Що робити, якщо відбувається постійна перезавантаження Провідника Windows

Серед найнеприємніших проблем з ПК можна особливо відзначити неполадки Провідника. Це файловий менеджер, а також найпростіший шлях доступу до інформації на жорсткому диску. Як позбутися від перезавантаження Провідника? Таке питання задавали собі напевно і ви теж. Проблема не одинична, і вирішити її можна при наявності вправності і знань. Але на шляху до вирішення є кілька перешкод.

Причин перевантаження Провідника може бути кілька.

Перешкоди на шляху до вирішення

  1. Провідник - це чи не єдиний спосіб навігації по файловій системі нового комп'ютера. Тому якщо ПК ледь куплений, зустрітися з таким - отримати багато зайвих труднощів. Оскільки попрацювати нормально без Провідника не представляється можливим. Інша справа, якщо на комп'ютері встановлена ​​програма на подобі Total Commander. Але у користувача-початківця навряд чи виникне потреба в ній.
  2. Перезавантажуватися провідник починає не просто так. Будьте готові до того, що, ледь встановивши на комп'ютер ОС, доведеться встановлювати заново її. Адже така поведінка може бути наслідком конфлікту в ПО на досить глибокому рівні.
  3. Проблеми з Провідником завжди шалено дратують користувача. Чи не вирішити їх і нормально працювати далі - просто нереально. Тому розібравшись, користувач буквально вдихає в свій комп'ютер нове життя.

Чому Провідник постійно перезавантажується?

До причин можна віднести кілька основних:

  1. DLL - бібліотеки містять проблеми.
  2. Драйвери несумісні з конфігурацією системи.
  3. Комп'ютер вражений вірусом.
  4. У систему встановлено додаток, яке блокує роботу одного або декількох її компонентів.

Якщо постійно перезавантажується провідник Windows 10, перші три причини менш вірогідні. І ось чому - ця ОС автоматично завантажує актуальні і справні драйвери обладнання. Навіть якщо все драйвери не встановилися як треба, ніщо не заважає завантажити їх з сайту виробника. Але в разі зі старим обладнанням такої можливості може і не бути.

У той же час «Десятка» містить ефективні засоби боротьби з вірусами «з коробки». До таких можна віднести Microsoft Security Essentials, програму, яка раніше йшла з Віндовс в комплекті лише опціонально. Виходить, що четверта причина збоїв для 10 актуальна більше за всіх інших.

Що робити в такому випадку?

Якщо ви вважаєте, що винувато додаток, згадайте - можливо, якась програма неправильно реагувала на дії або видавала збої там, де їх бути не повинно? Якщо так, найкраще відразу видалити її. Після цього спробуйте попрацювати з Провідником знову. Проблему вирішено? Якщо так - чудово. А якщо немає - можливо, причиною неполадки став зовсім інший софт. Намагаючись зрозуміти, чому провідник постійно перезавантажується, ви рано чи пізно доберетеся до істини. А ця стаття допоможе вам зрозуміти причину якомога раніше.

Корінь проблеми

Як відомо, щоб зрозуміти проблему в якійсь структурі, необхідно розглянути складові її частини. Почати необхідно з простого тестування. Питання, який стоїть в першу чергу - чи є ця проблема тільки вашої? Щоб отримати відповідь, спробуйте відтворити збій в інший обліковий запис користувача. Для цього просто створіть обліковий запис і запустіть Провідник.

Після цього, якщо Провідник перезапускается знову, переходите до інших варіантів. Якщо неполадка зникла - спробуйте зробити новий обліковий запис своєї основної. Це нескладно, досить перенести файли в іменний папці (на диску C) в нову папку. Або ж, Віндовс сама запропонує вам зберегти старі файли на диску при видаленні старого користувача. Після цього можете сміливо видаляти стару, «зламану» учетку.

Може бути, що постійно перезавантажується провідник Windows 10 на тільки що купленому комп'ютері або ноутбуці. На більшості моделей ноутбуків є спосіб повернення до заводських налаштувань. Пошукайте в системі додаток під назвою System Recovery. Якщо воно є, розібратися в неполадку буде значно простіше. Просто скористайтеся ним і дотримуйтесь всіх пропонованих інструкціям.

ВАЖЛИВО. Якщо у вас ноутбук Asus, спробуйте оновити фірмове ПО Asus WebStorage. Чи не допоможе - сміливо видаляйте його.

