Повернення бази контрагентів в 1С

До першого січня 2016 року розробниками програми 1С: Підприємство проводився запуск і налагодження сервісу 1С: Контрагент. Для офіційних користувачів цього продукту сервіс був безкоштовним (таким чином одінеснікі підсаджували своїх замовників «на голку»).

1С: Контрагент - зручність при роботі в 1С.

І ось з початком 2016 року, в період масової здачі річної звітності - у всіх були відібрані дані довідника клієнтів. Все бухгалтера стали судорожно набирати в пошуковику - «Сервер 1С: Підприємства не виявлено, як виправити». Розглянемо питання, пов'язані з цією проблемою.

Для чого і як це працює?

Сам по собі сервіс призначений для автозаповнення реквізитів фіз- і юросіб, які є контрагентами підприємства, а також інспекцій та філій ФНС, ФСС і ПФР. В основі такої можливості лежить доступ до актуальних відомостями системи ФИАС. Всередині один ес кожному з клієнтів присвоюється (заводиться на нього) картка-досьє, що містить його дані.

Сервіс-контрагент вирішує не тільки завдання, що стоять перед користувачем-бухгалтером (економія часу, виключення помилок при вводі, оновленні та зберіганні даних). Завдяки веб-сервісу є можливість оцінити клієнта за критеріями фінансового стану і його сумлінності, з точки зору податківців (наприклад, масовість юридичної адреси). Не кажучи вже про важливість даних про звітність, чистих активах, засновників, результати перевірок та інше.

Хто може скористатися

Для отримання такого зручності з першого січня 2016 року треба додатково включити цю послугу в свій договір на ІТС (інформаційно-технологічне обслуговування) і оплатити її вартість. Але це не все.

ВАЖЛИВО. Вона розроблена і впроваджена тільки для передплатників версії 8.3.

Що потрібно зробити в 8.2

Утиліту для автозаповнення реквізитів контрагентів для користуються 1С 8.2 розробив Павло Даскалов. Необхідний файл потрібно після скачування розпакувати на робочому столі. Потім відкриваємо - Файл-> Відкрити. У діалозі натиснути опцію «Додати команду ... контрагенти»

Після цього робиться перехід в картку-досьє будь-якого контрагента і після натискання кнопки внизу реквізити оновлюються.

Тепер все готово!

ВАЖЛИВО. При безпосередньому переході у вкладку «Адреси та телефони» буде видно порожні клітинки. - Вони записані, але доступним для огляду стають якщо закрити і знову відкрити досьє.

Можлива відмова роботи

Однією з причин у відмові автозаповнення необхідних клієнтських реквізитів може бути відсутність заповнених даних за логіном і паролем. Це знаходиться в настройках підключення до сайту 1С. Крім того, повинна бути оплачена підписка на ІТС за рівнем не нижче ПРОФ або окремо проплачений сервіс 1С: Контрагент.

Якщо з договорами або підписками у вас все в порядку, а все-таки не працює 1С: Контрагент, то справа в налаштуваннях. Для перевірки або їх установки потрібно зайти в меню «Сервис», потім «Інтернет-підтримка користувачів» і у відповідних полях ввести логін і пароль:

Все буде працювати красиво!

Дії при використанні сімки

Заповнити форму реквізитів клієнтської бази для бухгалтерів, що користуються сімкою, було вирішено програмістом з м Астрахань Іваном Ватумскім. За таку розробку йому на долучені до цієї тематики порталах багато хто висловлює щиру подяку. Необхідний для такої обробки файл потрібно після скачування розпакувати на робочому столі.

  1. Потім відкриваємо - Файл-> Відкрити.
  2. Потім, перейшовши на закладку налаштувань, внести значення свого логіна і пароля договору по ІТС.
  3. Для збереження налаштувань логіна і пароля потрібно скористатися відповідними опціями.
  4. Для перевірки працездатності вводиться ІПН нового клієнта.

Які скористалися цією програмою безумовно задоволені її чудовою роботою. А для штатного програміста не дивно буде вмонтувати її в довідник контрагентів. Після ознайомлення з цією статтею ви стовідсотково зможете отримати доступ до сервісу. Незалежно від того, на якій з версій 1С виникає помилка при роботі з сервісом.