Усунення помилки «код 43» на комп'ютері

Чому вискакує помилка 43

Помилка «код 43» - досить поширена проблема, яка зустрічається у користувачів різного рівня. Найчастіше причиною помилки 43 стає проблема з програмним забезпеченням, причому в основному - саме на відкритих. Можна сказати, що це цілком логічно, адже найчастіше оновлення потребують драйвери відеокарти через вимогливості нових комп'ютерних ігор. Само собою, часте оновлення може допустити розлад в установчому процесі, і програмне забезпечення буде працювати некоректно. При цьому, якщо відкрити «Диспетчер пристроїв», то неправильно встановлений драйвер буде відображатися зі знаком оклику.

Як вирішити проблему з драйвером відеокарти?

Щоб встановити коректне програмне забезпечення, виконуємо наступні кроки:

  1. Знаходимо в інтернеті останню версію повного пакета драйверів для необхідного обладнання. Що стосується відеокарт, то для NVidia шукаємо WHQL, для Radeon- AMD Catalist Video Card Drivers і так далі. Викачуємо програмне забезпечення на свій комп'ютер.
  2. Деінсталліруем некоректний драйвер і всі додаткові утиліти, що йдуть в комплекті (наприклад, NVIDIA Control Panel або AMD Catalyst Software). Для цього краще використовувати «Майстер видалення програм» в «Панелі управління».

  3. Очищаємо реєстр. Найкраще для цього підійде програма CCLeaner - вона проста у використанні і досить ефективна.
  4. Робимо перезавантаження комп'ютера.
  5. Виконуємо установку нових драйверів і супутніх утиліт, потім знову перезавантажуємо комп'ютер.

перегрів відеокарти

Якщо помилка «код 43» була наслідком неправильної роботи програми, то вона зникне. Якщо причина в іншому, і проблема залишилася, то, можливо, справа в перегрів відеокарти. Переконатися в цьому можна тільки розібравши чіп. Якщо термопаста затверділа, значить, її давно не міняли. Можна акуратно нанести шар термопасти самостійно або звернутися за допомогою до майстра в спеціалізований сервісний центр.

Якщо помилка «Код 43» знову спливає, то, швидше за все, обладнання експлуатувалося в екстремальних умовах дуже довго, в результаті чого отримало фізичні ушкодження. Якщо нам дуже дорога ця відеокарта, то можна спробувати реанімувати її в сервісному центрі. Там ваш відеочіп підданий термообробці і він може заробити, якщо пошкодження були незначні. Правда, швидше за все, майстри заламують високу ціну за такі послуги. Подумайте, чи варта шкурка вичинки. Можливо, варто просто купити нову відеокарту і позбавити себе від головного болю?

Помилка 43 з'являється через несправність USB-порту

Буває, що помилка з кодом 43 з'являється при включенні будь-якого пристрою, будь то флеш-карта або принтер через USB-порт. В такому випадку вискакує вікно «Невідомий пристрій (Unknown Device) код 43» з описом «запуск неможливий, збій запиту дескриптора пристрою». Основною причиною такої помилки є несправний провід USB. Якщо замінити кабель, проблема буде усунена. Перевірити несправність кабелю можна підключенням того ж пристрою через інший порт.

Помилка 43 - інші причини

Іноді помилка 43 з'являється через несумісність драйвера відеокарти з оперативною пам'яттю або через переповненість реєстру Windows. Що робити в цьому випадку?

  1. Вимикаємо комп'ютер і від'єднуємо його від електрики. Включаємо комп'ютер. Якщо помилка 43 знову з'являється, слід зайнятися реєстром.
  2. встановлюємо програму

    і очищаємо реєстр Windows від сміття. Знову безрезультатно? Йдемо далі.
  3. В «Панелі управління» знаходимо «Система і безпека». Відкриваємо «Адміністрування» і в опції «Конфігурація системи» знаходимо вкладку «Завантаження». У цій вкладці повинна бути опція «Додаткові параметри», натискаємо і в віконці, що з'явилося відзначаємо галочкою пункт «Максимум пам'яті». Приймаємо всі налаштування. Виконуємо перезавантаження комп'ютера. Якщо помилка 43 знову не усунуто, то, швидше за все, справа в оперативній пам'яті.
  4. Вимикаємо комп'ютер і витягаємо всі встановлені плати оперативки крім найменшої. Якщо після видалення плат помилка 43 пропала, вимикаємо комп'ютер і вставляємо по одній платі оперативки, щоб зрозуміти, яка саме плата вийшла з ладу.

висновок

Помилка під номером 43 свідчить про те, що ваша операційна система не може розпізнати обладнання, наприклад: порт USB, вінчестер, відеочіп або інше підключений пристрій. Зрозуміти, яке саме програмне забезпечення не функціонує належним чином можна за допомогою Диспетчера завдань. Щоб упевнитися в несправності якогось конкретного обладнання, можна підключити його до іншого комп'ютера.

Щоб усунути причину помилки 43, потрібно розуміти її причину і діяти відповідно до вищевикладеної інструкції.