Як виправити проблему, коли ТБ не бачить флешку

Флешка в телевізорі

Дорогі друзі, якщо ви опинилися тут, значить, вас турбує наступна проблема: що робити, якщо телевізор не бачить флешку, яку ви до нього підключаєте. І перш ніж ми з вами обговоримо рішення цієї проблеми, необхідно обговорити деякі питання. Це допоможе краще проникнути в ситуацію, зрозуміти її. Тоді в подальшому подібних проблем у вас буде набагато менше.

Дізнайтеся, які кроки зробити і що робити, якщо телевізор не бачить флешку

Портами USB, які дозволяють підключати флешки, зазвичай оснащуються ТВ, що відносяться до сімейства Smart або ж вийшли незадовго до їх появи. Це означає, що пристрій може бути не «розумним» з виходом в інтернет через Wi-Fi, яка дозволяє завантажувати файли і установки різних програм через магазин, але з наявністю входів USB, куди можна підключити пристрої периферії. Зазвичай користувачі роблять трансляції з телевізора на флешку, дивляться таким чином фільми: вони завантажують їх з інтернету на комп'ютері, потім переносять дані на накопичувач і включають на великому екрані. Але ось що робити, якщо TV не бачить флешку? Через що така проблема могла виникнути? Розберемо це з вами в наступному блоці.

Перестав бачити флешку телевізор

Отже, телевізор не читає флешку. Щоб вирішити цю проблему, потрібно дізнатися природу її появи. Що це означає? А то, що тільки після ідентифікації проблеми можна буде коректно підібрати спосіб вирішення. Скоро ви самі зрозумієте, про що йде мова. приступимо:

Крок 1

  • Для початку варто перевірити роботу самого USB: може бути, що проблема саме в ній. Для цього підключіть інший пристрій до вашого TV і подивіться, чи працює коректно воно. А також ви можете підключити проблемний накопичувач до інших ТВ, щоб упевнитися в його несправності.

Щоб упевнитися в роботі пристрої, підключіть до телевізора інший девайс

крок 2

  • Встановіть девайс для зберігання і передачі інформації в комп'ютер або ноутбук. Якщо ваш ПК не бачить його, то вам доведеться вирішувати вже іншу неполадку. Якщо ж пристрій бачить флешку, то перенесіть всі дані в будь-яку папку на комп'ютері. Потім відформатуйте її в форматі FAT32, з яким може працювати ваш TV. Після цього можете знову скопіювати, наприклад, фільм і перевірити роботу обладнання на ТБ.

При форматуванні обов'язково вкажіть формат FAT32

крок 3

  • Природно, обов'язково потрібно флешку перевірити на наявність вірусів і інших шкідливих кодів за допомогою спеціального антивірусного програмного забезпечення. Цю операцію, як і попередній пункт, варто робити на комп'ютері або ноутбуці. Тільки після повного сканування, а також очищення накопичувача, при необхідності, можна повторно вставити в телевізор.

Обов'язково перевірте накопичувач на віруси перед тим, як вставляти його в телевізор

крок 4

  • Отже, все ще не читає TV накопичувач. Подивіться обсяг вашого пристрою: буває, що USB розміром більше 32 гігабайт не визначаються ТВ. Це, звичайно, рідкісний випадок, але виключати його з можливих варіантів не варто. Спробуйте підключити девайс меншим обсягом і перевірити його працездатність.

Підключіть флешку меншим обсягом і перевірте її функціональність

крок 5

  • Якщо ТВ бачить USB-накопичувач, але не розпізнає записані туди файли, то, скоріше, проблема стосується вже їх. Подивіться на комп'ютері формат цих даних, потім зіставте його з підтримуваними форматами ТВ. Цю інформацію можна отримати або в інтернеті на сайті виробника, або в інструкції до експлуатації, яка йде в комплекті з устаткуванням.

крок 6

  • Якщо маніпуляції не привели ні до якого результату, то ви можете звернутися в сервісний центр для усунення неполадок, які можуть виявитися більш серйозними, ніж вам здається. Не забувайте про гарантії виробника на свій товар: якщо ви самі нічого не ламали спеціально, а проблема виявилася заводським шлюбом, то ви маєте законне право протягом певного часу на безкоштовне гарантійне сервісне обслуговування.

крок 7

  • Ні в якому разі самостійно не розбирайте ні ТБ, ні накопичувач. Ви можете пошкодити деякі компоненти пристроїв, тим самим зробивши тільки гірше. Якщо проблема криється в USB, то не мучте TV, а просто замініть девайс на аналогічний. Погодьтеся, що дешевше буде його поміняти, ніж купувати новий ТВ, вартість якого може помітно похитнути сімейний бюджет.

висновок

Друзі, сьогодні ми спробували вирішити таку проблему, коли перестав бачити флешку TV. Існує кілька основних варіантів результату подій для її вирішення, тому важливо упевнитися в джерелі неполадок: USB або ТВ винен? Тільки потім можна робити будь-які спроби для виправлення. Сподіваємося, що у вас все вийшло. Не забуваємо ділитися своєю думкою, враженням і досвідом в коментарях!