Як завантажити карти на флешку навігатора

Navigator - це досить просте у використанні обладнання, призначене для більш зручного орієнтування на місцевості. Більшість пристроїв йде з встановленим пакетом програм і карт. Але базовий варіант не завжди містить необхідний набір, тому слід знати, як завантажити карти на флешку для навігатора, як оновлювати їх з інтернету і що можна придбати ліцензійні програми для навігації у виробника.

Які бувають версії для навігатора.

  • Офіційна, де установка ліцензії для пошукових систем Garmin, Navitel і Автоспутник досить простий процес, але платний. А на сайтах розробників є докладна інструкція, як завантажити навігатор на флешку в авто і як оновити вже наявні пошукові програми.
  • Неофіційна, де вся складність полягає у відсутності технічної підтримки і оновлень. Ці схеми створюються самими користувачами GPS на підставі вже наявних, тому їх можна завантажувати абсолютно безкоштовно. Формат атласів повинен підходити для конкретної навігаційної програми, яка може підтримувати таке додавання. На сьогоднішній день користуються популярністю карти з порталу OpenStreetMap | 1.

Установка карт для Navitel

Найпоширенішою версією навігаційного обладнання є програма Navitel, на прикладі якої можна використовувати систему встановлення та оновлення пошукових програм для інших навігаційних пристроїв.

  1. Для того, щоб встановити GPS-карту, необхідно закачати її на комп'ютер з офіційного сайту Navitel.ru або з ресурсу OpenStreetMap. Підключити пристрій до ПК або, якщо є флешка для навігатора, використовувати її. У корені знімного накопичувача створити окрему папку для нових атласів, щоб не зачіпати вже наявну інформацію.

  2. У новій папці зробити ще одну для конкретного регіону, наприклад, «Karelia».

  3. Скопіювати карту на карту пам'яті Навітел в папку «Karelia».
  4. Вставити флешку в гаджет.
  5. Відкриваємо програмне забезпечення «Навітел»
  6. Вибрати вкладку «Відкрити атлас».

  7. У цьому атласі створити новий атлас, натиснувши на значок з папкою внизу вікна.
  8. У вікні, знайти «Karelia» з новими картами, натискаючи на неї, вибрати команду «Створити атлас».
  9. Після закінчення індексації потрібно підтвердити створення папки.
ВАЖЛИВО. Перед тим як завантажити карти Навітел на флешку, необхідно розуміти, що це неофіційні програми навігації і робиться це все на свій страх і ризик. А перед їх установкою необхідно зробити резервну копію всіх даних з навігатора на ПК, для більшої безпеки.

Як оновити дані Navitel

Існує кілька способів, як оновити Навітел на карті пам'яті: за допомогою офіційного сайту, з софта Navitel Navigator Updater або в програмному забезпеченні самого пристрою.

альтернативне оновлення

При вільному доступі до інтернету можна в меню навігатора вибрати пункт «Мій Navitel», знайти вкладку «Мої продукти» і в списку карт вибрати ту, на яку є нова версія. При натисканні на цей атлас система запропонує її оновити.

Оновлення з офіційного сайту

  1. Зареєструватися на сайті Navitel.ru і увійти в особистий кабінет.
  2. Підключити гаджет або знімне пристрій і натиснути кнопку «Додати».
  3. Перед тим як завантажити карту Навітел на карту пам'яті, необхідно зробити копію вмісту флешки.
  4. Очистити існуючий пакет оновлень з пам'яті обладнання або знімного накопичувача.
  5. Завантажити і розпакувати новий архів даних, і скопіювати вміст в папку для оновлень.

Оновлення за допомогою програми

  1. Закачати і встановити на ПК утиліту Navitel Navigator Updater.
  2. Слідувати покроково інструкції, запропонованої майстром установки.
  3. Додаток саме через інтернет перевірить наявність оновлень і запропонує їх встановити.
  4. Після повної ініціації програма відкриє свіжу версію навігаційної системи.
ВАЖЛИВО. Після того як оновлений пакет буде встановлений, необхідно перезавантажити пристрій, інакше некоректна робота програм дасть збій в схематичному відображенні.

Використання Yandex.Map

В даний час будь-який Андроїд може виступати в ролі навігаційної системи, що дуже зручно. Один пристрій може бути і телефоном, і комп'ютером, і навігатором. Для цього слід закачати додаток «Яндекс.Карти». Краще, якщо завантажити навігатор Яндекс на карту пам'яті, так як для нього необхідно багато місця, якого не завжди вистачає внутрішньої пам'яті використовуваних пристроїв, а флешка на 8 Гб цілком підійде.

Додатком підтримуються карти Росії та ближнього зарубіжжя. Функціонує пошук об'єктів (ресторанів, заправок і ін.), Нічний режим, події на дорогах, голосова підказка і т. Д. Головним недоліком цього навігатора є неможливість роботи програми без підключення до інтернету.

Процес установки Yandex.Map на систему Android, будь то телефон, планшет або навігатор, досить простий:

  • Відкрити в пристрої будь-який браузер або магазин Google Play.
  • Зайти на офіційний сайт і завантажити додаток.
  • Слідувати настановної інструкції.

Якщо це navigator з операционкой Windows CE, то необхідно:

  • Завантажити на комп'ютер архів YandexMap-wince.
  • Розпакувати його і відправити всі файли в гаджет або зберегти на флешці.

Деякі виробники навігаційного обладнання дали можливість своїм клієнтам використовувати відразу кілька пошукових систем за допомогою так званої альтернативної оболонки, яка копіюється на знімний носій. Це дає можливість людині використовувати розширений пошук потрібного об'єкта в максимально короткі терміни.