Налаштування мікрофона, звуку і камери в Skype

У світі інноваційних засобів комунікації програма Skype (Скайп) далеко не новинка, і вже завоювала своїх численних прихильників, число яких невпинно зростає протягом більше десяти років.

Завдяки Skype відкривається доступ до безкоштовного спілкування в реальному часі з можливістю не тільки чути, але й бачити співрозмовника. Все, що потрібно, для того щоб використовувати цей засіб комунікації - це доступ до інтернету, наявність встановленої програми, а також гарнітури і веб-камери.

початкові налаштування

Під час установки програма пропонує ввести початкові настройки, створити обліковий запис або увійти в уже існуючий акаунт, встановити аватарку, а також перевірити якість звуку і відео. Можна відразу скористатися функцією додаткових налаштувань. Натискаючи кнопку «Продовжити», ви переходите до основного меню програми.

Перед тим як налаштувати Скайп, можна внести в свій список контактів необхідних вам співрозмовників. Під аватарки є поле для пошуку зі знайомим всім значком у вигляді лупи. За допомогою пошуку та обміну контактними даними з лівого боку додатки формується список контактів.

У контактах за замовчуванням знаходиться Echo / Sound Test Service. За допомогою цього сервісу можна перевірити наявність звуку і відео в програмі.

Якщо ви є власником сучасної моделі ноутбука, нетбука або планшета, куди встановили Skype, на таких пристроях є вже вбудовані мікрофон, динамік і камера, тут проблем з працездатністю зв'язку виникнути не повинно, а розібратися, як налаштувати Скайп, не складе особливих труднощів. Але якщо ж до комп'ютера потрібно додатково підключити гарнітуру і камеру, то на перших порах у недосвідченого користувача можуть виникнути деякі складності.

Налаштування мікрофона і звуку

Справність обладнання і правильне підключення мікрофона до комп'ютера зумовить роботу без додаткового регулювання. Провівши настройки підключення на ПК, установку необхідних драйверів, питання, як налаштувати мікрофон в Скайпі, чи не з'явиться, так як додаток встановить за умовчанням всі потрібні для роботи параметри.

Порядок дій, вироблений при відсутності звуку в Skype:

  1. Для початку переконуємося, що мікрофон і динаміки підключені до відповідних роз'ємів комп'ютера.
  2. Тепер перевіряємо підключення до системи за допомогою «Панелі управління», яка викликається за допомогою меню «Пуск». Переходимо на вкладку «Обладнання і звук», вибираємо «Звук». У вікні налаштувань на вкладці «Запис» повинен відобразитися значок мікрофона. Якщо на комп'ютері використовується кілька звукових карт, необхідно вибрати ту, до якої підключено пристрій. У разі коли мікрофон вбудований в веб-камеру, вибираємо її назву. Натискаємо правою кнопкою миші «Підключити».

  3. На вкладці «Відтворення» відображається значок підключених динаміків.

    Якщо пристрій неактивно, також на значку правою кнопкою миші вибираємо «Підключити». У вкладці властивостей динаміків і мікрофона «Рівні» обох пристроїв повинні досягати стовідсоткової позначки, якщо ж ні - просто перетягніть повзунок вправо до кінця. Однак посилення мікрофона не повинно перевищувати значення +10, 0 дБ, інакше він не порадує своїм спотвореним звучанням.
  4. Якщо необхідні для системи вибрано правильно, а звук безпосередньо в додатку все одно не з'явився, розглянемо, як налаштувати мікрофон в Скайпі. Для цього необхідно перейти в програмі на вкладку «Інструменти», розділ «Налаштування» і вибрати пункт «Налаштування звуку».

  5. Бажано поставити галочки у відповідних місцях для автоматичної настройки динаміків і мікрофона, після чого зберегти задані параметри. При розмові зелена смуга гучності мікрофона повинна трохи коливатися, але якщо будуть спостерігатися різкі коливання звуку, то краще цю опцію відключити.
  6. Запускаємо Echo / Sound Test Service для тестування звуку. За умови, що всі налаштування були введені вірно, після тестового запису ви почуєте свій голос з динаміка.
  7. Після того як налаштувати звук в скайпі вийшло і є бажання задати мелодії на свій розсуд для дзвінка або інших подій Skype, ви можете перейти у вкладку «Звуки», де є можливість вибрати потрібну мелодію зі списку.

Налаштування камери

Функція відеозв'язку є важливим аспектом при необхідності зорового контакту в процесі спілкування. Володарям ноутбуків з вбудованими пристроями турбується про те, як налаштувати камеру не доведеться, ніяких додаткових параметрів для відображення відео встановлювати не потрібно. Але якщо ж у вас на комп'ютері буде підключена зовнішня веб-камера, то її необхідно налаштовувати для коректної роботи.

  1. Перше, що слід перевірити, чи підключено пристрій в призначений для нього роз'єм на комп'ютері. Драйвери можуть встановлюватися автоматично або вручну з диска, що йде в комплектації.
  2. Якщо з драйверами щось не так, вони відсутні або є необхідність оновлення, то в «Диспетчері пристроїв» поруч зі значком підключеного пристрою буде стояти жовтий знак оклику. Тоді потрібно відкрити «Властивості камери» і встановити чи оновити драйвери.
  3. Камера не працює безперервно, а включається лише тоді, коли запускаються програми, що використовують її, такі як Skype, тому запускаємо додаток.
  4. Відкриваємо у вкладці «Інструменти» розділ «Налаштування» і вибираємо там пункт «Налаштування відео». Якщо з'явилося зображення, то більше нічого налаштовувати не потрібно, можна переходити до спілкування. А якщо не можна відобразити, але всі дії, описані вище, зроблені, слід з'ясувати, чи не використовується камера іншим додатком.
  5. Меню настройки також передбачає наявність додаткових параметрів, таких як регулювання яскравості, контрасту, поворот зображення, - їх можна знайти на вкладці «Додаткові настройки».

Після того як налаштувати Скайп вдалося, можна починати здійснювати відеодзвінки іншим користувачам.

Якщо виникне необхідність, ви завжди зможете вносити корективи налаштувань звуку або відео у відповідному розділі на вкладці «Інструменти».