Підключення і настройка модему Мегафон

Мегафон-модем

Дорогі читачі, сьогодні ми з вами дізнаємося, як модем Мегафон підключити до ноутбука або до комп'ютера і налаштувати його. Відразу відзначимо, що зробити це буде дуже легко, в чому ви дещо пізніше і самі переконаєтеся. Не треба кликати майстрів, мучити друзів або колег, коли за допомогою простих вказівок можна все зробити самому. Для початку розберемося з самим модемом, на що варто звернути увагу при покупці і деякі інші питання. Поїхали!

Основним моментом, на якому варто зупинитися - це зона покриття стільникового оператора. Якщо бути конкретніше, то зона покриття мережі 4G. Цю інформацію можна знайти на офіційному сайті Мегафона, вибравши регіон і місто, в якому ви перебуваєте. Зверніть увагу на райони, місця, часто відвідувані вами, де потрібен буде доступ до інтернету. Якщо там немає покриття не те що мереж четвертого покоління, а й третього, то сенсу в покупці абсолютно немає. Швидкість роботи через 2G становить не більше 64 кілобіт в секунду! Тому дивимося в сторону тільки 3G і 4G.

Отже, ви стали щасливим володарем чудо-пристрою, який при підключенні до ПК дає можливість вийти в інтернет. Прийшов час правильно підібрати тарифний план для роботи. Варто зазначити, що мобільні оператори практично не надають безлімітного обсягу трафіку за тарифними планами для модемів. Це пов'язано з великими витратами, які може понести компанія. Тому кожен план має обмеження в певне число гігабайт на місяць. Однак є тарифи з безлімітним трафіком в нічний час (зазвичай з опівночі до восьмої ранку).

Як же правильно підібрати собі план, який задовольнить всі необхідні потреби? Давайте розберемо це на невеликому прикладі, де обсяг трафіку і його ціна взяті довільно. Детальну інформацію про діючі тарифи можна дізнатися на сайті мобільного оператора, а також в салонах зв'язку Мегафона.

  • 3 гігабайти трафіку за 400 рублів на місяць: добре підійде тим людям, які в основному читають новини в інтернеті і спілкуються в соціальних мережах. Про прослуховування музики і перегляд фільмів мови бути не може. А також сюди можна віднести і роботу з поштою, яка теж не сильно «жере» трафік.
  • 16 гігабайт за 600 рублів на місяць: як видно, обсяг збільшився значно. Значить, можна і музику послухати, і подивитися кілька відео. Або навіть фільм, але в поганій якості.
  • 36 гігабайт за 900 рублів на місяць: виходить, що вам доступно 1, 2 гігабайти кожен день! Досить непогано, адже тепер можна навіть періодично дивитися фільми у високій якості. Якщо ціна для вас не проблема, а вам потрібні всі функції інтернету, то вперед!

Після вибору тарифу і покупки сім-карти останню вам потрібно активувати. Краще зробити це відразу в салоні, так би мовити, не відходячи від каси. Після цього можна перейти до того, як модем Мегафон підключити до комп'ютера і налаштувати його.

Як підключити та налаштувати модем Мегафон

Ну що ж, модем купили, тариф підібрали, сім-карту активували. Якщо останнє ви не зробили, то настійно рекомендуємо не ігнорувати цей момент. Що ж робити далі?

  1. Встановіть сім-карту в спеціальний вхід USB-модема Мегафон.
  2. Підключіть девайс до комп'ютера або ноутбука і дочекайтеся, поки система встановить необхідні драйвери для роботи.

  3. Має з'явитися вікно автозапуску, яке запропонує встановити якесь ПО. Натисніть на іконку установки. Якщо це не відбулося, то перейдіть в «Мій комп'ютер» і знайдіть значок Мегафона в списку підключених пристроїв і дисків. Натисніть по цій іконці правою кнопкою миші, виберіть пункт «Установка з знімного носія». Нагадуємо, що назва деяких пунктів меню може змінюватися в залежності від типу обладнання і встановленої операційної системи на комп'ютері.
  4. За допомогою підказок на екрані виконайте установку програмного забезпечення для роботи з пристроєм. Потрібно буде вибрати місце розташування файлів, наявність іконки на робочому столі і так далі. Налаштовуємо все під свої потреби.
  5. Після установки може знадобитися перезавантаження ПК або ноутбука. Виконайте її.
  6. Тепер запустіть програму за допомогою значка на робочому столі. Натисніть кнопку «Підключити» і дочекайтеся, поки модем почне роботу: індикатор змінить колір або почне горіти безперервно. Готово! Налаштування модему Мегафон завершена.

Рекомендації по роботі

  • Інтерфейс програми дозволяє стежити за вхідним трафіком. Це дозволить вам рівномірно розподілити весь обсяг наданих гігабайт для комфортної роботи в інтернеті.
  • Не ігноруйте оповіщення за допомогою смс, які можуть приходити на ваш номер. Оператор буде періодично інформувати вас усім необхідним.
  • На більшості сайтів присутня реклама, яка рідко обмежується текстом і картинками: найчастіше це цілі ролики, що тривають тривалий час. Встановіть блокувальник реклами - це істотно заощадить ваш трафік.
  • Своєчасно сплачуйте вартість вашого тарифу, щоб вам не відключили інтернет. Перевищення ж обсягу наданого трафіку переведе вас на оплату кожного додаткового мегабайта (неприємний момент). Тому нагадуємо ще раз: стежте за трафіком! При необхідності ви завжди можете змінити свій план на більш оптимальний в салоні Мегафона.

висновок

Друзі, сьогодні ми з вами дізналися, як налаштувати 4G-модем Мегафон на ноутбуці або комп'ютері. Сподіваємося, що все вийшло з першого разу і вам не довелося звертатися за додатковою підтримкою до консультантів стільникового оператора. Не забуваємо ділитися своєю думкою, враженням, а також досвідом в коментарях!