Запис Windows на диск за допомогою програми Неро

Для того щоб встановити Windows на комп'ютер, необхідний завантажувальний диск. Багато недосвідчені користувачі намагаються створити завантажувач за допомогою стандартного копіювання, яке пропонує майстер записи вашої операційної системи. Однак результат такої операції вас розчарує - з отриманого завантажувача неможливо встановити Windows безпосередньо з BIOS. Вирішити цю проблему допоможе спеціальна програма Nero Burning ROM, а це керівництво пояснить, як записати Windows на диск через Nero.

Nero по праву вважається однією з кращих програм свого роду, її використовують як професіонали, так і любителі. Інтерфейс Неро досить простий, тому розібратися в використанні можна навіть самостійно.

Сьогодні ми розповімо, як зробити образ Віндовс за допомогою Nero Burning Rom

Для початку вам знадобиться знайти настановну версію Віндовс. Всі версії можна роздобути у Всесвітній павутині.

Отже, на вашому комп'ютері є образ Віндовс. Зазвичай розмір такого файлу близько 3 Гб, а це значить, що на звичайний CD-носій файл не поміститься, тому записувати образ доведеться на DVD-носій. Якщо ви плануєте зберегти у себе завантажувач, можна записати Віндовс на диск DVD-R. У разі, якщо перевстановлення Windows в майбутньому вам навряд чи знадобиться, а на компакт потрібно записати що-небудь більш важливе, використовуйте DVD-RW. Тоді важливу інформацію ви зможете записати на DVD-RW поверх образу операційної системи відразу після її установки на комп'ютер.

Як записати Windows на диск через Nero? Покрокова інструкція

  1. Вставляємо чистий DVD-носій в дисковод.
  2. Відкриваємо Nero Burning ROM. Внизу в віконці, що з'явилося вибираємо «Відкрити» і шукаємо необхідний образ, який будемо записувати. Як правило, такий файл має розширення «.iso».
  3. Перед вами з'явилося меню запису. Перевірте, обрана опція «Запис», «фіналізувати диск» - ця опція забороняє повторну запис на цей диск. Відзначте «Перевірити записані дані» - це перевірочна опція якості запису. Швидкість запису вибираємо середню. На максимальних обертах іноді з'являються биті файли, які не читаються.
  4. Щоб запустити процес запису, натискаємо на «Прожиг», після чого випливає віконце, в якому можна відстежити поточний відсоток виконання завдання і побачити її характеристики, такі як швидкість і завантаження буфера.
  5. Коли індикатор запису покаже 100%, почнеться перевірка записаних даних. Якщо «Верифікація» покаже нечитабельним файли, запис пройшов некоректно, її слід повторити. При позитивному результаті записи дисковод з Нагрівшись записаним диском відкриється і випливе відповідне віконце з оповіщенням про успішне закінчення операції.
  6. Створений завантажувальний диск готовий до використання. Можете вставляти його назад в дисковод, перезавантажувати комп'ютер і починати процес установки Windows.

Завершивши привід відкривається автоматично

Що робити, якщо запис пройшла невдало?

Окремо варто розповісти, як діяти, якщо копіювання пройшло некоректно. В такому випадку ви можете повторити процедуру.

Для цього потрібно або перезаписати DVD-RW, або вставити чистий DVD-R диск. При використанні нового компакту просто повторіть всі вищезазначені пункти для копіювання образу на носій.

Якщо ви перезаписувати DVD-RW, то першим ділом знайдіть в рядку меню розділ «рекодер» і виберіть «Стерти перезаписуваний диск». У віконці вказані характеристики для стирання диска, їх краще не змінювати. Тобто настройки повинні мати такий вигляд:

  • Метод стирання - Швидко стерти RW-диск;
  • Швидкість стирання - Максимум.

Кількома «Стерти» і спостерігаємо за ходом виконання операції в віконці. Після закінчення процедури спливе відповідне повідомлення, а дисковод з уже тепер чистим DVD-RW відкриється. Щоб знову записати необхідну інформацію, слід повторити від початку до кінця всі пункти, докладно описані вище.

висновок

Тепер ви знаєте, як через Неро створити завантажувальний диск Windows. Варто сказати, що для інсталяційного диска краще використовувати оригінальну версію операційної системи, а не різні збірки з неперевірених джерел. Сподіваємося, це керівництво допоможе вам у розвитку користувальницьких навичок. Успіхів!