Включення і відключення UAC в Windows

Для того щоб відповісти на питання, як включити або відключити контроль облікових записів в Windows, потрібно зрозуміти, що це таке. UAC - це захисна функція операційної системи, підтримувана всіма останніми версіями Windows (Vista, 7, 8, 10). Незалежно від того, яку обліковий запис використовує користувач, система видає запит про дозвіл запускається з додатком внести зміни.

Порядок включення і відключення UAC в Windows 10 має свої відмінності.

Якщо власник ПК Адміністратор, то він може дозволити чи ні цій програмі увійти в ОС і змінити параметри, лише натиснувши кнопки «Так» або «Ні». В іншому випадку доведеться вводити пароль. Причини для відключення контролю облікових даних можуть бути різні, але іноді це дійсно необхідно.

На що потрібно звернути увагу при появі консолі

При завантаженні програми у вікні повідомлення 10 ОС є інформація про ім'я програми, її видавця і джерелі файлу. Все це дає повну картину про запускається софт. Тому, коли додаток не має назви, у користувачів має постати питання про його «доброчесності». Таким чином, разом з інсталяційний файл дуже часто проникають і віруси. Якщо ж програма перевірена або ви покладаєтеся на антивірус, в будь-якому випадку є можливість відключити захист.

ВАЖЛИВО. UAC в системі Windows 10 включений за замовчуванням. Після його відключення завжди можна включити контроль заново.

Відключення контрольної функції

Спосіб 1.

Щоб викликати повідомлення контролю в Windows 10, можна спробувати завантажити інсталяційний файл будь-який простий програмки, наприклад, Media Player. Для цього у користувачів повинен бути доступ до запису Адміністратором. У нижньому правому куті з'явився повідомлення клацнути по «Настройці видачі таких повідомлень». Відредагувати функцію на свій розсуд.

Спосіб 2.

У меню «Пуск» ввести слово «UAC». Далі вибрати «Зміна параметрів контролю облікових записів». В налаштуваннях повідомлення встановити селектор на нижній рівень «Ніколи не повідомляти».

Спосіб 3.

У меню «Пуск» знайти вкладку «Панель управління». У правій частині вікна відкрити «маленькі значки» і вибрати рядок «Облікові записи користувачів». Потім натиснути на пункт «Змінити параметри контролю облікових записів». Також налаштувати роботу опції або зовсім відключити її.

Спосіб 4.

На клавіатурі набрати Win + R. У відкрилася консолі прописати «UserAccountControlSetting» і введення. У з'явилися параметрах провести відключення опції.

Спосіб 5.

Клікнути по клавішах Win + R. У вікні «Виконати» ввести слово «regedit» і «ок». У лівій частині редактора реєстру знайти «Sistem». У відкрилася правої консолі клікнути подвійним натисканням миші по напису «EnableLUA». У віконці, що з'явилося поміняти значення «1» на «0» і «ок». Для збереження змін вискочить повідомлення про перезавантаження комп'ютера.

Для того щоб включити контрольну захист в ОС Windows 10, в його настройках слід повернути селектор в початкове положення. Також можна налаштувати функцію під свої параметри, де найкращим варіантом може вважатися друге положення селектора зверху.

Що означають 4 положення UAC

  1. Завжди повідомляти - найбезпечніший і оптимальний варіант. Тобто будь-яке несанкціоноване дію програми буде викликати появу вікна з повідомленням.
  2. Повідомляти при спробі програми внести зміни (за замовчуванням). Зазвичай включається при завантаженні програми.
  3. Повідомляти про внесення змін без затемнення і блокування екрану. Такий стан не перешкоджає вторгнення троянів.
  4. Чи не повідомляти ніколи, тобто повне відключення функції.

Якщо все ж було вирішено відключити захисну опцію в Windows 10, слід бути готовим до атак шкідливого ПО. В цьому випадку потрібно бути особливо уважним до запускаються додатків, так як вони мають такий же доступ до інформації на комп'ютері, як і у користувачів з правами адміністратора. Тому, якщо ви відключили UAC тільки для того, щоб він не заважав, то це дуже неправильна тактика. В цьому випадку краще встановити захисну функцію за замовчуванням.