Підключення екранної клавіатури в Windows

Будь-яка з версій Windows наділена здатністю виведення на екран клавіатури (Screen keyboard, англ.). У цій статті ми розглянемо різні варіанти її включення, оскільки таке завдання іноді просто необхідна:

  • користувачу з хворобами рук (наприклад, тремор) або з відсутніми кінцівками;
  • при залипання кнопок, поломки або відсутності необхідного пристрою;
  • при роботі на планшетника;
  • для захисту від кейлогерам (програми-шпигуна), підглядає за набором пароля з звичайних клавіш.

У Виндоуз є можливість набору тексту за допомогою екранної клавіатури.

У Windows 7

Перед тим як включити екранну клавіатуру, потрібно розуміти - чи повинна вона з'явитися один раз або її поява буде кожен раз супроводжувати завантаження Віндовс. Для первісної мети потрібно пройти через «Пуск» - «Програми» - «Стандартні» і тапнуть по ній в «Спеціальних можливостях».

У другому випадку екранна клавіатура Windows 7 буде завантажуватися разом з ОС на комп'ютері, якщо в «Спеціальних можливостях» активувати відповідний «Центр» і пропозицію включити її (на картинці - під лупою):

У вісімці

Тепер перейдемо до того, як вивести клавіатуру на екран в Віндовс 8 (8.1). У першому варіанті це робиться шляхом вибору її в «Спеціальних можливостях» «Всіх додатків» початкового екрана:

Якщо тут же активувати в розділі «Використання ... без миші» атрибут «Використовувати екранну клавіатуру», натиснути «ОК», а потім внести зміни в параметри входу - то Screen keyboard буде завантажуватися на комп'ютері щоразу на початку роботи.

У Віндовс 10

У цій версії потрібно спершу потрапити в «Параметри» по кнопці «Пуск» або використавши поєднання Win + I. Потім вибрати категорію як на малюнку:

У діалозі включити параметр:

І також легко здійснити включення Screen keyboard, потрапивши в «Центр спеціальних можливостей» комбінацією Win + U:

альтернативи

Крім звичайних екранних клавіш, що знаходяться на озброєнні будь-який з версій Windows, існує і безліч інших програм, об'єднаних спільною метою. Наприклад, вільна, багатомовна, з практичними великими значками клавіш, з здійсненна коригування розмірів шрифту, його квітів та інших атрибутів - утиліта FreeVirtualKeyboard:

Особливу зручність її в портативності - запуск можливий з будь-якого зовнішнього накопичувача. Посилання для скачування //freevirtualkeyboard.com/.

Ще один варіант заміни шаблонного екранного мануала - утиліта Hot Virtual Keyboard. Основне її призначення - в швидкості і зручності швидкого набору тексту.

У ній згенеровані сімдесят розкладок, які креативно автоматично підлаштовуються під активоване в даний момент мова. Впроваджено підтримка функції «мультитач». Посилання для скачування //hot-virtual-keyboard.com/ru/download/.

З цієї статті ви не тільки дізналися про те, як включити екранну клавіатуру, які існують варіанти її підключення в різних версіях Windows. Але і про ймовірне використання альтернативних програм, що володіють цілком гідним функціоналом, що звертають на себе увагу для їх повноцінного використання. Підбирайте, завантажуйте, впроваджуйте і користуйтеся на здоров'я.

Читайте наші наступні статті. Задавайте нам свої питання - вони не залишаться без відповіді.