Підключення і настройка модему МТС

У наш час без інтернету дуже важко обійтися, адже життя кожної сучасної людини, в тій чи іншій мірі, пов'язана зі Всесвітньою павутиною. Робота, навчання, дозвілля, розваги - все це в інтернеті. Незважаючи на те що зараз практично скрізь є Wi-Fi, все ж бувають ситуації, коли виникає необхідність вийти в онлайн, коли Wi-Fi поблизу немає. Якраз тоді і приходить на допомогу модем, який забезпечить вас швидким, мобільним з'єднанням. У цій статті докладно розглянемо, як підключити і налаштувати модем МТС. Давайте розбиратися. Поїхали!

Весь процес налаштування досить простий і не займе у вас багато часу. Насамперед, зрозуміло, потрібно вставити USB-модем в відповідний роз'єм на комп'ютері. Коли операційна система автоматично виявить пристрій, відкриється вікно автозапуску, де вам необхідно буде клікнути «Виконати AutoRun.exe». Якщо у вас відключена автозавантаження, запустіть «AutoRun.exe» через «Мій комп'ютер».

Після цього відкриється майстер установки. Виберіть зручний для вас мову і натисніть кнопку «OK». Далі пройдіть простою вказівкою майстра установки.

Перед початком роботи слід встановити ПО модему

По завершенні відкрийте утиліту Connect Manager через що з'явився на робочому столі ярлик. Лише через пару секунд буде зафіксований сигнал. Майте на увазі, що потужність сигналу може залежати від положення (це стосується деяких моделей модемів).

За замовчуванням модем має всі необхідні настройки, щоб користувач безперешкодно міг підключитися до мережі. Щоб підключитися, просто відкрийте меню «Коннект» і клацніть на кнопці «Підключення».

При бажанні, користувач має можливість виконати ручну настройку. Щоб вручну налаштувати модем, перейдіть до відповідного розділу меню програми. Відкрийте категорію «Мережа», щоб вибрати формат сигналу - 3G або EDGE / GPRS. Натисніть «Вручну», щоб задати параметри самостійно. Також ви можете встановити PIN-код для підвищення безпеки, відкривши відповідний розділ меню.

Щоб змінити деякі додаткові параметри модему, доведеться зайти в «Диспетчер пристроїв». Знайдіть у списку пункт «Модеми» і розгорніть його. Потім клікніть правою кнопкою миші по влаштуванню і виберіть «Властивості». У вікні, ви можете активувати режим обробки помилок, стиснення інформації, а також апаратне керування потоком.

Тепер ви будете знати, як встановити модем МТС 3G на ноутбук. Пишіть в коментарях чи вдалося вам розібратися в питанні, діліться своєю думкою щодо використання модемів з іншими користувачами, і питайте все, що вас цікавить по розглянутій темі.