Заміна жорсткого диска в Sony PlayStation 3

Заміна вінчестера в PS3 в нинішні дні стала необхідністю. Якщо гравець не замінив всю консоль цілком, то за роки розвитку ринку з'явилося безліч різних ігор. PS3 здатна працювати програвачем, що також вимагає великого розміру дискового простору. Нарешті, то людина не любить швидкості, що дарується SSD? Обсяги пам'яті в 60-250 Гб за нинішніми мірками абсолютно недостатні.

Виконати заміну жорсткого диска на Sony PlayStation 3 під силу самому.

Вибір найкращого вінчестера ми детально розберемо в іншій статті, а тут визначимося з технічними вимогами.

Вимоги до накопичувача

Ноутбучний жорсткий або твердотільний накопичувач форм-фактора 2.5. Важливо, щоб товщина не перевищувала 9, 5 мм - ємні моделі часто товщі. Обсяг 1-2 TB.

Це досить дешево, але місця вистачить із запасом. Інтерфейс звичайний, SATA. Приставка може працювати, по суті, з майже будь-яким ноутбучним стандартним диском. Обмеження лише по товщині. Тому зміна накопичувача PS3 мало відрізняється від такої на персоналке і не складніше заміни на ноутбуці. Наступним кроком буде резервне копіювання даних.

Резервне копіювання

Скачайте прошивку з сайту виробника. Цей крок можна пропустити, якщо вас влаштовує поточна версія вбудованої програми. Вона буде встановлена ​​з резервної копії. Прошивкою називається системне програмне забезпечення, що керує приставкою. ОС та інші службові програми.

ПОРАДА. Якщо ви робите першу заміну диска на консолі, то краще обмежитися вже встановленої вбудованої програмою. У разі необхідності поновлення завжди можна скористатися Інтернетом, або завантажити вбудовану програму пізніше через персональний комп'ютер. Зробити це можна //www.playstation.com/ru-ru/get-help/ps3-system-software/.

На сторінці System Settings → Settings оціните, який обсяг вам знадобиться зберегти. Залежно від вже накопиченої інформації, вам буде потрібно або велика флешка, або зовнішній USB-носій. Відкрийте в меню приставки пункт System Settings → Settings → Backup Utility.

Підключіть зовнішній накопичувач і починайте копіювання. По завершенню ми готові до самої заміні.

Як поміняти жорсткий диск на PS3

  1. Вимкніть пристрій.
  2. Зніміть прямокутну кришку на корпусі пристрою.

    Ви повинні побачити гвинт синього кольору.
  3. Відкрутіть гвинт хрестової викруткою.

  4. Відключіть невелику пластмасову смужку, що прикриває вінчестер.

  5. Поверніть ручку, потім потягніть її на себе. Накопичувач зі своїм піддоном повинен вийти з гнізда.

  6. Зніміть старий диск з піддону і поставте аналогічно свій.
  7. Поставте піддон в гніздо і закріпіть ручкою в вихідне її положення.
  8. Поставте пластину, закрутіть синій гвинт, поставте кришку на місце.

Установка програмного забезпечення

Тепер нам потрібно встановити програмне забезпечення і повернути на місце ПО. Включайте консоль. При старті вона скаже, що не може працювати і запропонує перезапуститися, відформатувати диск і оновити прошівку.Перезапустіте консоль, підключіть накопичувач? на який ви встановили резервну копію.

Для підтвердження переформатування натисніть клавіші Start і Select і утримуйте деякий час. За короткий час буде виконано форматування і встановлена ​​прошивка.

На прошитому пристрої система готова до роботи, але ваші ігри і файли на ній ще відсутні. Ідіть в System Settings → Settings → Restore.

На питання, чи виконувати операцію, відповідайте ствердно. На накопичувачі нічого цінного поки немає, тому періть сміливо. Послідовно виберіть накопичувач з резервною копією, потім саму резервну копію. Їх може бути кілька, якщо ви акуратно робили копії раніше. Виберіть останню.

Уф, тепер залишається лише дочекатися закінчення процесу і можна грати!