Виправлення помилки 0xc000000e в Windows

До найнеприємнішим нюансам при роботі з ОС Windows слід віднести ті, які, взагалі, не дозволяють запустити операційну систему. Саме такий часто є помилка 0xc000000e. Вперше зіткнувшись з нею, зрозуміти причини виникнення досить важко. А боротьба з неполадками такого характеру повинна вестися «з декількох сторін». Це означає, що варто застосувати одразу кілька способів виправити проблему. Про них і піде мова.

Причини виникнення та методика усунення помилки Windows 0xc000000e.

Можливі причини

Є кілька основних причин того, чому виникає status 0xc000000e:

  1. У комп'ютера немає доступу до пристрою завантаження. Це може означати, що завантажувальний диск пошкоджений, не працює або не підключений. Або з ним спостерігаються схожі проблеми. Тобто 0xc000000e при установці Windows 7 з флешки говорить про те, що зовнішній накопичувач не у порядку. Спробуйте підключити його до завантаженого ПК і переконатися в справності.
  2. Є проблеми з Меню завантаження. Вони зазвичай викликані серйозними ушкодженнями файлів Windows або зміною завантажувальних параметрів. 0xc000000e в Windows 7, як виправити і забути про помилку - читайте далі.
  3. Налаштування BIOS задані не так, як треба. Неправильно встановлений завантажувальний носій, або інші параметри не відповідають необхідним.
  4. Можливі й інші нюанси. Самостійно поставити точний діагноз буде складно. Код помилки 0xc000000e Windows 10 може мати свої особливості, і виникати в деяких особливих випадках.

усунення несправності

Відразу після того як помилка дала про себе знати, необхідно перевірити настройки BIOS. Це може бути критично важливо, і здатне усунути несправність на корені.

Тепер про 0xc000000e в Windows 10, як виправити неполадки під час запуску. Якщо ви використовуєте відразу кілька способів завантаження, в тому числі з різних дисків, перевірте актуальні параметри завантаження. Після чого виник status 0xc000000e? Який пристрій застосовується в якості завантажувального? Яка черговість запуску використовується системою? Все це дуже важливо.

Перевірка завантажувального диска

З'являється повідомлення на кшталт «file boot bcd status 0xc000000e». Як виправити?

Windows 7 повинна запускатися з правильно працюючого диска. Бажано мати хоча б один резервний спосіб завантаження. Це може бути завантажувальний диск, флеш-накопичувач з образом системи. А ще краще, якщо у вас є запасний комп'ютер з такою ж ОС. Windows 7 відмовостійкості, але ексцеси все ж трапляються.

зміна пріоритетів

Використовуйте завантажувальний накопичувач. Виберіть його першим в пріоритеті завантаження (це можна зробити в BIOS). Після цього перейдіть в меню Відновлення системи. Помилка 0xc000000e в Windows 7 повинна бути автоматично виявлено. Якщо все пройде вдало, Windows 7 сама відреагує на проблему. Рішення несправності також пройде в автоматичному режимі.

А шлейфи в порядку?

Спосіб буде актуальний для тих, чий комп'ютер часто розбирається. Перевірте, приєднаний чи шлейф жорсткого диска так, як треба. Підключіть його повторно. Якщо проблема не зникла, спробуйте придбати новий шлейф і поставити його на місце старого. Status 0xc000000e пропав? Чудово.

Якщо нічого не допомогло

Є й інший рішення. Перейдіть в Відновлення системи Windows 7 і завантажте Командний рядок. Тут необхідно по черзі виконати 3 операції. Введіть по черзі наступне, натискаючи Enter: Diskpart, select disk 0, list volume. Далі виконайте команду Exit і зайдіть в командний рядок знову. Після цього зробіть активним той диск, який використовується для відновлення. далі:

  1. Введіть cd boot.
  2. Введіть dir.
  3. І нарешті, наберіть bootsect / nt60 sys / mbr і натисніть Enter.

Після цього необхідно перезавантажити комп'ютер. Якщо все пройшло вдало, то стан 0xc000000e більше не повинно вас турбувати.

При неправильному поводженні, Віндовс здатна принести масу проблем непідготовленому користувачеві. Стан операційної системи прямо залежить від того, наскільки ви дбайливі. Якщо комп'ютер використовується за схожим сценарієм кожен день - причин для поломок буде набагато менше. Або навпаки. Помилка 0xc000000e досить неприємна, але як правило, нічого смертельного в ній немає.

Якщо вам щодня заважають проблеми в роботі операційної системи - читайте інші наші статті. З них ви дізнаєтеся, як позбутися навіть від самих складних неполадок.