Налагодження підключення до інтернету на PS3

Більшість користувачів PS3 (PlayStation 3) не уявляють використання своєї приставки без підключення до інтернету. Наявність контакту зі Всесвітньою павутиною дає безліч можливостей, таких як покупка і оновлення ігор в режимі онлайн, можливість грати в мультиплеер (гри для декількох гравців) разом з друзями і т. Д.

Для мережевої гри і повної реалізації можливостей PS3 її необхідно підключити до інтернет.

У цій статті ми поговоримо про те, як же налаштувати Internet на PS3. Існує всього два способи підключення до мережі Соні плейстейшен: дротової і бездротової.

Підключення PS3 до мережі за допомогою дроту

Використання кабелю апріорі дасть більш якісний рівень сигналу Internet. Однак є і мінус - якщо ваша консоль знаходиться далеко від роутера, то кабель буде протягнуть через все житлове приміщення. Це буде причиною ряду незручностей, особливо це відноситься до власників домашніх тварин. Кабель доведеться надійно закріпити, інакше через якийсь час він буде пошкоджений.

Весь процес практично повністю автоматизований, вам залишається лише слідувати описаним нижче вказівкам.

  1. Вставте кабель в приставку.
  2. Перейдіть в «Налаштування», потім виберіть «Налаштування мережі».

  3. Зайдіть в меню «Налаштування з'єднання з інтернетом». Далі, Пс3 попросить вас переконатися в тому, що кабель підключений.

  4. Потім виберіть метод установки мережі, всього їх два - прості і спеціальні. Перейдіть в «Прості».

  5. Пс3 сама перевірить вашу конфігурацію і відобразить список параметрів на екрані (такі як ім'я мережі, IP-адреса і т. Д.). Залишиться тільки зберегти зміни.

Якщо у вас виникли проблеми, то рекомендуємо перевірити цілісність кабелю, а також працездатність портів, до яких він підключений.

ПОРАДА. Аналогічно може допомогти використання методу установки «Спеціальні». Відмінність полягає в тому, що при використанні «Простого» методу Пс3 автоматично переносить всі параметри вашого Internet-підключення, а при використанні «Спеціального» ви вводите всі параметри вручну. Знайти ці характеристики можна за допомогою комп'ютера, переглянувши меню «Параметри мережі».

На цьому все. Як бачите, нічого складного в процесі підключення Пс3 до Internet немає. Розробники подбали про практично повної автоматизації цього процесу.

Підключення PS3 до інтернету за допомогою бездротового підключення

Бездротове підключення кілька повільніше проводового, однак при використанні високошвидкісного інтернету ви не відчуєте різниці. У свою чергу, хотілося б відзначити, що цей спосіб буде доступний тільки для приставок, які підтримують бездротову мережі LAN.

Про налаштування бездротового з'єднання дещо складніше, ніж проводове. Перед тим як почати, не забудьте переконатися в тому, що роутер в робочому стані.

  1. Для початку перейдіть в меню «Налаштування», а потім в «Налаштування мережі».
  2. Після виберіть пункт «Налаштування з'єднання з інтернетом».

  3. PS3 нагадає вам, що для створення проводового підключення необхідний кабель. Просто пропускаєте це повідомлення натисканням кнопки «Ок».
  4. Далі, знову-таки аналогічно з провідним з'єднанням необхідно вибрати метод установки. Так само натискаєте на пункт «Прості».
  5. Система перевірить доступну конфігурацію і запропонує на вибір два типи з'єднання - проводове та бездротове. Виберіть друге.

  6. Відкриється меню «Налаштування WLAN». Натисніть пункт меню «Сканувати», Пс3 почне пошук доступних точок доступу.

  7. Після того як приставка перевірить наявність точок доступу, вона покаже список всіх доступних роутерів.
  8. Виберіть свою точку доступу.

  9. Далі, з'явиться меню з назвою «Налаштування безпеки WLAN». Простіше кажучи, PS3 запитує про наявність пароля на вашому роутере. Якщо його немає, то натискаємо «Відсутній», а якщо є, то WPA-PSK / WPA2-PSK.

  10. Далі, введіть ключ WPA - це пароль від вашого Wi-Fi.

  11. Пс3 ще раз перевірить конфігурацію. Як тільки вона закінчить, ви побачите всі параметри, які залишиться тільки зберегти.
  12. Заключним етапом буде тест з'єднання. Система самостійно проведе його перевірку.

Готово. Перевірка успішно завершена, і ви можете користуватися з'єднанням Internet з консолі. Рекомендуємо запустити браузер і особисто переконатися в працездатності з'єднання. Якщо ж вас не влаштує якість сигналу, то скористайтеся проводом.

ПОРАДА. Якщо у вас виникли проблеми - спробуйте перезавантажити роутер або скористайтеся методом налаштування «Спеціальний». А також ви завжди можете звернутися до Центру Підтримки, де вас проконсультують фахівці Sony.

Наша стаття підходить до кінця. Сподіваємося, що ми дали відповідь на питання - як налаштувати Internet на Пс3.