Майнінг криптовалюта - спосіб заробітку на відеокарті

На сьогодні інтернет-простір пропонує безліч варіантів заробітку грошей. Є робота, що вимагає певних знань і навичок, є найпростіша робота, яку може виконати навіть школяр. Але є і такий варіант заробітку, при якому ви нічого не робите в буквальному сенсі. Далі ми розповімо, як заробити на відеокарті або Майнінг криптовалюта.

Все, що потрібно для цієї роботи - комп'ютер з виходом в інтернет, потужна відеокарта і електронний гаманець для виведення отриманого заробітку! Отже, знайомтеся - Майнінг, заробіток на відеокарті.

Майнінг - це спосіб отримання криптовалюта «BitCoin», курс якої не піддається маніпуляціям. Зберігається ця валюта в гаманці на комп'ютері. Відеокарта і центральний процесор виробляють обчислення, які і проносять дохід. Такі обчислення відеокарти забезпечують роботу системи BitCoin, і за це ви отримуєте гроші.

Як це працює? Все просто. Заходимо на сайт Майнінг, реєструємося, викачуємо програму для заробітку, налаштовуємо. Ваша відеокарта займається обчисленнями, а ви отримуєте гроші. Так, за ніч ви можете не тільки міцно виспатися, але і заробити близько 50-100 рублів. Вранці виводимо гроші на мобільник, Webmoney або в іншу платіжну систему. Здорово?

Трохи історії про Майнінг

На перший погляд, виглядає це підозріло і нереально. Розлучення? Вірусна програма? Як можна заробити просто за те, що включений комп'ютер? Для того щоб в цьому розібратися, трохи історії.

Цій ідеї не так багато років. Ще в 1998 році була створена перша криптовалюта - біткоіни. Біткоіни зберігає віртуальний комп'ютерний світ, а видобуваються вони за допомогою певних обчислень. Комп'ютер спантеличується тим, що шукає рішення, за кожне з них власнику нараховуються біткоіни. У 2009 році ця ідея була реалізована на практиці.

Розмір криптовалюта, яка знаходиться в віртуальному світі, обмежений. І ті, хто дізнався про це заробіток в перших рядах, пристойно заробили, добуваючи біткоіни. Оскільки для того, щоб отримати заповітну віртуальну валюту, від комп'ютера потрібно відносно невелика кількість обчислень. Але пристрій системи такий, що новий блок, який дає криптовалюта, знаходиться в віртуальному світі кожні 10 хвилин і з ростом потужності мережі частота знаходження блоків збільшується, відповідно, і складність розрахунків також збільшується. У Майнер виходить добути все менше біткоіни, при цьому вартість криптовалюта росте.

Спочатку це завдання вирішувалося за допомогою процесорів. Але з часом стало зрозуміло, що краще за все біткоіни видобуваються за допомогою відеокарт, оскільки, завдяки їх будовою, обчислень виробляється набагато більше, ніж центральним процесором комп'ютера. З появою Майнінг і зростанням складності мережі біткоіни обчислення могли відбуватися тижнями і місяцями. Звідси і з'явилося рішення об'єднуватися і добувати криптовалюта в пулах, розподіляючи завдання за обчисленнями між декількома комп'ютерами. Пулом знаходиться рішення і кожному учаснику нараховується його частка пропорційно потужності, яка була вкладена. Власне, сайти для Майнінг на відеокарті і є ті самі пули.

Як заробити криптовалюта

Отже, заробіток на відеокарті передбачає дати системі за допомогою вашого комп'ютера можливість пошуку нових блоків, за рахунок яких працює вся мережа біткоіни.

Кому не підходить цей вид заробітку? Володарям слабкою або застарілої відеокарти, також володарем ноутбуків заробити, звичайно, можна, але дуже скромні суми. Більш-менш пристойний Майнінг можуть собі дозволити власники стаціонарного комп'ютера і сучасної карти (чим потужніший, тим краще). Перш ніж приступити до Майнінг - поновіть драйвера карти.

