Установка і видалення віджетів на Android

За останній час у всіх операційних системах стала досить популярною така штука, як віджети. Провели кілька років в кріогенній камері і не знаєте, що за незрозумілі графічні елементи рясніють на вашому Android-смартфоні? Як їх прибрати або, навпаки, додати нові? Тоді варто дізнатися більше, навчитися керувати ними і в разі необхідності вміти встановити або видалити.

Як встановити або видалити відежти на Android.

Що це таке?

Віджет - це таке міні-додаток або частина програми, яка відображає певну інформацію на головному екрані пристрою. Таким чином, вам не потрібно відкривати саму програму або копатися в настройках, щоб отримати дані, до яких потрібен швидкий доступ. Ці додаткові утиліти є у багатьох додатків в Андроїд. Наприклад, ви можете переглядати отримані повідомлення, не відкриваючи поштового клієнта, перегортати стрічку, не відкриваючи соціальної мережі. Є і незалежні: годинник, завантаження процесора, погода, конвертер валют і т. П. Їх досить легко встановити або прибрати.

Для Андроїда сьогодні існує величезна кількість віджетів. Деякі можна завантажувати через Google Play, а інші доступні за замовчуванням. Крім того, можна змінювати розмір цих динамічних картинок, розміщувати їх на екрані найбільш підходящим чином. Саме час дізнатися, як поставити їх або видалити.

Як поставити?

З тим, що таке віджети, ми розібралися. Тепер варто розібратися з тим, як встановити їх на екрані в Андроїд.

  1. Тапа (тиснемо) по вільному місцю на головному екрані і тримаємо до появи меню.
  2. Там вибираємо вкладку «Віджети».
  3. Звідти переносимо на екран будь-яку вподобану нам утиліту.

Це традиційний спосіб, яким можна ставити будь-викачане або стандартне динамічне вікно в Андроїд. Але деякі програми мають персональні елементи управління, їх не завжди вийде встановити таким способом. Якщо ми завантажуємо такий додаток, воно саме запропонує нам додати динамічне вікно на робочий простір.

Ці розширені ярлики в Андроїд також зручні тим, що можна міняти їх розмір. Для цього потрібно утримувати, а потім або спробувати розтягнути рухом пальців, або в налаштуваннях вибрати потрібну величину. Але варто зауважити, що не кожен елемент можна змінити.

видалення

Прибрати елементи інтерфейсу так само легко, як і встановити. В одних версіях потрібно утримувати на іконці палець і дочекатися поки не з'явиться кошик. Просто закидаємо графічний модуль в неї. На інших Android утримуємо палець на вільному місці на екрані, а потім натискаємо на хрестик, який з'являється у кожної іконки і віджету.

Якщо ви видалили це міні-додаток таким способом, то після цього можете спокійно повернути так, як було розказано вище. Але може бути й таке, що сам віджет являє собою незалежну утиліту. Тоді видалити його можна через меню, вибравши вкладку «Програми» і відшукавши там потрібне нам. Після цього утиліту вже не можна буде заново додати.

Тепер ви знаєте, що таке віджети в Андроїд, як ними управляти, як поставити і видалити. Ці прекрасні міні-додатки можуть істотно полегшити роботу зі смартфоном або планшетом. Головне - не переборщити і залиште місце для інших ярликів.