Інші шляхи вирішення

  • Спробуйте виконати Безпечну завантаження. У цьому режимі можна сміливо позбуватися від комп'ютерних негараздів, а також краще розуміти їх суть. Адже так запускаються тільки основні компоненти, драйвери і обладнання. Програма Провідник буде відчувати мінімум негативного «впливу» з боку інших компонентів. Мінус цього режиму - точна причина проблеми не стане відома. Ви знаєте ще один спосіб вирішити, що робити, якщо провідник постійно перезавантажується. Якщо такий підхід ні на що не вплинув, неполадка криється в «ядрі» системи. І тут боротися потрібно по-іншому.

  • Спробуйте Відновлення системи. Це штатна функція Windows, незаслужено забута багатьма користувачами. Ви згадали, після чого проблема проявила себе? Відмінно! Тепер «відкотіться» до потрібного стану файлової системи. Windows 7 дозволяє зробити це більш гнучко, оскільки самостійно створює додаткові контрольні точки відновлення буквально на кожному кроці.

  • Запустіть відновлення з диска завантаження ОС. Що робити, коли Explorer перезапускается в невизначений момент? Якщо операційна система не працює належним чином, найвірніший шлях - перевірити, чи всі її файли в порядку. Створити завантажувальний диск нескладно. Потрібно лише знайти оригінальний спосіб системи, і за допомогою фірмової утиліти від Майкрософт записати його на флешку. Це універсальна відповідь на питання - як швидко позбутися від перезавантаження провідника.
  • Якщо попередній варіант здається занадто складним, можна спробувати завантажити Віндовс без перевірки підписів драйверів. Коли постійно перезавантажується провідник Windows 7, дуже важливо пам'ятати - ОС може завантажуватися в багатьох режимах. У разі, коли проблема саме з драйвером, в такому режимі Провідник перезапускатися не буде.

Причина неполадки - вірус

Впевнені, що виною всьому - вірусне ПО? Постійно перезавантажується Провідник Windows 10 з кількох причин. І скидати цю з рахунків не можна. Випадків тут може бути кілька:

  1. Вірус «підмінив» собою деякі елементи Провідника.
  2. Вірус модифікував Провідник, змінивши спосіб його запуску або вмонтувавши в нього свої параметри.

Варто врахувати, що вірус (adware, malware, spyware) теж є програмою. Тому для нього актуально все, що написано вище про інші способи «боротьби».

Що ще можна спробувати?

Проблема досі не вирішена? Що ж, можна розглянути ще один спосіб. Це так звана Чисте завантаження Віндовс. Тобто такий спосіб запуску, який не включає жоден другорядний компонент системи. Постійно перезавантажується Провідник Windows 7? Тоді цей варіант буде непоганим. У випадку з «десяткою», потрібно трохи зусиль, щоб запустити цей режим. Спробуйте знайти його в своїй системі - заодно відкриєте для себе багато нового.

Якщо при Чистої завантаженні ніяких проблем не буде - вся проблема точно криється в одному з встановлених додатків. Насправді, щоб запустити таку конфігурацію завантажувача, доведеться відключити всі елементи автозавантаження. Зробити це можна за допомогу CCleaner, або подібних програм.

Що робити, якщо ви ліниві

На форуми звертаються з різними питаннями.

  • Чи не працює миша, допоможіть мені.
  • Програма «Провідник» перезапускається, що робити c Windows 7?
  • У мене проблема з материнською платою. Яку краще взяти під заміну?
  • І багатьма іншими.

Це ж пропонується зробити і вам.

  1. Скачайте на ПК утиліту ProcDump і встановіть її в кореневу папку диска C.
  2. Запустіть утиліту.
  3. Розпочніть відтворення проблему - зробіть так, щоб вона дала про себе знати.
  4. Файл помилок з папки утиліти викладіть на популярний обмінник файлів (наприклад, RGhost).
  5. Помістіть посилання на профільний форум по комп'ютерній техніці.

Наведено майже всі можливі способи усунути неполадку. Дуже добре, якщо перший же з них позбавить вас від обридлих неполадок. Після прочитання цієї статті ваша проблема з перезавантаженням Провідника вирішена! Залиште свій спосіб вирішення в коментарях. Що допомогло в боротьбі з несправністю саме вам?