Як видалити не видаляються файли з флешки

В даний час флешка є поширеним і необхідним пристроєм збереження інформації. Навіть початківець користувач ПК може легко записати або видалити дані з флешки. Але так як це обладнання працює спільно зі складною обчислювальною технікою, бувають ситуації, коли інформацію неможливо зберегти або стерти. І виникає питання, що робити, якщо не видаляються файли з флешки або, навпаки, не виходить їх відновити.

Як очистити накопичувач, якщо додатки і документи не видаляються.

Як можна відформатувати USB

Слід знати, що при видаленні інформації з накопичувача стирається не саме файл, а лише запис про нього. Наприклад, як в бібліотеці, книга загубилася, а картка про те, що вона є, залишилася. І тому, знаючи, як все видалити з флешки, можна або відновити інформацію, або повністю позбутися від неї.

  1. Просте видалення інформації шляхом натискання правою кнопкою миші на папку або групу файлів, вибравши рядок «Видалити».

  2. Складне видалення за допомогою клавіш Shift + Delete. Таке поєднання видаляє дані без викиду їх в корзину.
  3. Повне форматування flash в «Моєму комп'ютері», де при натисканні правою кнопкою миші по диску USB в вікні необхідно вибрати рядок «Форматувати» і натиснути «Почати».
  4. Програмне видалення за допомогою Ccleaner. Ця утиліта абсолютно безкоштовна і її можна завантажити з офіційного сайту. У вікні програми вибрати вкладку «Сервіс», «Стирання дисків», де встановити галочку навпроти «flash» і натиснути «Стерти».

ВАЖЛИВО. До всіх відформатованим даними такими способами можна легко отримати доступ, набравши в пошуковому рядку «Відновити віддалений файл».

Чому ж не можна видалити файли з флешки

Якщо все ж після всіх перерахованих вище маніпуляцій з сайту не видаляються з флешки файли, це може означати наступне:

  • Апаратна захист.
  • Програмна захист.
  • Папка використовується іншою програмою.
  • Наявність помилок.

Якщо вам не зрозуміло, чому не можна видалити з флешки файли, можна спробувати перезавантажити комп'ютер у безпечному режимі і зайти як адміністратор. У властивостях папки знайти вкладку «Безпека», де натиснути на кнопку «Додатково». Вибрати пункт «Власник» і призначити їм себе. Потім, за допомогою диспетчера задач (Ctrl + Alt + Del), закрити всі процеси і спробувати видалити інформацію ще раз.

Можливі рішення проблеми

При введенні в пошуковик питання «не можу видалити з флешки папку» браузер зазвичай видає купу інформації, з якою доводиться вибирати підходящу проблему і вирішувати її. Насправді це не дуже складно зробити навіть новачкові.

Якщо не видаляються файли з флешки, що робити при апаратної захисту

Сучасні накопичувачі на корпусі пристрою мають спеціальний фіксатор. Саме він включає або відключає блокування. Досить його перемкнути, як з'явиться можливість зберегти або прибрати інформацію з носія.

Якщо не видаляється папка з флешки, що робити з програмною захистом

Для досвідченого програміста існує маса варіантів, як з флешки видалити не видаляються файли з програмної блокуванням, але простому обивателю можна спробувати більш прості способи:

  • Форматування. Якщо на накопичувачі немає цінної інформації, то можна це зробити правою кнопкою миші і в опціях встановити файлову систему (NTFS) і розмір одиниці кластера (4096 байт).
  • Усунення вірусу. Якщо система сприймає знімний диск як вірус, і блокує весь процес роботи з ним, слід перевірити USB будь-яким антивірусом і по можливості знищити.
ВАЖЛИВО. Якщо після всіх маніпуляцій на USB залишилася порожня папка, потрібно перезавантажити ПК і знову видалити її.

Як з флешки видалити всі дані, якщо вони використовуються іншим процесом

Це досить поширена проблема і потрібно всього лише закрити цю загадкову програму, якщо вона відома або скористатися сторонньою утилітою (Unlocker, LockHunter, Iobit Unlocker і т. Д.). Unlocker - це одна з кращих програм для видалення не видаляються файлів.

  • Вона самостійно і швидко вбудовується в систему.
  • Правою кнопкою вибирається USB - накопичувач і натискається рядок «Unlocker», «Видалити процес».

  • Якщо програма не може виконати дію відразу, вона запропонує це зробити при наступному завантаженні системи.
  • При «розблокування» файлу він звільниться, внаслідок чого його можна буде легко видалити.
ВАЖЛИВО. Всі перераховані програми мають величезний мінус, вони не зможуть попередити про помилковий видаленні системних файлів.

наявність помилок

Може бути таке, що диск пошкоджений або вміст не зовсім коректно записано, тоді система видає помилку. В цьому випадку можна її усунути. У кореневій папці USB правою кнопкою вибрати «Властивості», «Сервіс», «Перевірка на наявність помилок».

При форматуванні флешки потрібно розуміти, що звичайних способів видалення інформації може бути багато, але у випадку з видаляються даними хорошим помічником може стати файловий менеджер Unlocker.