Перевірка Macbook перед покупкою з рук

Друзі, сьогодні ми з вами обговоримо те, як перевірити Macbook при покупці з рук. Тобто ми розглянемо основні деталі, на які варто відразу ж звернути увагу при тестуванні девайса. Природно, кожен випадок унікальний, але якщо знати про основи, то на місці вже можна буде зрозуміти, що додатково варто перевірити. Відзначимо, що ці рекомендації 100-відсотково не гарантують вам покупку ідеального макбуков, але вони допоможуть вам при огляді девайса.

Як перевірити Макбук при покупці з рук?

Зовнішній вигляд і комплектуючі

  • Для початку варто перевірити зовнішній вигляд пристрою: на ньому не повинно бути вм'ятин і сколів. Справа в тому, що ноутбуки набагато важче пошкодити, ніж смартфони і планшети. І якщо на останніх допускається наявність таких дефектів (упустили один раз телефон або Айпад), то для ноутбука це трохи дивно. Що впав Macbook кілька разів - не найкращий варіант.
  • Відкрийте кришку макбуков однією рукою: ноутбук не повинен підніматися, як звичайні ноутбуки - частина з клавіатурою і тачпадом повинна рівно і нерухомо залишитися на поверхні, а екран з легкістю відкритися. Це якась фішка ноутбуків компанії Apple.
  • Тепер подивіться задню панель, а також гвинти на ній. Вони не повинні бути поламані або пошкоджені, як і сама панель. Apple використовує спеціальні гвинти Pentanoble, і якщо їх откручивал недосвідчений майстер, то сліди такого втручання буде видно відразу.

    Задня панель MacBook

  • Прийшла черга коробки і аксесуарів. Коробка може мати потертості, якщо її часто возили з одного місця в інше або тягали по дому. Якщо ж вона лежала завжди в одному місці, то звідки взятися дефектів? Аксесуари ж потрібно перевіряти дуже уважно! Кабелі повинні бути оригінальними і повністю в робочому стані. Якщо ви не знаєте, як вони виглядають, то вкрай рекомендується піти в звичайний магазин і подивитися. До речі, таким же способом можна подивитися, яким повинен бути сам комплект з макбуков. Якщо з ноутбуком не йде кабель зарядки, то варто знати, що оригінальний пристрій обійдеться вам в кругленьку суму (близько семи - дев'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

    Комплектність ноутбука MacBook

    бук працює на SSD-носії, то час скорочується до 20 секунд. Природно, тут потрібно враховувати плюс-мінус пару секунд. Якщо зазначений час буде перевищено, то, можливо, що є проблеми з материнською частиною.

  • Обов'язково подивіться, щоб ніде не стояли паролі: на облікового запису, в програмах і так далі. Але якщо продавець ще не прибрав свої дані, то нехай зробить це. Детальніше в наступному пункті.
  • Це окрема тема для всіх продуктів Apple. Справа в тому, що якщо не відключити послугу «Знайти iPhone» або будь-який інший пристрій, то його можна заблокувати. Тому обов'язково дивимося, щоб не стояв iCloud на макбуков і була виключена вищевказана послуга для ноутбука.
  • Тепер робимо другий запуск пристрою з затиснутою клавішею D для перевірки помилок в залозі і його стану.
  • Встановіть додаток Mactracker: воно покаже точну версію моделі ноутбука, дату його покупки і термін закінчення гарантії. Так продавець не зможе вас обдурити, а ви або підтвердіть, або спростуйте його слова.

    Вікно додатка Mactracker

  • Таку програму під назвою Screen Utility встановлюється для перевірки битих пікселів на максимальній яскравості екрану Macbook. Ви ж не хочете залишитися з поганим дисплеєм?
  • Прийшов час перевірити батарею ноутбука. Відразу варто відзначити, що акумулятор розрахований на 1000 циклів зарядки. Надалі будете порівнювати саме з цією цифрою. Запустіть меню за допомогою клавіші Apple на основній панелі інструментів, зайдіть в пункт «Про це Mac», відкрийте вкладку «Огляд» і натисніть на «Звіт про систему». Тепер в бічному меню, розташованому ліворуч, відкрийте «Апаратні засоби» і пункт «Електроживлення».

    Апаратні засоби в MacBook

    Тут ми і дивимося кількість циклів перезарядки. Чим ближче це число до тисячі, тим раніше вам доведеться поміняти батарею. Наприклад, якщо ви заряджаєте акумулятор тільки один раз на добу, то в рік виходить приблизно 365 циклів (плюс-мінус 10-15 циклів). Варто також відзначити, що 1000 циклів перезарядки є лише сучасним макбуков. Тобто для пристрою 2009 року, наприклад, ця цифра буде зовсім інша.

  • Відкрийте будь-який текстовий редактор і перевірте роботу всіх клавіш: по черзі натискайте кожну і дивіться, щоб вони залишали відбиток. Перевірку повинні пройти і функціональні клавіші. Якщо одна з них не працює, то на цей пристрій дивитися не варто, навіть якщо ви заощадите достатню суму.

    Перевірка роботи клавіатури MacBook

  • Тепер перевіряємо тачпад. Перед покупкою Macbook треба запитати у продавця точну модель, про яку потім прочитайте все в інтернеті: огляди, принципи роботи, особливості девайса і так далі. Наприклад, на деяких макбуков тачпад розпізнає силу натискання. І ви не зможете перевірити це, якщо не будете в принципі знати, є така функція в ньому чи ні.
  • Після цих перевірок перейдемо до тестування ноутбука в іграх і складних програмах. Природно, все це повинно робитися в межах розумного, так як не всі пристрої можуть потягнути, наприклад, одночасну обробку п'яти фотографій, монтування Full HD відео, прослуховування музики у фоновому режимі, роботу в інтернеті і так далі.
  • Не забуваємо, звичайно, про порти і входи: їх перевіряємо всі до єдиного. Будь то HDMI або USB, вхід для інтернет-кабелю, порт для зарядки і так далі. Всі вони повинні, безумовно, прекрасно працювати.

висновок

Друзі, сьогодні ми обговорили перевірку макбуков перед покупкою з рук. Сподіваємося, що ці поради допоможуть вам придбати дійсно якісний девайс, яка не зламається через тиждень іншу. Не забуваємо ділитися своєю думкою, враженням, а також особистим досвідом в коментарях!