Як самостійно поміняти назву мережі Wi-Fi

Сучасні технології розвиваються дивно стрімкими темпами. Деяким користувачам досить складно відстежити всі ці зміни. Особливо складно прийняти те, що ще недавно розглядалося як бурхлива фантазія, а сьогодні є абсолютною реальністю. Створити домашню мережу, в яку будуть входити відразу кілька комп'ютерів, досить просто.

Користувач може самостійно змінити ім'я Wi-Fi мережі.

Вражає ще й те, що для створення такої мережі абсолютно не потрібно мати глибоких технічних знань. До того ж не потрібно налаштовувати себе на серйозні фінансові втрати. Секрет практичної реалізації ідеї по створенню домашньої мережі полягає у відвідуванні спеціалізованого магазину, де необхідно придбати роутер, який буде роздавати Wi-Fi.

Якщо дивитися правді в очі, то можна абсолютно точно констатувати, що деякі власники роутерів все-таки слабо орієнтуються в питанні, як його налаштувати і як самостійно змінити назву мережі Wi-Fi. Якщо ви належите до числа тих користувачів, які бажали б назвати свою домашню мережу оригінально, але не знають, як це практично здійснити, пропонуємо вам ліквідувати цю прогалину в знаннях і ознайомитися з нашими рекомендаціями.

алгоритм перейменування

Якщо ви зважилися перейменувати свою домашню мережу, ви повинні знати і про те, що існують певні ризики, пов'язані із вчинюваними діями, які були зроблені особисто вами в обхід наших рекомендацій. Досвідчені користувачі настійно рекомендують не вносити ніяких змін в налаштування роутера, якщо ви не розбираєтеся в цьому і якщо вам їх не рекомендував досвідчений настроювач роутерів.

ПОРАДА. Доцільно вивчити спочатку інструкцію, ознайомитися з алгоритмом дій, а тільки після усвідомлення кожного скоєного дії приступити до їх практичної реалізації.

Якщо ж ви піддалися спокусі і внесли зміни в налаштування, які спровокували серйозний технічний збій, спробуйте здійснити скидання всіх налаштувань. Це дозволить повернути роутера заводські настройки. Скинути нескладно, оскільки кожен маршрутизатор оснащений спеціальною кнопкою скидання. Якщо не знаєте, де вона розташовується, візьміть в руки технічний паспорт роутера, в ньому ви точно знайдете відповідь на це питання. Для того щоб якось по-іншому назвати домашню мережу, спочатку потрібно підключитися до маршрутизатора.

Підключення до маршрутизатора

Для відображення параметрів роутера на екрані важливо спочатку підключитися до нього. Існує два способи, що забезпечують підключення до маршрутизатора:

  • кабельне;
  • бездротове.

Якщо ви зважилися скористатися першим способом, вам досить вставити кабель в роутер і персональний комп'ютер.

Бездротовий спосіб передбачає запуск роутера, невеликого періоду очікування, коли він повністю завантажиться, а потім включення Wi-Fi на ноутбуці. Це виконати нескладно, досить натиснути на значок доступних мережевих підключень, вибрати назву вашого маршрутизатора і клікнути по ньому.

Якщо раніше ніхто не наділяв роутер ніяким назвою, тоді він буде відображатися точно так же, як називається саме технічний пристрій.

Навіть якщо ви виявили відразу кілька мережевих підключень і, відповідно, розгубилися, яке з них забезпечується вашим маршрутизатором, подивіться на рівень сигналу. Бездротове мережеве з'єднання з найсильнішим рівнем сигналу точно буде вашим.

Тепер пропонуємо вам відкрити браузер, яким ви звикли користуватися. В адресному рядку пропишіть своєрідний IP-адреса: 192.168.0.1. У рідкісних випадках він може бути іншим. Якщо саме вас стосується цей випадок, тоді знову зверніться до інструкції вашого маршрутизатора. Виробник обов'язково в ній вказує, що прописувати в адресному рядку, щоб увійти в налаштування пристрою.

Після введення IP-адреси роутера в браузері відкривається нова сторінка, яка відразу вас не пропускає в «святая святих», в настройки, а просить вас ввести спочатку логін і пароль. Не лякайтеся, що у вас немає таких відомостей. Якщо ваш роутер раніше не був у використанні в чужих руках, ви його придбали в торговому закладі, тоді як і логіна, і пароля буде виступати певні слова admin.

Якщо ж ви такий пристрій придбали з рук і після введення слова admin, вхід не здійснюється, передзвоніть того, у кого ви придбали маршрутизатор і поцікавтеся, які логін і пароль він призначав свого часу пристрою. До речі, досвідчені користувачі рекомендують змінювати логін і пароль маршрутизатора, щоб ніхто зі сторонніх не міг в нього входити і без вашого відома вносити будь-які зміни в налаштування.

процес перейменування

Після того як вам вдалося увійти в налаштування роутера, перед вами відкриються можливості внесення в них змін. Важливо пам'ятати, що для уникнення непередбачених плачевних результатів всі дії повинні строго відповідати алгоритму дій, рекомендованого досвідченими користувачами. Спочатку придумайте, як конкретно ви бажаєте назвати свій Wi-Fi. Ось в цьому питанні можете «випустити на волю» свою бурхливу фантазію, дозволити їй творчий політ. Назва мережі може бути будь-яким, яке вам тільки заманеться.

ПОРАДА. Після того як ви придумали нову назву, можна переходити до процесу перейменування. Хочеться відзначити, що інтерфейс різних моделей маршрутизаторів може відрізнятися, але в будь-якому випадку ви зможете знайти ті параметри, на які ми будемо вказувати.

Спочатку знайдіть вкладку «Бездротовий режим», перейдіть на неї. Відразу після натискання на цю вкладку вона не тільки відкривається і відображається в основному вікні, а й під нею з'являються деякі додаткові підпункти. Для нас найважливішим для реалізації зазначеної задачі, пов'язаної з перейменуванням, є підпункт «Налаштування бездротового режиму», тому клацніть по ньому.

Тепер в основному вікні ви виявите декілька параметрів, які легко змінювати. Серед них на найпершому місці знаходиться і «Ім'я мережі», введіть у ручному режимі то назва, яке ви придумали заздалегідь.

Щоб ваш праця не пропала марно, не забудьте після введення нового імені в нижній частині основного вікна натиснути на кнопку «Зберегти». Якщо ви забудете це зробити, то після перезавантаження або нового запуску роутера ваші зміни не будуть збережені, ви виявите стара назва. На цьому ваші дії, спрямовані на перейменування вашої домашньої мережі Wi-Fi, завершуються.

Отже, ви змогли переконатися, що перейменувати ваше бездротове з'єднання з мережею зовсім нескладно. Важливо тільки неухильно дотримуватися алгоритму, не вносячи жодних додаткових змін в налаштування на власний розсуд.