Правильний процес зарядки MacBook

Компанія Apple випускає якісну і недешеву продукцію, а їх технології досить сильно відрізняються від конкурентних. Тому гаджети Apple вимагають дещо іншого підходу, ніж аналогічні пристрої інших виробників. У цій статті ми відповімо на найчастіші запитання, що стосуються зарядки ноутбуків MacBook Air і MacBook Pro, а також дамо рекомендації, які допоможуть вам зберегти акумулятор вашого макбуков в найкращому стані.

Як уберегти і продовжити життя акумулятора - в нашій новій статті

Найбільш важливі критерії для кожного портативного пристрою - це термін служби акумулятора, час автономної роботи і швидкість зарядки. Безумовно, продукція Apple - одна з найбільш надійних, але неправильна або недбала експлуатація скоротить термін її служби. Давайте розберемося, як збільшити і продовжити на максимальний час ефективність роботи батареї.

Зарядка MacBook: основні правила

  • При першому включенні ноутбука фахівці Еппл рекомендують не відключати його від мережі до завершення процесу встановлення, т. К. Цей процес вимагає більше енергії, ніж звичайна робота. Показник заряду повинен дійти до 100%.
  • При щоденній роботі рекомендується кілька годин працювати на заряді батареї, а потім заряджати MacBook від мережі.
  • Якщо ви віддаєте перевагу постійно тримати ноутбук підключеним до мережі, то скористайтеся ще одним радою фахівців: раз на місяць повністю розряджайте пристрій. Такий щомісячний цикл розрядки і зарядки продовжить термін його служби.

Продовження життя акумуляторів

Запам'ятовуємо важливу інформацію: акумулятор макбуков розрахований в середньому на 1000 циклів. Максимальна продуктивність триває близько 500-700 циклів, після чого він зношується, що веде до зниження часу роботи від нього. Розбіг в 200 циклів - це немало, тому подивимося, що потрібно робити, щоб гаджет служив якомога довше.

У цьому розділі ви можете побачити фактичну кількість циклів заряду-розряду вашої батареї

  • Різкі перепади температури негативно позначаються на властивостях акумулятора. Намагайтеся, щоб ноутбук якомога більше часу перебував при кімнатній температурі.
  • Якщо ви не плануєте деякий час користуватися ноутбуком (наприклад, їдете у відпустку), слід довести показник заряду до 50% - це оптимальні умови для збереження ємності акумулятора. Залишати пристрій повністю зарядженим не варто: це негативно відбивається на батареї, а гаджет, довго пролежав вимкненим, може взагалі не включитися.
  • Акумулятор макбуков не любить простоїв, він працює значно ефективніше при регулярному використанні.
  • Щоб збільшити час роботи ноутбука в режимі простою, скористайтеся панеллю «Економія енергії» в програмі «Системні налаштування».
  • У MacBook Pro є зручна настройка «Злегка затемнювати екран при харчуванні від акумулятора», яка знижує яскравість екрану до 75% - користуйтеся їй.
  • Рекомендується підтримувати такий рівень яскравості дисплея, який буде для вас мінімально комфортним. Чим менше постійна яскравість, тим довше буде служити батарея.

Заряджаємо MacBook без зарядки

Як ми вже говорили, техніка Apple значно відрізняється від аналогів за багатьма показниками. Це відноситься і до зарядних пристроїв ноутбуків: вони мають зовсім інші роз'єм і потужність, ніж у ноутбуків інших фірм. Звідси випливає питання: як зарядити MacBook, якщо під руками немає фірмового зарядного пристрою?

Існує кілька способів такої зарядки. Розглянемо основні.

Спосіб 1. Небезпечний

Саме тому, що він небезпечний і при втручанні недосвідченого користувача просто «уб'є» батарею, ми не будемо зупинятися на ньому докладно. Полягає він у тому, що потрібно з'єднувати контакти акумулятора з нефірмового проводами. Якщо ви фахівець з ремонту електроніки, цей спосіб вам підійде, всім іншим не радимо проводити подібні експерименти. Цікаві можуть подивитися відео на цю тему на YouTube.

Спосіб 2. Безпечний

Для нього нам знадобиться BatteryBox - портативна зовнішня батарея для продукції Еппл ємністю 50 Вт · год. З нею в комплекті є фірмовий шнур MagSafe з необхідним роз'ємом. За допомогою цього пристрою ви зможете зарядити свій ноутбук без зарядки і навіть без доступу до розетки.

BatteryBox - зовнішній акумулятор для макбуков

Результативність BatteryBox:

  • MacBook Pro - 6 годин роботи,
  • MacBook Air - 12 годин роботи.

BatteryBox важить 300 г, виглядає майже як зарядний пристрій Еппл, заряджається за допомогою MicroUSB і розрахований на 3000 циклів - тобто мінімум в 3 рази більше, ніж батарея ноутбука. Час зарядки - близько 9 годин.

Як бачите, заряджати MacBook і берегти при цьому його акумулятори нескладно. Головне, дотримуватися рекомендацій виробника і користуватися фірмовими зарядними пристроями, а в їх відсутність - спеціалізованими пристроями. Якщо у вас є ще якась цікава інформація про правильну зарядці макбуков - ласкаво просимо в коментарі!