Установка і настройка принтера HP LaserJet 2050

Прагнення придбати принтер HP Deskjet 2050 притаманне багатьом клієнтам, незважаючи на те, купується пристрій для приватного використання або для офісних потреб. Виробник таких технічних засобів встиг завоювати високий рівень довіри завдяки тому, що випускаються пристрої характеризуються відмінною якістю. Купуючи принтер HP Deskjet 2050, клієнт може розраховувати на тривалий термін експлуатації.

Якщо необхідно, то установка і настройка принтера HP LaserJet 2050 може бути проведена користувачем.

На жаль, радість придбання може бути затьмарена тим, що новоспечений власник технічного засобу не може розібратися, як встановити принтер HP Deskjet 2050. Безумовно, одним з варіантів вирішення проблеми є звернення за допомогою до фахівців сервісного центру або до досвідченим користувачам, що пропонують свої платні послуги з оголошенням.

Однак ми пропонуємо змінити трохи тактику, не поспішати зі зверненням до фахівців, а спрямувати зусилля на підвищення своєї технічної грамотності. Виділіть час для вивчення рекомендацій, як налаштувати принтер HP Deskjet 2050, після цього ви зрозумієте, що особливих складнощів при проведенні таких маніпуляцій немає, тому, дійсно, немає сенсу вдаватися до сторонньої допомоги.

Сумісність

Якщо ви є одним з тих власників HP Deskjet 2050, які не мають практичного досвіду в підключенні пристрою, ми допоможемо вам усунути цей незначний недолік. Після вивчення інструкції, спираючись на яку, вам не тільки вдасться легко встановити принтер, але і здійснити всі необхідні настройки.

Підготовча робота

Вийміть свій принтер з упаковки, огляньте комплектуючі, які є в наявності. Тепер підключіть до гнізда пристрою, розташованого в задній частині, одну сторону USB-кабелю, а другу підключіть до USB-порту вашого комп'ютера.

Для того щоб персональний комп'ютер зумів визначити новий пристрій, натисніть на кнопку харчування принтера. У цей момент повинен спалахнути один індикатор, що сповіщає, що процедура підключення поки виконується згідно з алгоритмом, без збою.

Слідкуйте уважно за всім, що буде відображатися на екрані, практично відразу після підключення комп'ютер повідомить про виявлення нового пристрою. Тепер для того щоб забезпечити його нормальне функціонування, необхідно встановити драйвера, без яких принтер НЕ буде здатний виконувати встановлені користувачем завдання.

Драйвера можуть поставлятися в комплекті, тому звертайте увагу ще раз огляньте вміст упаковки. Якщо ви провели ретельний огляд, але, на жаль, не виявили диска з драйверами, панікувати не слід.

Відкрийте браузер, введіть в пошуковий рядок запит щодо драйвера з обов'язковим зазначенням моделі принтера. У більшості випадків вам будуть запропоновані кілька варіантів посилань, де знаходиться шуканий драйвер.

ПОРАДА. Звичайно ж, скористатися найкраще ресурсом, який перевірений і при відвідуванні якого виключені наступні активні вірусні атаки. Багато досвідчені користувачі рекомендують користуватися офіційним сайтом виробника. Якщо тільки така можливість виключена, тоді вдаватися до скачування драйвера зі сторонніх ресурсів.

При відвідуванні офіційного сайту виробника HP ви виявите невелике віконце, в яке вам потрібно ввести модель свого принтера. Відразу після цього з'являться кілька посилань для скачування. Скористайтеся тієї посиланням, яка відповідає розрядності вашої операційної системи. Залишається натиснути на кнопку «Завантажити» і дочекатися завершення цього процесу.

установка драйвера

Коли підготовча робота завершена, від'єднайте USB-кабель, щоб принтер не був пов'язаний з комп'ютером в ході установки драйвера. Зайдіть в папку, в яку був збережений драйвер, клікніть по файлу «Driver». Після цього процес установки продовжиться в автоматичному режимі. На завершальному етапі установки з'явиться повідомлення, що орієнтує користувача на підключення принтера до ПК.

Природно, в цей момент вам потрібно знову підключити USB-кабель. Як тільки драйвер буде встановлений, можна перейти до наступного відповідального кроку, який передбачає проведення настройки пристрою. Підключений принтер налаштовується в автоматичному режимі, тому і при виконанні таких маніпуляцій приводів для хвилювань і непорозумінь не виникає.

УВАГА. Не лякайтеся, якщо щось раптом пішло не так. Завжди можна виправити помилку. Для цього досить виконати скидання налаштувань, натискаючи і утримуючи кнопку живлення протягом десяти секунд.

Якщо все-таки принтер відмовляється успішно функціонувати, можна здійснити повторну установку драйвера. Можливо, при первинному завантаженні виник якийсь технічний збій, через якого драйвер був закачаний некоректно або з помилками.

Існує ще один варіант, що дозволяє встановити принтер. Для цього вам не потрібно навіть здійснювати пошук драйвера. Спочатку підключіть пристрій, потім клацніть на кнопці «Пуск», перейдіть по рядку «Принтери і пристрої».

У вікні, ви зможете візуалізувати, які пристрої можуть бути підключені операційною системою. Знайдіть вашу модель HP Deskjet 2050, клікніть по ній один раз, щоб її виділити, а далі натисніть на кнопку «Встановити», яка розташована трохи вище. Процес установки буде відбуватися автоматично.

Майстер установки може запросити вказати місце збереження драйвера. Від цієї пропозиції можна відмовитися, тоді майстер здійснить автоматичний пошук, поширюючись не тільки на простір жорсткого диска, але і на інтернет-ресурси.

Після того як принтер буде успішно встановлено, можна роздрукувати пробну сторінку і переконатися в її якісному виконанні.

Отже, встановлення та налаштування друкувального пристрою HP Deskjet 2050 не супроводжується труднощами, якщо перед виконанням таких маніпуляцій користувач уважно ознайомиться з рекомендаціями, розбереться у всіх нюансах, які будуть супроводжувати цей процес.