Виправлення помилки 0x80072ee7 магазину Windows

Користувачі, що використовують операційну систему Windows 10, володіють величезними можливостями і опціями, які прискорюють і спрощують роботу. Проте при використанні програми Windows Store 10 часто з'являються проблеми: баги при відкриванні програми, раптове припинення програми і так далі. Ці проблеми позначаються помилкою 0x80072ee7. Давайте розберемося, що це за збій, які причини його виникнення і як їх усунути.

В яких випадках з'являється Error 0x80072ee7

  • Якщо ви вже запустили додаток, але в якийсь момент воно переривається і вискакує віконце з Error 0x80072ee7.
  • Пристрій вимикається, коли ви намагаєтеся запустити певний додаток і вискакує віконце з Error 0x80072ee7.
  • З'являється повідомлення «Windows Defender Error 0x80072ee7».
  • Операційна система гальмує без запуску програм, введення інформації відбувається з великими труднощами.
  • Періодично Windows 10 висне.

Віконце з помилкою код 0x80072ee7 іноді вискакує при запущеній інсталяції програми або якщо включено додаток Microsoft, таке як Windows Defender. І також часто помилка з'являється під час старту Windows 10, закінчення роботи і під час інсталяції ОС. Щоб розуміти, як усунути збій, потрібно фіксувати сам момент появи спливаючого вікна.

Чому з'являється помилка код 0x80072ee7

Виділимо основні причини:

  • Некоректно збережене додаток або незакінчена інсталяція Windows Defender 10.
  • Кеш Захисника Віндовс порушений через внесення змін до додатку за недавній період.
  • Зараження вашого пристрою вірусними програмами, такими, що завдають шкоди системних файлів або файлів самого Захисника Віндовс.
  • Можливо, з вашого пристрою була видалена важлива інформація, необхідна для нормальної роботи Захисника Віндовс.

Потрібно сказати, що Error 0x80072ee7 відноситься до виду помилок, що з'являються саме в процесі виконання завдання. Може бути кілька причин її появи, ось чому важливо перевірити кожен варіант і виключити можливість повторної появи 0x80072ee7.

Що робити, щоб виправити Error 0x80072ee7

Розглянемо конкретні методи для виправлення коду 0x80072ee7. Ми наводимо всі способи в послідовності від самого невибагливого до найбільш хитромудрого, тому рекомендуємо вам виконувати всі дії в порядку, запропонованому нами - це дозволить вам швидко знайти причину збою і оперативно її усунути.

Покрокова інструкція усунення помилки код 0x80072ee7

  • Оновлюємо кеш операційної системи. Настійно не рекомендується виправлення кеша операційної системи вручну. Будь-які зміни (навіть зайва точка) можуть критично пошкодити інформаційну цілісність, і ваш комп'ютер просто перестане працювати. З цих міркувань краще вдатися до допомоги спеціальних утиліт для обробки файлів реєстру, наприклад WinThruster. Ця утиліта досить проста в обігу. Вона перевіряє реєстр Windows на наявність помилок і автоматично фікс їх. Крім коду 0x80072ee7, усуваються будь-які інші знайдені баги (порожні папки, непрацюючі посилання і т. П.). Зручність використання WinThruster в тому, що в процесі внесення змін до реєстру програма періодично зберігає робочі зміни, тому в разі пошкодження файлів ви завжди можете відкотити систему до робочого варіанту.

    Вікно програми WinThruster

  • Перевіряємо пристрій на зараження шкідливими програмами. Для цього використовуємо будь-яку спеціальну антивірусну програму. Запускаємо сканування пристрою і усуваємо віруси.
  • Очищення вашого пристрою від непотрібних елементів. Протягом всього періоду використання ваш пристрій зберігає тисячі тимчасових файлів і коли їх кількість перевищує норму, це може негативно впливати на працездатність системи. Є стандартна вбудована програма для очищення реєстру - Cleanmgr. Щоб видалити тимчасові файли з допомогою cleanmgr, в командному рядку прописуємо command, затискаємо одночасно Ctrl, Shift і Enter. У вікні натискаємо «Так». Прописуємо cleanmgr, натискаємо Enter. Утиліта проводить аналіз вашого пристрою і видає список файлів, які можна без шкоди видалити. Вибираємо файли і очищаємо реєстр.

    Запуск програми Cleanmgr

  • Оновлення драйверів пристроїв, встановлених на вашому комп'ютері. Ви можете провести оновлення вручну з панелі приладів або скористатися спеціально розробленими програмами, такими як DriverDoc.

    Вікно програми DriverDoc

  • Відкат Windows 10 до робочої конфігурації. Якщо почала з'являтися помилка з кодом 0x80072ee7 і це пов'язано зі зміною системних файлів, то легко позбутися проблеми можна, відновивши останню робочу конфігурацію системи за допомогою Відновлення системи.
  • Повторна інсталяція Захисника Віндовс 10. Спочатку деінсталліруем програму через Панель управління, щоб видалити всі тимчасові файли і папки. Потім завантажуємо останню випущену версію і встановлюємо її на комп'ютер.
  • Перевіряємо працездатність Віндовс 10. Для цього використовуємо вбудовану утиліту. У командному рядку прописуємо слово command, натискаємо одночасно Ctrl, Shift і Enter. У вікні натискаємо «Так». Прописуємо «sfc / scannow», натискаємо Enter. Програма аналізує працездатність системи і видає підсумковий результат. Дотримуйтесь підказок, щоб відновити пошкоджені системні файли.
  • Оновлюємо Windows і супутні програми. У деяких випадках, щоб вирішити проблему код 0x80072ee7, досить оновлення системи. Щоб з'ясувати, чи є нові версії встановлених на вашому пристрої програм, відкриваємо командний рядок і вводимо update, натискаємо Enter. Програма шукає доступні оновлення. Якщо вони знайдені, встановлюємо.
  • Перевстановлення Windows 10. Якщо жоден з перерахованих вище способів не допоміг виправити ситуацію, залишається самий радикальний метод - перевстановлення операційки. Цей спосіб найскладніший, він вимагає багато часу. Ми рекомендуємо зробити резервну копію диска перед перевстановлення операційки, щоб зберегти всі важливі файли.

висновок

Збій роботи магазину Windows з кодом 0x80072ee7 - неприємний баг, який є свідченням неправильно налаштованої операційної системи. Слід обов'язково усувати причину таких збоїв, щоб не тільки відновити роботу книгарні Віндовс, але і забезпечити нормальне використання вашого комп'ютера.