Заправка картриджа для HP DeskJet 1510

Якщо кілька років тому принтери найчастіше встановлювали в офісах, то в даний час практично кожен власник комп'ютерної техніки набуває собі це принтер, щоб розширити свої можливості.

Заправити картридж для принтера HP DeskJet 1510 по силам навіть новачкові.

Якщо поспостерігати, який принтер купується частіше для домашнього використання, можна однозначно відзначити, що струменевий. Така модель принтера демонструє достатню швидкість друку, а також супроводжується прийнятною вартістю картриджів. Незважаючи на це, більшість користувачів бажають заощадити фінансові витрати, спрямовані на те, щоб заправити принтер.

Одним із дієвих способів такої економії є заправка картриджів принтера самостійно. Звичайно, в цьому випадку вам не доведеться вдаватися до послуг майстрів в сервісних центрах, відповідно, нести такі за цим додаткові витрати. Якщо ви є власником принтера HP Deskjet 1510, ми готові вам запропонувати інструкцію, ознайомившись з якою вам стане абсолютно зрозуміло, які дії здійснювати, в якій послідовності, щоб забезпечити якісну заправку вашого пристрою.

Правила заправки пристрої

Після того як на вашому принтері HP Deskjet 1510 закінчиться чорнило, ви станете перед вибором, що робити далі, щоб забезпечити його подальшу роботу. Звичайно ж, якщо принтер узагалі не друкує, вам доведеться вибирати між придбанням нових картриджів і заправкою вже наявних. Безумовно, придбання кожного разу нових витратних матеріалів неможливо вважати раціональним рішенням, тому користувачами робляться спроби заправити ті, що є в наявності.

ПОРАДА. Рекомендується не відтягувати процес заправки, оскільки при тривалому зберіганні картриджів принтера HP Deskjet 1510 провокується пересихання голівки. Якщо таке трапиться, навряд чи вам вдасться самостійно повернути їй працездатність. У цьому випадку фахівці піддають витратні матеріали ретельної промивки, а й навіть такі методи іноді не можуть «воскресити» голівку ось чому доводиться викидати картридж, а натомість купувати новий.

Алгоритм додавання чорнила

Отже, якщо ви вирішили навчитися заправляти самостійно картриджі, рекомендуємо вам спочатку виробити у себе звичку перевіряти систематично рівень чорнила, щоб не пропустити момент, коли найкраще заправити расходник.

ВАЖЛИВО. Заправка вже потрібна, коли рівень чорнила знижений. Проблема полягає в тому, що для забезпечення друку принтера HP Deskjet 1510 або іншого струминного аналога відбувається сильний розігрів сопел, що забезпечують викид чорнила. У момент викиду саме чорнило починають охолоджувати сопла, ось чому виключається їх згоряння. Якщо ж чорнила буде недостатньо, вони не зможуть охолодити сопла, провокуючи їх остаточний вихід зі строю. В цьому випадку вам однозначно доведеться змиритися з викидом цих витратних матеріалів і придбанням нових.

Отже, якщо ваш принтер HP Deskjet 1510 вже не друкує або ви помітили, що рівень чорнила опустився до критичної позначки, рекомендуємо вам заправити картридж, дотримуючись запропонованого нами алгоритму. Увімкніть ваше друкувальний пристрій, відкрийте верхню кришку і витягніть расходник, помістіть його на стіл, який попередньо, щоб уникнути надмірного забруднення барвниками, ви повинні обов'язково застелити папером або плівкою.

Візьміть в руки картридж, акуратно зніміть з нього захисну наклейку, звільняючи отвір, через яке ви будете мати можливість ввести чорнило. Візьміть заздалегідь підготовлений шприц, наберіть в нього близько 6 мл чорнила. Звертаємо вашу увагу, що шприц повинен бути чистим, оскільки будь-який слід старої фарби, змішуючись з новими чорнилом, може спровокувати небажані наслідки, аж до виходу зі строю розхідники.

Введіть голку шприца в отвір і дуже повільно вводите чорнило. Поспішність відкидається, оскільки важливо, щоб знаходиться всередині картриджа адсорбент встигав вбирати чорнило. В іншому випадку ваша поспішність може привести до того, що весь расходник буде залитий фарбою, а вам не вдасться заправити якісно принтер HP Deskjet 1510.

Вийміть шприц з картриджа, витріть вологими серветками патьоки, поверніть на місце раніше зняту вами наклейку, закриваючи заправний отвір. Залишається вам вставити расходник в принтер HP Deskjet 1510, запустити на друк тестової сторінки та переконатися в тому, що він друкує якісно.

Якщо вас все-таки щось не влаштовує, особливо як друкує ваш пристрій, рекомендуємо здійснити процедуру прокачування чорнила, оскільки в більшості випадків це трапляється, коли забиті сопла.

Якщо ж у вас не друкує принтер, який здійснює кольоровий друк, ви повинні заправити і такий особливий картридж. Принцип дій залишається точно таким же. Особливістю є лише те, що під наклейкою ви виявите декілька заправних отворів. Безумовно, вам не слід поспішати, а без поспішності розібратися, в які отвори необхідно вливати чорнило певного колірного відтінку.

У рідкісних випадках виникає ситуація, коли ви заправили картриджі, але ваш принтер все одно не друкує, супроводжуючи свою відмову повідомленням про помилку. Справа в тому, що виробникові вкрай вигідно, щоб споживач якомога частіше набував витратні матеріали, тому настає певний момент, коли картридж ще здатний функціонувати, але комп'ютер його розпізнає, як негідний, тому не дозволяє здійснювати друк.

Щоб виключити виникнення такої небажаної для вашого пристрою помилки, рекомендується заздалегідь клікнути по ярлику принтера правою клавішею, потім перейти в параметр «Властивості». У вікні, вибрати вкладку «Порт», в самому низу буде пропозиція «Дозволити двосторонній обмін даними», за замовчуванням біля цього рядка в чекбоксі встановлена ​​галочка.

Зніміть цю галочку, після цього, на жаль, зникне у вас можливість переглядати рівень чорнила при друку, а й при цьому буде виключений ризик виникнення такої фатальної помилки.

Отже, ознайомившись з тим, чому виникають проблеми після самостійної заправки витратних матеріалів, вивчивши алгоритм дій, як здійснювати введення чорнила, ви зможете бездоганно виконувати всі ці дії не тільки самостійно, але і якісно, ​​не уступаючи за рівнем майстерності навіть фахівцям сервісних центрів.