Підключення флешки до телевізора для перегляду фільмів

Ще кілька десятиліть тому кольоровий телевізор в будинку могли собі дозволити тільки найбагатші люди, зараз же величезні плазмові панелі - звичайна справа. Досвідченому телеглядачеві вже недостатньо кілька сотень каналів і різноманітної програми на кожному з них, було б непогано дивитися саме той фільм або передачу, яку ти хочеш. Благо така можливість є, на сучасних телевізорах USB-порт вбудовується без розмов, але як бути з більш старими моделями, де цього порту немає? Питання актуальне, тому в цій статті ми розберемося, як на телевізорі дивитися фільми з флешки.

Для перегляду фільмів з flash-usb на TV можна використовувати кілька способів підключення пристрою.

Стаття розбита на частини, по кожному із способів підключення скажемо кілька слів, почнемо з найпростішого.

Підключення через USB

Спосіб, що називається «простіше простого», ніяких додаткових маніпуляцій виробляти звичайно не потрібно, але і підводні камені теж є. У найзагальнішому випадку нам досить підключити флешку до гнізда на спеціальній панелі телевізора і переключитися в режим AV за допомогою відповідної кнопки. Панель може бути справа, зліва, знизу, ззаду - де завгодно, в залежності від конкретної моделі конкретного виробника. При такому, здавалося б, простому підключенні, можуть з'явитися проблеми, зазвичай вони пов'язані з розпізнаванням самого накопичувача або його вмісту.

Телевізор не бачить флешки

У цьому випадку може бути кілька проблем, розглянемо кожну:

  • Невідповідна файлова система.

    Дві основні файлові системи, які використовуються на Windows: NTFS і FAT Якщо одна файлова система не підходить телевізору, то Форматуйте її в іншу стандартними засобами операційної системи. Для цього потрібно вставити флешку в порт комп'ютера, в меню «Мій комп'ютер» натиснути правою кнопкою миші по влаштуванню і вибрати пункт «Форматувати». З'явиться нове вікно, де можна налаштувати, в якій файловій системі форматувати носій. Зверніть увагу, всі дані на флешці будуть стерті. У FAT32 є обмеження за обсягом файлів, фільм важче 4 Гб подивитися її можливостями не можна. У NTFS таких обмежень немає, швидше за все, ваш телевізор буде працювати з нею.

  • Занадто велика ємність флешки.

    Зазвичай біля телевізорів є поріг підтримуваного обсягу накопичувачів. Якщо ви користуєтеся флешкою ​​на 64 Гб, то спробуйте носій трохи меншою ємності.

  • Сервісний USB-роз'єм.

    На деяких моделях є тільки такий роз'єм, визначити його можна за відповідною маркування service only або remote control.

Телевізор бачить не всі файли

Деякі недосвідчені користувачі навіть не знають про існування різних розширень і форматів файлів. В інструкції до телевізора можна знайти формати, які він підтримує. Якщо ви хочете подивитися фільм з іншим розширенням, то доведеться конвертувати його в потрібне або скачати фільм заново з іншим розширенням. Конвертувати файли можна за допомогою спеціалізованих програм, в інтернеті їх більш ніж достатньо. Ці проблеми можуть з'явитися при будь-якому підключенні, знати про них необхідно. Рухаємося далі.

Підключення за допомогою DVD-програвача

Як включити на телевізорі фільм з флешки, якщо немає USB-роз'єму? За допомогою DVD-програвача, в якому цей роз'єм вбудований. Таких в побуті чимало, і, навіть якщо у вас девайса немає, його цілком можна придбати в магазині або з рук на сайті оголошень. До того ж можна буде переглядати фільми з DVD-дисків, хоча флешка, звичайно, зручніше. Вставляємо флешку в порт пристрою, сам пристрій в телевізор і насолоджуємося. Спосіб досить зручний, особливо якщо програвач у вас вже є.

використовуємо медіастанцію

Медіастанція - це універсальний пристрій. Грубо кажучи, це програвач з великою кількістю портів. У нього можна під'єднати майже всі пристрої, які можуть передавати звук або відео, в тому числі і флешку. Особливих проблем з нею виникнути не повинно, просто вставляємо накопичувач в медіапрогравач, його, в свою чергу, в телевізор.

Підключаємо до комп'ютера або ноутбука

Останній спосіб складно віднести до підключень через флешку, але він може врятувати, якщо інші способи з тих чи інших причин нереальні. Підключення до комп'ютера - це тема окремої статті, тут можна розвернутися, ми можемо використовувати велику кількість з'єднань:

  • S-Video;
  • VGA;
  • HDMI;
  • бездротове з'єднання.

Кожне з'єднання має свої плюси і мінуси, але найпоширенішим і якісним можна вважати HDMI-з'єднання. В результаті телевізор стане монітором, фактично відтворення буде проводитися на комп'ютері.

висновок

Ми розібралися, як подивитися на телевізорі фільм через флешку, розглянули кілька способів і виявили підводні камені в кожному з них. Якщо у вас сучасний девайс, то особливих проблем виникнути не повинно, а ось зі старими моделями доведеться повозитися.

Якщо у вас з'явилися питання - задайте їх у коментарях!