Резервне копіювання драйверів з комп'ютера на флешку

Кожен користувач ПК рано чи пізно стикається з проблемами пошуку драйверів в результаті переустановлення системи, копіювання на відповідне обладнання або банального видалення їх з комп'ютера. І для того щоб не звертатися зайвий раз до фахівців або не шукати в інтернеті, необхідно знати, як з комп'ютера скопіювати драйвера на флешку, тим самим захистивши себе від зайвих витрат і втрати часу.

Що являє собою драйвер

Це програма, впритул пов'язана з операційною системою, за допомогою якої вона отримує доступ до робочих файлів апаратних пристроїв. При покупці ноутбука, нетбука або персонального комп'ютера драйвера для внутрішніх пристроїв зазвичай йдуть в комплекті. Але до деяких окремих гаджетам (принтер, відеокарта, телефон та ін.) Можуть знадобитися програми, розроблені виробниками. Тому, перед тим, як робити з системою будь-які дії, необхідно знати, як скопіювати драйвера з ноутбука на флешку і зберегти робочі файли. Тим більше це особливо необхідно, якщо вони не поставлялися на дисках разом з комп'ютером.

Драйвера можна завантажувати як на жорсткий диск (тільки не «С», де встановлена ​​операційна система), так і на знімний накопичувач (краще, якщо це буде флешка). Перед тим як з комп'ютера скачати драйвера на флешку, потрібно знати, що процес копіювання даних залежить від операційної системи. Виходячи з цього, можна виділити 2 варіанти.

Як зробити копію драйверів на Windows XP

  • Завантажити програму «Double driver».
  • Витягти дані з архіву і запустити dd.exe.
  • Вибрати в меню «Backup».
  • Натиснути на «Scan Current Sistem» (сканування).
  • У вікні, потрібно вибрати меню «Select» пункт «All» (копія всіх софтів) або зробити конкретний вибір, ставлячи галочки на тому чи іншому пункті.

  • Натиснути на кнопку «Backup now» і вибрати місце збереження інформації, в цьому випадку «знімний диск».

Як зробити копію драйверів на Windows 7, 8 і 10

  • Завантажити програму «Driver Magician Lite».
  • Розархівувати і запустити файл driver magician від імені адміністратора.
  • Відзначити галочками необхідні для збереження пункти або виділити відразу всі, вибравши «SelectAll».
  • Натиснути на «Start Backup» і вказати місце копіювання.

Як за допомогою DriverPack Solution працювати з драйверами

Існують ситуації, коли немає можливості копіювати драйвера або шукати диски з програмами. Наприклад, якщо необхідно встановити їх на чуже обладнання швидко і без зайвих проблем. Для цього існує 3 варіанти:

  1. Завантажити софти з офіційного сайту виробника.
  2. Встановити Windows автоматично.
  3. Завантажити на флешку Driverpack Solution.

Якщо перші два способи вимагають попередніх дій і обов'язкового підключення до інтернету, то останній - досить універсальний. Кожен айтішник, що працює з чужим обладнанням, знає, як завантажити на флешку драйвер пак СОЛЮШЕН і має таку збірку завжди у себе під рукою. Цей ліцензійний менеджер призначений для автоматизації роботи з драйверами, він безкоштовний і знаходиться у відкритому доступі.

Переваги DriverPack Solution

  • Легкий і приємний інтерфейс.

  • Швидка і ефективна добірка програм.
  • Підбірка драйверів за параметрами через інтерфейс.
  • Перевірка і інсталяція відсутніх програм.
  • Створення бази даних.
  • Робота з будь-яким програмним забезпеченням.
  • Сумісність з усіма операційними системами.
  • Інсталяція як 1 утиліти, так і повного пакету.

Особливості роботи з драйверами

  1. Вся операція займає не більше 10 хвилин.
  2. Після того як скинув драйвера на флешку, необхідно переконатися, що дані успішно збережені. Для цього потрібно відкрити на комп'ютері знімний накопичувач, де назва папки зі збереженою інформацією повинно відповідати імені материнської плати з сьогоднішнім часом і датою.
  3. Відновлювати скопійовані софти слід на ту ж операційну систему, з якої вони були зроблені. Так як, якщо операційка була переінстальовано на іншу версію, то частина програм буде відновлена ​​некоректна.
  4. Менеджер driverpack працює в автоматичному режимі на будь-якому ПК, особливо на ноутбуках, до яких не додаються диски з програмним забезпеченням.
  5. Цей універсальний збірник програм можна скачати як з офіційного сайту, так і з торрента, потім зберегти на флешку, з якої потім легко можна буде працювати.
  6. Оновлювати драйвер пак СОЛЮШЕН слід не менше 1 разу на рік.

Відновлення драйверів з знімного накопичувача не вимагає особливих знань і зусиль. Час займає лише вибір процедури для кожного обладнання зі списку. Тоді, як програма driverpack solution набагато спрощує роботу і заощаджує час.