Фотоапарат не бачить карту пам'яті: причини і методи вирішення проблеми

Трапляється, що техніка іноді підводить, і зіткнувшись з несправністю, користувач може розгубитися, задавшись питанням, чому фотоапарат не бачить карту пам'яті.

Чому з'являється і як лікувати проблему: «Фотоапарат не розпізнає карту пам'яті».

Причини виникнення помилки

Які ж бувають причини виходу з ладу електронних носіїв інформації? На все є свої пояснення і причини. Розглянемо найбільш часто зустрічаються з них.

  • Банальна блокування micro Вийти з ситуації можна, зрушивши важіль, що знаходиться на ній збоку.
  • Якщо це не допомогло, то необхідно з'ясувати, що є джерелом проблеми - фотокамера або флешка. Перевіряється це легко - необхідно вставити microSD в інший апарат, ймовірно, що там вона буде працювати.
  • Можливе забруднення роз'єму (коннектора). Усувається ця несправність досить просто - потрібно акуратно почистити його м'якою серветкою зі спиртом.
  • Якщо камера не бачить флешку, то зможе виправити ситуацію звичайне форматування.
  • Однією з причин несправностей може стати той факт, що обсяг флеш-накопичувача не відповідає вашій фотокамері. Тоді його необхідно замінити на накопичувач з великим об'ємом.
  • Можливо, ваша фотокамера несправна. Більш складний випадок, оскільки можуть вийти з ладу її різні складові частини: коннектори, датчики камери, елементи системної плати електронного носія. В останньому випадку оптимальним виходом буде проведення діагностики в спеціалізованому центрі.
ВАЖЛИВО. Якщо фотоапарат пише «Помилка карти пам'яті» і виникає резонне питання «Що робити?», То необхідно визначити, що саме вийшло з ладу: карта або сам апарат. Працездатність флеш-накопичувача можна спробувати відновити власними силами, відформатувати його, зняти блокування або здійснити заміну. Несправність камери потребують проведення сервісної діагностики. Лише після цього спланувати ремонт.

Фотоапарат не бачить карту пам'яті при підключенні через USB

У разі, коли фотоапарат не бачить карту пам'яті сам, то microSD можна вставити в будь-який пристрій і вважати або скопіювати всю інформацію звідти. Чесно кажучи, краще, взагалі, не виймати її з фотокамери, а копіювати з нього на комп'ютер через USB-кабель.

Флешка заражена комп'ютерним вірусом

Якщо у вашому фотоапараті сталася помилка карти пам'яті, то відбуватися це може через дії комп'ютерного вірусу. Зустрічається ця проблема досить часто. В даний час існують віруси, які приховують всі знаходяться на microSD файли. Одним з них є вірус автозапуску. Як краще вийти з такої ситуації?

  • спробувати скористатися файловим менеджером, наприклад, Total Commander.
  • клікнувши курсором на вікно «Налаштування» Провідника Windows, підключити «Відображення прихованих файлів».

У разі, якщо встановлена ​​операційка Windows 7, то потрібно активувати вікно «Пуск» - Панель управління - Оформлення і персоналізацію - Параметри папок - Вид - Додаткові параметри - Відображати приховані файли, папки, диски - значок ОК.

Якщо встановлена ​​операційка Windows 8 або 8.1, то потрібно натиснути Win + C, далі панель Пошук - ввести «папка» - Параметри папок - Вид - Додаткові параметри - Показувати приховані файли, папки, диски - ОК.

Якщо встановлена ​​операційка Windows 10, то потрібно активувати вікно Провідник - Вид (верхнє меню) - поставити значок на «Приховані елементи».

Провести сканування флешки антивірусом або безкоштовним сканером. У цьому випадку за фотографії переживати не варто, оскільки самі файли не мають пошкоджень, а тільки лише приховані. Іноді слід просканувати всю систему, хоча досить виконати це лише з micro

Вихід з ладу електронного носія

Якщо так і не вдалося з'ясувати чому фотоапарат пише «Помилка карти пам'яті», то ймовірно, електронний носій просто перестав працювати, відслуживши свій термін або через пошкодження. Відновити знаходиться на ній інформацію можна лише за допомогою спеціальних програм, а також слід придбати нову microSD.