Перевірка і заміна лампи в проекторі

Бажаючи створити в домашніх умовах щось, що нагадує кінотеатр, насамперед купується телевізор великого розміру, що займає простір майже всієї стіни. Виглядає такий телевізор досить ефектно, але, на жаль, в невеликих кімнатах міських квартир провокує деякі незручності, позбавляючи можливості декорування самих стін і простору біля них.

Що необхідно робити, щоб перевірити і замінити при необхідності лампочку в проекторі.

Уникнути цього вдається, якщо розглянути альтернативний варіант вирішення такого завдання. З демонстрацією відео легко зможе впоратися проектор, що проектує зображення на встановлений екран.

З огляду на це, зовсім не дивно, що останнім часом стали активно користуватися попитом проектори, які купуються для приватного використання. Переглядати відео при наявності такого технічного засобу комфортно і приємно. Однак зрідка власників проектора наздоганяє неприємна ситуація, коли виникає гостра необхідність придбання нової лампи для проектора, а потім і проведення її заміни.

Придбати такий важливий елемент фізично зовсім нескладно, оскільки вона реалізується в багатьох торгових закладах. Важливіше підійти максимально відповідально до питання вибору лампи для проектора, врахувати багато важливих нюанси.

вибір лампи

Лампа для проектора є найважливішим елементом, без якого неможливо не тільки забезпечити якісний супровід відео, але і, взагалі, працездатність технічного пристрою. У тих випадках, коли ресурс лампи вашого проектора повністю вичерпується, дійсно, доводиться вибирати між придбанням нової лампи або купівлею нового проектора.

Звичайно, в цих випадках заміна в проекторі лампи є максимально прийнятним варіантом. Однак купувати її, не підготувавшись, що не озброївшись достатньою інформаційним супроводом, просто необачно. З цієї причини корисно вивчити рекомендації тих, хто відмінно розбирається в цьому питанні і знає багато тонкощів, на які так важливо звернути увагу.

критерії вибору

Отже, якщо ви бажаєте придбати якісну лампочку для проектора, корисно буде виконати такі послідовні кроки:

  • оглянути з усіх боків упаковку;
  • вивчити маркування, яку легко виявити на зовнішній поверхні;
  • оглянути, наскільки якісно упакована сама лампочка для проектора.

Такий ретельний огляд дозволить переконатися в тому, що механічні пошкодження повністю виключені, відповідно, можна продовжити здійснювати заходи, що дозволяють переконатися в абсолютній якості товару. Якщо ж сліди пошкоджень є, краще відмовитися від такої пропозиції, попросити продемонструвати інший екземпляр.

Досить важливо акуратно оглянути лінзу, яка є найважливішою частиною проектора. Якщо лінза матиме навіть найменші подряпини, якісна демонстрація відео буде неможлива. Огляд найкраще проводити, надівши попередньо на руки рукавички. Такі профілактичні заходи дозволять уникнути появи на поверхні лінзи жирних слідів. Залишки жиру не тільки псують естетику, вони здатні спровокувати швидкий вихід зі строю такої важливої ​​частини для проектора.

Проблема полягає в тому, що в процесі роботи лампа сильно нагрівається. Однак такий нагрів розподіляється рівномірно по всій її поверхні. При наявності жирних слідів рівномірність нагріву втрачається, відповідно, окремі частини поверхні нагріваються надмірно, провокуючи в окремих випадках навіть вибухи лампочки.

Після того як при візуальному огляді ви змогли переконатися в цілісності освітлювального елементу, важливо перейти до практичної перевірки її успішної працездатності. У зв'язку з цим багатьох починає долати питання, як перевірити лампу проектора, як переконатися в її якісному функціонуванні.

Найпростішим способом є перевірка за допомогою наявного в наявності додаткового проектора. Звичайно, в цьому випадку доводиться проробляти також ряд дій, спрямованих на первинне витяг чинної лампи з проектованого пристрою, а слідом за цим впровадження в нього нового освітлювального елементу.

ПОРАДА. Такий спосіб перевірки дозволить переконатися не тільки в можливості модуля випромінювати світловий потік, але і в тому, наскільки якісно буде надіслано зображення на екрані. Дуже важливо переконатися, що не провокується втрата колірної передачі.

Заміна лампового модуля

Після успішного придбання лампового модуля, а остання влаштовує вас за всіма параметрами, відповідним для конкретної моделі вашого проектора, виникає нова задача, орієнтована на заміну прийшов в непридатність блоку. Справитися з виконанням такого завдання зможе кожен, хто цього потребує, проявить підвищену зацікавленість, вивчивши попередньо корисні поради.

алгоритм заміни

У той момент, коли ваш проектор припинив працювати, важливо спочатку його відключити від мережі, почекати деякий час, щоб всі його частини охололи. Після цього озбройтеся викруткою і повільно, щоб не пошкодити кришку корпусу, відкрутити кришку. Тепер ви виявите болти, що фіксують ламповий модуль. Безумовно, їх вам доведеться теж відкрутити.

Коли все фіксують елементи вилучені, ніщо не перешкоджає вилученню блоку, візьміться за спеціальний поручень, виконаний з металу або пластику, і потягніть його акуратно на себе. Не можна допускати різких рухів, які можуть спричинити вислизання лампового модуля з рук і повного його пошкодження.

Якщо ви придбали в торговому закладі новий ламповий модуль, значить, вам залишається його впровадити на те місце, яке ви тільки що звільнили. Якщо ж ви придбали саму колбу, тоді вам потрібно попередньо здійснити її впровадження в наявний модуль. Звичайно, в цьому випадку вам доведеться виконати досить копітку роботу.

Якщо вам складно запам'ятати спосіб приєднання колби до модуля, краще за все не поспішати, а ретельно все розглянути, при необхідності всі місця з'єднань сфотографувати. Після цього можна відчіплювати коннектори, а слідом за ними дротові затиски.

Одягніть рукавички, щоб виключити потрапляння жиру на поверхню нової колби, після цього упровадите її на потрібне місце, підключіть коннектори. Про всяк випадок акуратно протріть поверхню колби, щоб виключити присутність на ній слідів пилу і бруду.

Залишається повернути ламповий модуль, переконатися, що він «сів» в потрібне місце, після цього слід надійно прикрутити болти. Далі, безумовно, поверніть назад кришку відсіку і зафіксуйте її теж.

Переконавшись в тому, що збірка пройшла правильно, підключіть пристрій до електромережі та увімкніть його. Не забудьте виконати ще один досить важливий крок. Таке технічне засіб супроводжується своєрідним програмним забезпеченням, одним із завдань якого є підрахунок годин функціонування лампового модуля. Після впровадження нової колби важливо провести обнуління показників такого лічильника, в іншому випадку розраховувати на коректну роботу проектора буде просто неможливо.

Отже, якщо вам довелося зіткнутися з необхідністю заміни освітлювальної колби лампового модуля для проектора, вивчіть поради і приступайте сміливо до виконання практичних дій. Вони повинні бути сміливими, але акуратними і чіткими, тоді можна розраховувати на максимально ефективний результат.