все працює так, як потрібно, але ви регулярно відчуваєте проблеми з доступом до PSN, чому б вам не задуматися про зміну постачальника?

У разі, якщо ви користуєтеся Wi-Fi-роутером, не виключено, що проблема в ньому. Просто перезавантажте його через меню налаштувань, використовуючи для цього веб-інтерфейс через будь-який браузер, або ж вимкніть електричне живлення секунд на 30, після чого включіть девайс знову.

висновок

Якщо на вашій PlayStation 3 помилка 80023017 не дає увійти в обліковий запис Sony і підключитися до серверів PSN, ви навряд чи щось ви зможете зробити зі свого боку. У 99% випадках винна сама Sony. 1% - вина інтернет-провайдера. Якщо в останньому випадку ви зможете змінити постачальника, то в першому лише залишається терпляче чекати рішення проблеми. У коментарях просимо вас написати, чи часто ви стикаєтеся з помилкою 80023017.