Перше, що потрібно зробити - реєстрація на сервісі, який надає програмне забезпечення для Майнінг. На сьогодні таких сервісів в інтернеті досить. Є як іноземні ресурси (наприклад, cointellect.com), так і ресурси російськомовного простору (сайти LTCraft.ru, WMZona, IPUservise). Кожен сайт по-своєму цікавий. Наприклад, WMZona крім Майнінг пропонує і інші види заробітку, а ваблять на цьому сайті лайткоіни, які добувати простіше. LTCraft дозволяє задіяти не тільки відеокарту, але і потужність процесора.

Наступний крок - установка програми, яку пропонує обраний сайт і файл настройок, відповідний типу вашої картки. На сайті буде розділ на зразок «Мої комп'ютери», який вам в цьому допоможе. Зверніть увагу - програми на цих ресурсах безкоштовні.

Далі - найприємніше дію. Запускаємо програму, визначаємо рівень завантаження відеокарти і займаємося своїми справами, час від часу спостерігаючи за зростанням доходу в особистому кабінеті. Програма займається розрахунками без вашої участі, а ви таким чином здійснюєте Майнінг біткоіни на відеокарті. На цьому етапі будьте пильні з рівнем навантаження. Стовідсоткова навантаження, звичайно, дасть більше біткоіни, але ви насилу зможете щось робити на комп'ютері, і ризикуєте угробити відеокарту за рахунок сильного перегріву.

Останній крок - переводимо біткоіни в живі гроші. Виведення коштів можна здійснити за допомогою різних платіжних систем, наприклад, WebMoney. Деякі сайти пропонують обмін заробітку на голоси ВКонтакте.

Який дохід може дати Майнінг криптовалюта на відеокарті? Відповідь на це питання ви знайдете на сайті, з яким вирішили працювати, в розділі «Відкрите». Дохід буде залежати від типу і продуктивності вашої відеокарти, але, з огляду на те, що Майнер все більше і більше - на великі заробітки розраховувати не варто. На ресурсах Майнінг, як правило, є форуми, на яких ви можете знайти відповіді на всі свої питання.

Для володарів слабкою відеокарти є можливість заробітку в реферальной програмі майнінгових сайтів (відповідний розділ також знайдете на сайті). Ви запрошуєте нових користувачів в проект, використовуючи реферальне посилання, і на цьому маєте дохід.

Плюси і мінуси Майнінг

Для розуміння повної картини цього бізнесу розберемо позитивні і негативні сторони. Отже, плюси Майнінг.

  1. Безперечно, це «заробляти, нічого не роблячи». Встановлюємо програму, і вона сама працює.
  2. Цілісність особистих даних на комп'ютері.
  3. Партнерські програми - заробляємо на запрошенні нових учасників.
  4. Простота перекладу біткоіни в живі гроші.
  5. Гроші виводяться в будь-який момент і в будь-якій кількості.
  6. Стабільність доходу. При хороших характеристиках карти дохід обіцяє бути від 50 рублів в день.

Мінуси заробітку на відкритих.

  1. Для отримання постійного доходу - комп'ютер повинен весь час перебувати в робочому режимі.
  2. Досить сильний перегрів відеокарти. Щоб уникнути поломок подбайте про гарне охолодження.
  3. Мабуть, головний мінус - чим більше ви встановлюєте інтенсивність роботи відеокарти, тим складніше вам буде працювати за комп'ютером. Ризик бажання заробити більше і виставити інтенсивність по максимуму в тому, що з відеокарти витискаються все потужності, а це може привести до її поломки. Тому будьте обережні, щоб уникнути незручності користування комп'ютером, рекомендуємо встановлювати оптимальну інтенсивність.

Але якщо ідея видобутку криптовалюта вас серйозно зацікавила - можна глибше розібратися в темі і робити це без додаткових сервісів. Переваги самостійної роботи в тому, що немає комісій пулу, ви самі приймаєте рішення про те, як вчинити з біткоіни - продавати або почекати вигідного курсу, а також зможете грати на біржах біткоіни. Але самим це робити складніше. Тому для початку перевірте, чи вигідно це для вашого комп'ютера, адже ключовим індикатором доходу залишається відеокарта.

Отже, приєднавшись до ресурсу Майнінг, сміливо залишайте комп'ютер в робочому стані, займайтеся своїми справами і отримуйте свій заробіток на відеокарті прямо в гаманець!