Установка макросу в Corel Draw

Для маніпуляцій з векторною графікою використовуються в основному дві програми: Adobe Illustrator і дуже популярна Corel Draw. Останній простіше в зверненні, тому любимо не тільки дизайнерами, а й людьми, що мають справу з друком не регулярно, а час від часу. Макроси для Корела - це набір команд, об'єднаних в загальну доповнення, тобто можна виконати кілька дій в один клік, що істотно полегшує роботу над трудомістким проектом. Дізнайтеся далі, як встановити макрос в Corel Draw.

Дізнайтеся, як встановити макрос в Corel Draw правильно

Якими бувають макроси

По суті, їх можна створювати під свої потреби (при наявності відповідних знань, звичайно), тому кількість дуже велика. Найпопулярніші, мабуть, це:

  • доповнення для формування штрих-кодів (CardGenerator);
  • пошук помилок при предпечатной підготовці (CdrPreflight);
  • миттєвий експорт виділеного (QuickExport);
  • пошук текстових фрагментів і заміна символів (TextReplacer);
  • уточнення розмірів, площа, вузли (SanMCurveInfo).

Установка макросів з скрипта

Якщо програмісти постаралися і записали для вас інсталяційний файл у форматі .exe, то можна не хвилюватися: просто клікніть по ньому двічі і дотримуйтесь рекомендацій. А як встановити макрос в Корелов, якщо він збережений з розширенням .gms? В цьому випадку його потрібно помістити в кореневу папку програми.

  1. Закриваємо Корелов.
  2. Копіюємо або переносимо файл «названіе.gms» сюди:
  • З \ Program Files (x86) \ Corel \ CorelDRAW (ім'я вашої версії програми) \ Draw \ GMS \

або сюди:

  • Користувач \ Ім'я користувача \ AppData \ Roaming \ Corel \ CorelDRAW (назва версії) \ Draw \ GMS \ (шлях може різнитися залежно від операційної системи).
  1. Відкриваємо Corel. Тепер створюємо кнопочку, щоб до нього був доступ в Панелі інструментів. Послідовно натискаємо: «Сервіс / Інструменти» (Tools в англомовній варіації) - «Опції» (Options) - «Схеми, виготовлення» (Customization) - «Команди» (Commands) - «Макрос» (Macros).

    Перейдіть у вкладку «Інструменти» і далі «Параметри»

    У списку знайдіть назву встановленої комманде

  2. Відзначаємо тільки що завантажене додаток, тиснемо «Вид» (Viev) - «Імпорт» (Import) і вибираємо зображення для кнопочки. Перетягуємо кнопку на зручну для вас панель. При бажанні можете закріпити команду для виклику інструменту комбінацією гарячих клавіш.

    Іконку можна вибрати з готового набору або завантажити свою через кнопку Файли

ВАЖЛИВО. Зверніть увагу, що не кожна версія Corel підтримує макроси. Зокрема, їх не можна додати в CorelDraw Home і Student.

Тепер у вас є швидкий доступ до доповнення-помічнику. Працюйте із задоволенням і обов'язково поділіться в коментарях, які макроси для CorelDraw використовуєте ви.