Малювання друку в CorelDRAW

Всі індивідуальні підприємці обзаводяться особистою печаткою, яку замовляють в різних професійних салонах і майстерень. Однак векторний макет можна розробити самостійно. Як намалювати друк в CorelDRAW? Для цього знадобиться сама програма CorelDRAW будь-якої версії і мінімальні навички: знання простих інструментів і форматів експорту.

Дізнайтеся, як намалювати друк в CorelDRAW правильно і самому

Заготівля для друку

Отже, робимо штамп в CorelDRAW.

  1. Відкриваємо програму і створюємо новий файл, налаштування залиште за умовчанням.

    Підготовка програми для створення штампа

  2. Беремо інструмент «Еліпс» і малюємо коло: годі й намагатися викреслювати його рівним на цьому етапі. Щоб скорегувати радіус, виділяємо зроблену фігуру і вгорі задаємо значення висоти і ширини - 40 мм.
  3. Не знімаючи виділення, клацаємо внизу віконце «Абрис», в формі, що з'явилася можна змінити товщину обведення (0, 75 мм) і її колір.
  4. Тепер зробимо два таких же кола. Можна малювати заново або клікнути по фігурі, перетягнути її на інше місце, не відпускаючи ліву кнопку миші, а потім одночасно натиснути праву кнопку і відпустити обидві - об'єкт буде скопійований. Один з кіл зменшуємо до 38 мм і ставимо в середину першого (якщо ви не міняли настройки в Кореле, має з'явитися пропозиція розмістити «по центру», і фігура до нього «прилипне»). Абрис - 0, 5.

    Малюємо та налаштовуємо зовнішнє коло друку

  5. Аналогічно робимо з третім колом, висоту і ширину виставляємо 28 мм, абрис 0, 5 мм.

    Малюємо та налаштовуємо третє коло штампа

Вставляємо текст до друку

Тепер робимо підпис для знака в CorelDRAW.

  1. Беремо інструмент «Текст» і клацаємо в будь-якому місці. Пишемо найменування підприємства і свідоцтва про Державну реєстрацію з номером.
  2. Візьміть «Покажчик» і виділіть написане, затисніть клавішу Shift і клацніть середній коло. Далі перейдіть в верхнє меню «Текст» - «Текст уздовж шляху». Тепер букви акуратно розподілилися по еліпсу. Виділіть їх і в верхньому меню задайте «Відстань до шляху» - 3, 5.

    Малюємо та налаштовуємо третє коло штампа

  3. Тепер беремо «Текст» і на вільному полі пишемо назву міста. Його «прив'язуємо» до найменшого колі (відстань до шляху - 3, 6 мм), виділяємо, відображаємо по вертикалі і горизонталі.
  4. Далі пишемо ПІБ власника, вирівнюємо підпис по центру і ставимо в серединку.

    Пишемо ПІБ і розміщуємо по центру знака

  5. Все написане обов'язково виділяємо, натискаємо правою кнопкою миші і вибираємо «Звернути в криві». Якщо цього не зробити, то при відкритті файлу на іншому комп'ютері всю підпис «сповзе» - адже там потрібного шрифту може не виявитися.

Швидкий доступ в CorelDraw

Для швидкого виклику команд або при плутанини в найменуваннях інтерфейсу, на допомогу прийдуть «гарячі клавіші»:

  • Створити файл - Ctrl + N;
  • Інструмент «Еліпс» - F7;
  • Скасування дій - Ctrl + Z;
  • Копіювати - Ctrl + C;
  • Вставити - Ctrl + V;
  • Вирівняти об'єкти щодо один одного - Пропуск + Е + С;
  • Інструмент «Текст» - F8;
  • Перекласти підпис в криві - Ctrl + Q.

Це один із способів, як намалювати штамп в CorelDRAW. На основі такого макета ви можете складати власні варіації і, звичайно, міняти розміри.

Ми будемо раді, якщо ви поділитеся своїм методом, як зробити свій знак в CorelDRAW. Пишіть про це в коментарях.