Установка картинки на робочий стіл Windows

Кожній людині хочеться, щоб його робоче місце було комфортним і відображало його індивідуальність, і в першу чергу смаки власника комп'ютера відображає його робочий стіл. В якості заставки на нього можна встановити практично будь-яке зображення: фотографію, відсканований малюнок, картинку, знайдену в інтернеті. Правда, існують деякі обмеження і поради, якими не слід нехтувати. Давайте розберемося, як можна швидко і легко встановити шпалери на робочий стіл. Представляємо вашій увазі три способи установки.

Є кілька способів установки картинки на робочий стіл Windows.

Спосіб 1. Традиційний

  • На вільному просторі робочого столу натискаємо праву кнопку мишки і натискаємо «Персоналізація».
  • Відкривається віконце, в якому слід клікнути «Фон робочого столу».

  • Windows запропонує на вибір кілька варіантів картинок. Якщо якась із них вам сподобається, клікайте по ній.
  • Якщо картинки за замовчуванням вас не влаштували, натискайте кнопку «Огляд» і вибирайте будь-яке фото зі свого ПК.
  • Трохи нижче в цьому ж вікні знаходиться пункт «Положення зображення». Якщо натиснути на нього, з'явиться список, що випадає із зразками розташування фото. За замовчуванням варто «Заповнення», найкраще так і залишити: в цьому випадку заставка буде виглядати максимально природно. Хоча заради експерименту можете перевірити, що вийде при виборі пунктів «Замостити» або «Розтягнути», адже ви в будь-який момент зможете скасувати цю дію.
  • У цьому ж вікні можна відзначити галочками кілька варіантів, щоб вони із заданою вами періодичністю змінювали один одного. У пункті «Змінювати зображення кожні» виберіть ту періодичність, яка вас влаштує. Єдина порада: не використовуйте відрізки часу менше хвилини, це викличе дуже активну мелькання заставок і як наслідок - головний біль. Також майте на увазі, що чим частіше відбувається зміна фото, тим більше витрачається ресурсів комп'ютера.
ПОРАДА. Отже, ви визначилися, яку картинку поставити на робочий стіл і які налаштування вибрати. Зберігаємо зміни і повертаємося на крок назад, до віконця «Персоналізація», щоб поміняти тему оформлення на свій смак або відповідно до колірним рішенням обраного фото.

Спосіб 2. Інноваційний

Звертаємо вашу увагу: щоб встановити шпалери на робочий стіл описаним вище методом, потрібно використовувати або малюнок за умовчанням, або збережене фото або інше зображення. Якщо ж вам не хочеться зберігати на диск варіанти заставок, можна користуватися онлайн-сервісами, які надають фотографії та арти, що зберігаються на їх серверах. Вони, як правило, зручні у використанні і інтуїтивно зрозумілі.

Ви заходите на сайт такого сервісу, знаходите відповідне зображення і натискаєте кнопку «Встановити», «Поставити як шпалери» і т. П. Найчастіше там присутній функція попереднього перегляду, щоб можна було швидко перебирати варіанти картинок. До недоліків онлайн-сервісів можна віднести обов'язкове підключення до інтернету, необхідність реєстрації, наявність реклами, періодичне звернення комп'ютера до сайту, а також установку допоміжної програми.

Спосіб 3. Високий рівень

Ще один спосіб установки шпалер. Скористаємося FastStone Image Viewer - безкоштовною програмою для перегляду зображень.

  • За допомогою програми відкриваємо ту фотографію, яку вибрали в якості майбутніх шпалер, і натискаємо по ній правою кнопкою миші або комбінацією Ctrl + W.
  • У списку натискаємо пункт «Шпалери» і «Зробити шпалерами Робочого столу Windows».
  • У вікні вибираємо налаштування: «Стиль» та «Фон». Якщо ви відмітили «Розтягнути», то фон вам не знадобиться - зображення займе весь вільний простір.
  • Кількома «Встановити як шпалери».

Ось і все - пара хвилин, кілька кроків, і ваш комп'ютер прикрашає обрана фотографія. Збережіть цю покрокову інструкцію собі в закладки і користуйтеся з задоволенням, змінюючи фото на свій смак і настрою!