Як насолоджуватися переглядом ТБ на проекторі - що необхідно для коректного підключення

Сучасні моделі відеопроекторів значно розширюють свої функціональні можливості, в тому числі транслюючи зображення з телевізорів або комп'ютерів для збільшення розмірів відео. Але виникає резонне питання, чи можна ТБ дивитися через проектор, що для цього необхідно врахувати?

Чи можна дивитися телевізор через проектор? Що потрібно для створення справжнього кінотеатру?

Сучасні пристрої адаптовані до стабільної роботи з широким переліком апаратури, і телевізори не стали винятком.

Чи можна дивитися ТБ через проектор - перевіряємо функціонал нашого девайса

Перед підключенням слід переконатися - чи може конкретний пристрій передавати відеосигнал. Якщо працюєте з проектором, не здатним зчитувати інформацію з носіїв, то потрібно, в першу чергу, підключити його до комп'ютера.

Тепер повинна вийти така схема роботи: комп'ютер -> відеопроектор -> ТВ. Вибираємо відповідний роз'єм відеокарти, через який відбуватиметься підключення до комп'ютера. Оптимальний варіант - робота з цифровим каналом, наприклад, HDMI або DVI-D.

Безумовно, відповідний порт для підключення кабелю повинен бути і в відеопроектор - рекомендуємо в цьому заздалегідь переконатися. Якщо ж такого порту в конкретному відеопроектор немає, можна скористатися каналом VGA. Для цього у продажу є безліч перехідників на VGA - їх можна знайти за символічною ціною, щоб легко підключати комп'ютер.

Як підключити проектор до телевізора - простий порядок дій

Після цього виникає наступне питання, як підключити проектор до телевізора.

Далі нам належить вибрати роз'єм для з'єднання. Функціонал сучасних пристроїв ТВ передбачає підтримку каналів HDMI і VGA. Рідше може зустрічатися варіант видеовхода DVI. З урахуванням підтримуваних вашим ТВ каналів, набуваємо відповідний кабель і з'єднуємо. Залишається лише включити ТВ і вказати основний канал прийому сигналу.

Налаштуйте параметри синхронної роботи всіх пристроїв. В меню налаштувань свого ТВ слід натиснути «Знайти». Трохи почекайте і побачите публічний список доступних пристроїв для підключення. Тут вибираємо монітор комп'ютера або відеопроектор, який буде основним. Після активації цієї функції можна встановити додаткові налаштування для кращого відображення картинки - тут вже все індивідуально для кожної моделі.

У більшості випадків достатньо підключити необхідні пристрої за допомогою відповідного кабелю - а в що з'явилися настройках вибрати потрібний пристрій в якості джерела для виведення зображення. Такий прийом універсально підходить для всіх торгових марок, представлених протягом останніх десяти років.

Нам лише залишається побажати насолоджуватися улюбленими фільмами, передачами або успішними презентаціями в потрібному якості без непотрібних нервів і витрат часу. Наведені рекомендації повинні універсально допомогти для всіх моделей техніки. В іншому випадку потрібно буде шукати індивідуальні рекомендації по налаштування та підключення конкретного пристрою на офіційному сайті виробника.