Способи обійти заборону відвідування ВКонтакте з території України

З 15 травня 2017 користувачі соціальних мереж ВКонтакте зіткнулися з проблемою входу в свої акаунти. З цього дня в Україні почали діяти санкції, що забороняють відвідування ряду сайтів, таких як Яндекс і супутніх йому сервісів, наприклад, Яндекс-гроші. Також під забороною опинилися ВКонтакте і Однокласники. Але інтернет переміг, і всі акаунти українських користувачів ВК будуть збережені на серверах.

Керівництво Яндекса і всіх соціальних мереж висловили жаль у зв'язку з витраченими на розробку продуктів спеціально для жителів України зусиллями. Видаляти акаунти відвідувачів ВКонтакте не будуть, і користувачі зможуть входити на свої акаунти, перебуваючи за межами держави. Провайдерів, що надають доступ до заборонених сервісів і сайтів, штрафуватимуть. Як заявила прес-служба СБУ, ніяких заходів по відношенню до приватним користувачам застосовуватися не буде, і люди при бажанні сидітимуть в ВК в Україні, як і раніше. Більш того, до цих пір не передбачено механізму, як будуть штрафувати самих провайдерів за спробу обійти заборону.

Офіційно користуватися ВКонтакте можна, але є ряд способів обійти блокування в ВКонтакте. Всі вони дуже примітивні: від зміни браузера до установки простих плагінів, що дозволяють користуватися не тільки ВК, а й іншими заблокованими програмами і сервісами.

Як зайти в ВК в Україні

Зробити це просто, розберемо по порядку, як користуватися ВК в Україні:

  1. Це установка простих плагінів в ваш браузер, що підтримують VPN. Простими словами, це тип інтернет з'єднання, що дозволяє відправляти запит, наприклад, vk.com, з будь-якої країни, де такої заборони немає. CyberGhost або TunnelBear, а також сотні інших утиліт на будь-який смак. Розробники надають широкі можливості по функціоналу. Програми не вимагають ніяких налаштувань, бувають платні та безкоштовні. Встановивши одну з них, ви зможете легко зайти в ВКонтакте. Єдиним недоліком такого способу може бути швидкість інтернету, але вона практично невідчутна.
  2. Обійти блокування в ВК ви зможете і установкою Opera. Вона має вже вбудований сервіс, який потрібно просто включити в настройках. Зайдіть в розділ Безпека і включіть VPN-з'єднання.

  3. Установка Tor, цей браузер набрав популярності за лічені дні. Він давно відомий своєю анонімністю. Принципом роботи є багаторазова передача запиту від одного комп'ютера до інших, що знаходяться в мережі. Tor не тільки дозволяє знайти можливість, як уникнути блокування в ВКонтакте, але і приховує самого відправника запитів. Плюсом є простий і зрозумілий інтерфейс, мінусом швидкість. Для Android існує аналог браузера під назвою Orweb, а шанувальники Apple зможуть встановити у себе Onion.
  4. Використання проксі-серверів. Відверто кажучи, не найкращий спосіб. Є проблеми зі швидкістю і роботою функціоналу. Традиційно існують платні і безкоштовні. По суті, це сайт, в поле якого ви вводите блокований ресурс і отримуєте доступ до нього через анонімайзер. Дуже істотним недоліком є ​​доступ до ваших персональних даних, логінів і паролів, які ви вводите в полях при вході. Але добре бути в курсі і цього способу, як увійти в ВК.
  5. Ще одним способом уникнути блокування є зміна Тут вам потрібно буде виконати ряд налаштувань на вашому комп'ютері. Відкрийте Панель управління. У розділі Мережа та інтернет виберіть із мережею. При кліці на активне підключення з'явиться вікно, в якому потрібно вибрати Властивості. Введіть альтернативний і бажаний адресу, 8.8.8.8 і 8.8.4.4 відповідно.

Окремо слід поговорити про можливості користуватися ВКонтакте в Україні для власників телефонів і планшетів.

Android

Для них також розроблено програмне забезпечення з підтримкою VPN. Наприклад, Cloud VPN Globus Prom. Найпростіша утиліта, що дозволяє обійти заборону ВКонтакте. Вона не вимагає додаткових налаштувань. Просто встановлюєте її на телефон або планшет і все. Розглянемо ще кілька популярних сервісів

Hideman Free VPN - відмінний безкоштовний сервіс без обмеження трафіку. Нескладне меню, в якому присутній вибір держави. Є можливість підключення UDP-протоколу, у нього вище швидкість, ніж у TCP, але останній безпечніше і краще захищений.

Touch VPN - також безкоштовна утиліта, що дозволяє обійти заборону ВКонтакте в Україні. Серед приємних особливостей - попередження при підключенні до незахищеним мереж. У списку 19 держав. Платні версії не передбачені.

Turbo VPN - все той же, що і на попередніх VPN. Ні обмежень трафіку, ні тарифних планів немає, включається в один клік. Серед приємних особливостей - логотип кролика.

Apple

Для шанувальників гаджетів від цієї компанії також розроблена анонімна можливість використання ВКонтакте і інших сервісів. Складністю і хитрістю установки вони не відрізняються, наприклад, VPN Master. Щоб підібрати потрібну для себе, слід в магазині додатків в пошуку набрати VPN. У вас з'явиться значна видача програм, які підтримують цей протокол. Також не варто забувати про браузерах з можливістю анонімної передачі даних. VPN Browser TOR ви зможете легко завантажити на телефон і увійти в ВК в Україні.

Інструкція для користувачів MacOS

DNS-сервер. Власників ноутбуків MacOS не оминули увагою. Щоб налаштувати DNS, вибираєте підключений Wi-Fi і потім натискаєте на Advanced (просунутий).

В адресах IPv4 і IPv6 вводите альтернативний і бажаний адресу, 8.8.8.8 і 8.8.4.4.

Як ми бачимо, зайти і користуватися ВКонтакте в Україні можна. Зробити це досить легко. Механізму відповідальності поки не передбачено навіть для юридичних осіб. Тому ми рекомендуємо жителям соціальних мереж не панікувати, а встановлювати програмне забезпечення до себе на пристрої. До того ж у зв'язку з останніми подіями його стає все більше, а його якість зростає.

UPD. Якщо ви зможете скачати і встановити собі на комп'ютер Яндекс браузер, то в ньому всі проблеми вирішені за замовчуванням. Ви зможете заходити на російські сайти без проблем.