Особливості відтворення музичного контенту на приставці PS4

Консоль PS4, в порівнянні зі своїми попередніми моделями, має більш широкі функціональні ігрові можливості. Незважаючи на це, її вихід в продаж викликав безліч обурень споживачів, які не отримали в новому девайсі можливості використовувати приставку як мультимедійний пристрій.

На ігровій приставці Sony PS4 є можливість прослуховування музичних файлів.

Невдоволення споживача щодо проблем з відтворенням на консолі відео та аудіофайлів змусило виробника доповнювати її функціональні можливості, додавати програмне забезпечення, яке задовольняє вимоги користувачів. Розглянемо в цій статті, як слухати музику на PS4, використовуючи доступні сьогодні методи відтворення аудіофайлів.

Як слухати музику через PS4

Компанією-виробником консолі було випущено, через деякий час після виходу на ринок продажів PS4, додаткове програмне забезпечення Media Player, що дозволяє відтворювати аудіо і відеофайли. Додаток було встановлено автоматично на девайси без безпосередньої участі споживача після перезавантаження пристрою. Якщо утиліта з яких-небудь причин не встановилася, користувач може самостійно інсталювати її безкоштовно з офіційного сайту виробника.

Сьогодні існує можливість прослуховування музики на ПС4 в форматах MP3 і AAC. Консоль після установки утиліти Media Player дозволяє прослуховувати музичні твори зазначених форматів, отримані з будь-яких доступних для пристрою джерел і збережені в спеціальну папку «Вибране».

Отримати і зберегти музичні файли можна як за допомогою домашньої мережі через протокол DLNA з будь-яких підтримують цей тип зв'язку пристроїв, так і через встановлений на приставці потужний інтернет-браузер. Користуватися браузером можна аналогічно його експлуатації на будь-який інший комп'ютерній техніці. Отримані музичні композиції, для того щоб далі можна було їх прослуховувати в будь-який час, необхідно додати в папку Music через бібліотеку.

Окрему увагу варто приділити відтворення музичних композицій з зовнішніх накопичувачів інформації. Девайс не дозволяє відтворення аудіофайлів з CD-дисків. Щоб прослухати композиції з зовнішньої пам'яті модуля, необхідно використовувати USB-накопичувачі, за допомогою яких можна як просто слухати улюблені композиції, так і відтворювати музичні файли як фоновий режим під час гри.

Для того щоб аудіофайли відкривалися на ігровій приставці з флешки, попередньо накопичувач необхідно відформатувати через систему FAT32 або exFAT. Після цього можна скидати файли на флешку, використовуючи доступні для системи PS4 формати. Щоб ігровий комплекс зміг розпізнати аудіофайли, зберігати їх треба в окрему папку Music. Залишається тільки підключити флешку до приставки через USB-роз'єм і через що з'явилося на екрані вікно включити бажані композиції.

ВАЖЛИВО. Можливості переносити аудіофайли з флеш-накопичувачів на жорсткий диск програвача поки не існує. Так як оновлення програмного забезпечення розробляються і в нинішній час, можливо, в найближчому майбутньому, цей недолік також буде усунутий виробником.

Підведемо підсумки

Фанати ігрових приставок, всупереч першому розчарування від вузької ігрової спрямованості приставки, тепер можуть експлуатувати куплений девайс не тільки з ігровими цілями, а й як гідний медіаплеєр, що має ресурси для відтворення музики і відео. Оновлене програмне забезпечення консолі дозволяє прослуховувати музику гідної якості в звичайному режимі, а також у фоновому під час гри.

Функціональні можливості консолі дозволяють прослуховувати музичні композиції з зовнішніх накопичувачів, а також зберігати їх на свій пристрій за допомогою інтернет-браузерів, через протокол DLNA або імпортувати через особисті бібліотеки файлів мультимедіа.