Підключення PlayStation 3 до ноутбука

Ігрова консоль Sony PlayStation 3 є однією з найбільш відомих ігрових консолей серед усіх коли-небудь існували. Вона володіє просунутим функціоналом і крім безпосередньо гри може використовуватися і для відтворення музики і фільмів. Єдина складність - для роботи потрібне зовнішнє монітор. Кращим виходом із ситуації буде придбання сучасного телевізора. Але це не завжди доцільно з різних причин. Перешкодою для його покупки може стати висока вартість, відсутність місця для установки, а також необхідністю часто переїжджати з місця на місце. Остання проблема особливо актуальна для студентів, які рідко сидять на одному місці.

В якості монітора, крім телевізора, можна використовувати комп'ютер або ноутбук, оскільки в кожному з них монітор є чи не головною складовою. Про підключення до комп'ютера ми писали в попередній статті, а сьогодні ми напишемо можливі варіанти підключення до ноутбука.

Чи можна підключити PS3 до ноутбука так само легко, як і в разі стаціонарного комп'ютера? Які варіанти доступні для підключення? Відповіді на ці питання ми надамо в сьогоднішньому матеріалі.

Складнощі при підключенні PS3 до ноутбука

Для початку давайте згадаємо, як взагалі відбувається висновок відеосигналу на монітор. На приставці є HDMI-вихід. Приєднавши кабель до нього, потрібно увіткнути інший кінець в HDMI-вхід на телевізорі або моніторі. Монітор комп'ютера в технічному плані мало чим відрізняється від звичайного телевізора, тобто він має необхідні інтерфейси, а саме вхід HDMI. Якщо входу немає, вступити сигнал просто не зможе.

Як склалася ситуація з ноутбуком? Оскільки монітор є вбудованим, зовнішній роз'єм для вхідного HDMI-сигналу за великим рахунком не потрібен. Він є, але знаходиться всередині ноутбука і постійно зайнятий вбудованим монітором. Але ж на ноутбуці є роз'єм інтерфейсу, скажете ви. Так, це вірно, але практично 99% ноутбуків мають лише вихід HDMI, але не мають входу. Тобто майже всі ноутбуки розраховані на те, що вбудований в них HDMI-інтерфейс буде використовуватися для передачі відеосигналу, але не для прийому. HDMI-входом обладнано дуже обмежена кількість моделей. Найвідомішими представниками є ноутбуки компанії Dell серії Alienware. Коштують вони близько кількох тисяч доларів і доступні далеко не кожному.

У зв'язку з особливостями функціонування ноутбуків, розглянемо можливі варіанти підключення до них ігрової приставки Sony PlayStation 3. Крім того, як використовувати портативний комп'ютер для відтворення зовнішнього відеосигналу, навчимося з'єднуватися з консоллю через інтернет для роботи з файловою системою.

способи підключення

Безпосередньо через HDMI

Якщо ви щасливий володар ноутбука Dell Alienware з вбудованим входом HDMI, підключення PS3 через HDMI до нього займе буквально кілька секунд. Все що вам знадобиться - з'єднувальний кабель.

  1. Підключіть один кінець шнура HDMI в вихід консолі PS3, а інший - у вхід на ноутбуці.
  2. Зазвичай в комплекті з ноутбуком Dell Alienware йде спеціальний диск з фірмовим програмним забезпеченням, в тому числі і для управління різними роз'ємами. Запустіть фірмову утиліту і виберіть вхід HDMI в якості джерела відеосигналу.
  3. Вже через кілька секунд ви побачите меню Пс3.

Через зовнішній пристрій відеозахвату

У 99% випадків доведеться розщедритися на додатковий девайс, який називається цифровий пристрій відеозахоплення, наприклад, Evromedia Pro Gamer HD. Що воно собою являє?

Найчастіше це невелика коробочка з певним набором входів і виходів. До неї можна підключати різні девайси, які є джерелами відеосигналу. Щоб підключити PlayStation 3 до ноутбука, можна використовувати наступну схему:

  • HDMI-вихід консолі з'єднати з аналогічним входом пристрою відеозахвату;

    Підключення за допомогою кабелю HDMI

  • пристрій відеозахвату підключити до ноутбука через USB;
  • відтворювати вхідний відеосигнал через що йде в комплекті з девайсом програмне забезпечення.

В більшості своїй це просто єдиний доступний і робочий варіант. Так, коштує такий аксесуар може кілька тисяч рублів, але ж телевізор-то коштувати буде істотно дорожче, та й місця в квартирі він займає більше. Тому, якщо необхідність безпроблемно з'єднати PS3 з ноутбуком для вас актуальна, задумайтеся над придбанням цього аксесуара.

Через інтернет по FTP

Такий варіант підключення консолі PS3 до ноутбука стане в нагоді в тому випадку, якщо ви хочете дистанційно керувати файлової системою ігрової приставки. Наприклад, ви хочете перекинути файл з новою грою або пізніше записати на неї музику або фільми.

УВАГА. Цей спосіб працює тільки на пристроях зі зламаної прошивкою. Редакція сайту ні в якій мірі не підтримує роботу неліцензійного програмного забезпечення, тому не несе відповідальності за ваші дії!
  1. Встановіть необхідне програмне забезпечення на консоль і комп'ютер. Для консолі потрібен спеціальний FTP-сервер, активувавши які ви зможете отримати віддалений доступ до пристрою. На комп'ютер ж потрібно встановити FTP-клієнт для віддаленого доступу до файлів. Кращим вибором буде FileZilla або Total Commander з вбудованим FTP-плагіном.
  2. Налаштуйте PS3 для доступу до інтернету. Для цього перейдіть в «Налаштування» - «Налаштування мережі» - «З'єднання з інтернетом» - «Налаштування з'єднання з інтернетом» - «Прості» - виберіть тип з'єднання проводове або бездротове - «Сканувати» для пошуку доступних мереж (при використанні проводового підключення цей етап автоматично буде упущений) - підключіться до вашої бездротової точки доступу, введіть пароль - на джойстику натисніть хрестик - «Тест-з'єднання». З цього моменту роутер автоматично присвоїть IP-адреса ігровій приставці.
  3. Перевірте, які параметри були присвоєні PS3. Ці дані необхідні для того, щоб виконати віддалене підключення через FTP-клієнт. У розділі «Список налаштувань і станів сполуки» перепишіть IP-адреса, маску, шлюз і DNS-сервер. Не забувайте про те, що IP-адреса може час від часу змінюватися, особливо в тому випадку, коли роутером користується кілька девайсів.
  4. На приставці відкрийте додаток, що активує запуск FTP-сервера.

    Створення ФТП-з'єднання в Total Commander

  5. На комп'ютері відкрийте FTP-клієнт, пропишіть в ньому IP-адреса приставки і активуйте з'єднання.
  6. Перенесіть необхідні файли на приставку або на комп'ютер, після чого FTP-з'єднання можна відключати. Внутрішній HDD консолі розташовується в папці dev_hdd0, а зовнішній - dev_usb001.

висновок

Ми з вами розглянули, як підключити Соні PlayStation 3 до практично будь-якого ноуту. Незважаючи на ряд складнощів, в результаті ви отримаєте відмінне поєднання. У коментарях просимо вас розповісти, для яких цілей ви підключаєте PS3 до ноутбука.