Як виправити ситуацію, коли Fraps записує тільки 30 секунд

Fraps - утиліта, яка дозволяє записувати ігровий процес на відео. Програма досить старенька, важить всього кілька мегабайт, але визнана багатьма геймерами і відеоблогерамі. Тому початківці користувачі не розуміють, чому Фрапс знімає тільки 30 секунд і що робити в такому випадку. Виправити це дуже просто.

Як виправити ситуацію, коли Fraps записує тільки 30 секунд?

Чому таке відбувається?

Fraps, якщо ви ще не знали, платна програма. Тому розробниками введено обмеження для пробної версії, яка, ймовірно, варто у вас. Утиліта знімає відеоролики, але тільки на 30 секунд. Навряд чи кому-то дійсно вистачить такого часу, щоб зняти нормальний летсплей.

Як виправити?

Відповівши на питання «Чому», стає зрозуміло, як зробити так, щоб Фрапс записував відео, що тривають не тільки 30 секунд, але і більше. Варіантів тут два: придбати ліцензійну версію програми або завантажити зламану, яких на сьогодні багато в відкритому доступі. Кожен із способів обійти 30-секундний ліміт гідний права на існування.

ВАЖЛИВО. Платна версія Fraps коштує близько 1100 рублів - не кожен школяр собі це дозволить, але зате потім можна знімати будь-які відео максимально довго і викладати їх, не боячись ніякої юридичної відповідальності. Чого не сказати про тих, хто викачує «крякнутий» (зламану) версію Фрапса.

Налаштування програми

Отже, ви скачали піратський Fraps або придбали ліцензію і тепер можете спокійно записувати відео довжиною більше 30 секунд. Залишилося налаштувати утиліту, щоб використовувати необхідний функціонал і вже нарешті знімати так довго, як ви цього хочете. За розділ зйомки відповідає розділ Movies. Натиснувши на цю кнопку в верхній частині вікна програми, ми можемо налаштувати відео.

  • Зверху розташований адреса директорії, куди Fraps буде скидати записані ролики. Змінити його можна за допомогою кнопки Change.
  • Video capture hotkey - вікно, в якому відображена гаряча клавіша для старту зйомки.
  • Sound відповідає за звуки. Можна поставити галочку, щоб записувати те, що виходить безпосередньо з динаміків. Stereo або Multichannel - стерео або багатоканальний формат аудіо відповідно.
  • Video capture settings. Тут налаштовуємо якість відео в FPS, а також можна зробити повний або половинний розмір (Full-size або Half-size).
  • За допомогою першої додаткової галочки внизу можна приховати курсор миші на відеоролику. Дві наступні відповідають за більш складні настройки, призначені для досвідчених користувачів.

  • У цьому ж вікні є ще одна опція, яка, до речі, може бути пов'язана з тим, що Фрапс знімає тільки 30 секунд. Називається вона Loop buffer length. У цій графі виставлено максимальне значення за часом, яке утиліта записує відео. Виставте побільше, якщо хочете, щоб запис йшла максимально довго.

Додаткові функції

Знімати відеоролики - лише один варіант, чому геймери скачують Фрапс. Крім запису, Fraps може робити скріншоти і вимірювати FPS. Якщо перша функція не дуже важлива, то виміряти якість відео перед початком зйомок буде корисно для багатьох.

У розділі FPS теж можна налаштувати гарячу клавішу для початку вимірювання і вибрати папку, де будуть зберігатися результати. Крім того, можна вибрати розташування оверлею на екрані або зовсім заховати його, призначити для нього гарячу клавішу, а також зробити таймер, щоб тест FPS закінчувався через певну кількість секунд.

Тепер багато користувачів розібралися, чому Фрапс у них не записує довше 30 секунд, що робити в цьому випадку і як налаштувати програму, щоб вона була більш продуктивна. Подолати цей часовий поріг і почати використовувати весь функціонал утиліти можна як за гроші, так і без оплати, скачавши «крякнутий» версію. Але не варто забувати, що Fraps має велику кількість аналогів, в тому числі і безкоштовних, і надає геймерам і інші можливості, крім запису відеороликів.