Огляд і настройка Ubiquiti Nanostation M5

Розглянемо сьогодні Nanostation M5 - це точка доступу від Ubiquiti на 5 GHz. Застосовується точка доступу як для зовнішнього, так і для внутрішнього використання. Коробка стандартна біла, є голографічний знак з логотипом компанії. На коробці з двох сторін зображені задня і передня сторони девайса.

Огляд і настройка точки доступу Ubiquiti Nanostation M5.

У комплектацію входить брошурка англійською мовою для швидкого старту пристрою, сама точка доступу в плівці, блок живлення POE на 24 В, 0.5 А і стяжка. Розглянемо більш детально технічні характеристики пристрою.

Технічні характеристики Ubiquiti Nanostation M5

Невелика точка з глянцевим покриттям, термостійким, захищеним від вологи корпусом. Пристрій можна встановлювати як всередині приміщень, так і на вулиці. Вбудована антена на 12 dB з подвійною поляризацією і технологією MIMO 2T2R дозволяє передати або прийняти сигнал на відстані до 13 км прямої видимості і забезпечити пропускну здатність до 50 Мб / с. Технології ESD і EMP дозволяють захистити обладнання від більшості радіо і дротових перешкод. Харчування точки доступу проходить по POE 24 В, 0.5 А, як вже було сказано вище. Проводити 220 В немає необхідності, харчується агрегат через виту пару. Пристрій містить систему дистанційної апаратної перезавантаження через спеціальний POE-адаптер, він купується окремо на 24 В, 1 А, якщо це потрібно. Управляється точка простий функціональної операційною системою Air OS версії 5.0.

Апарат побудований на базі процесора Atheros MIPS 24KC з тактовою частотою 400 MHz. Має вбудовану оперативну пам'ять RAM 32 МБ і 8 Мб флеш-пам'яті. Роз'єми LAN 100 Мб / с RG45. Рекомендується прикупити грозозахист, щоб уникнути вигоряння порту і процесора, крім того, пошкодження від грози не є гарантійним випадком. Ubiquiti Nanostation M5 працює в стандарті 802.11an за технологією airMAX. AirMAX можна вимкнути, тоді всі пристрої, які працюють на 150 Мб / с, зможуть підключитися до точки. Потужність передавача пристрою - 23 dBm, це приблизно 200 мВ. Робоча частота - 5-5.9 GHz. Можна відзначити подвійну поляризацію: в горизонтальній поляризації кут розкриття 45 °, в вертикально - 45 °. Щоб зайти в панель управління точки доступу, потрібно вбити IP на адресу браузера: 192.168.1.20. Логін: ubnt, пароль: ubnt. Ubiquiti Nanostation M5 відмінно підходить для прийому і передачі сигналу Wi-Fi на далекі відстані при температурі від -30 ° до + 80 ° і вологості 95%. Застосовувати її можна для побудови з'єднання точка-точка або в якості клієнтського пристрою CPE. Ціна багато в чому залежить від гарантійних зобов'язань продавця.

Налаштування

Під'єднуємо точку доступу до POE-адаптера і до комп'ютера по порту LAN. Потім заходимо в налаштування мережевого адаптера і в основному шлюзі пишемо IP-адреса точки доступу (він написаний на коробці). Відкриваємо браузер і вводимо в адресний рядок IP точки доступу. Для того щоб були відкриті всі частоти, вибираємо тестовий режим Compliance Test. Вводимо логін і пароль, за замовчуванням: ubnt і ubnt. Переходимо на вкладку Wireless і вже в налаштуваннях ставимо режим Access Point. В поле SSID ми можемо поміняти ім'я Wi-Fi-мережі. Якщо роздавати Вай-Фай кому попало ми не хочемо, то в поле Security вибираємо тип захисту і встановлюємо пароль трохи нижче. Тиснемо кнопку Change.

У вкладці Network ми можемо налаштувати статичний або динамічний IP-адресу. Також є режим роутера. У Advanced ми можемо налаштувати точну дистанцію між точками доступу. В Service можемо поміняти порти і також налаштувати DDNS для віддаленого підключення до Ubiquiti Nanostation M5. Підтверджуємо всі налаштування кнопкою Apply і чекаємо, поки точка перезавантажиться.

Переходимо до налаштування другий точки доступу, яка буде використовуватися як Station. До входу в адмінку всі налаштування залишаємо незмінними, Compliance Test все також стоїть в якості країни. Якщо до цього міняли логін і пароль, то вводимо нові значення в форму. Ми всередині, переходимо на вкладку Wireless і поряд з полем SSID тиснемо на кнопку Select. Тут ми повинні вибрати мережу, яку тільки що створили. Використовуйте кнопку Scan, щоб оновити сторінку, нових мереж знадобиться час, щоб відобразитися в пошуку. Вводимо пароль від мережі для підключення до неї. Тиснемо кнопку Change.

У вкладці Network потрібно змінити IP-адресу, щоб точки доступу не конфліктували між собою. Тиснемо на кнопки Change і Apply.

У вкладці Main ми можемо подивитися, на якій частоті і ширині працює точка доступу, приблизну відстань теж вказується. Там же можна простежити рівень сигналу.

висновок

У загальному і цілому, Ubiquiti Nanostation M5 налаштовується так само, як і його молодший брат - версія M2. Відмінності апаратів закінчуються на потужних характеристиках. Вся лінійка Nanostation зарекомендувала себе з дуже хорошого боку, зазвичай у користувачів не з'являється ніяких проблем при роботі з цими апаратами. Користуйтеся, благо налаштувати продукти від Ubiquiti зовсім нескладно.

Якщо у вас з'явилися питання або побажання - напиши в коментарі.