Підключення флешки до Virtualbox

Нерідко у любителів поекспериментувати з'являється потреба у використанні USB пристрою на віртуальній машині. Тривіальне підключення через головне меню має на увазі повторювані дії при кожному запуску ВМ, тому в цій статті ми розберемося, як підключити флешку до віртуальної машини Virtualbox за допомогою додавання фільтру, який дозволить нам користуватися накопичувачем без постійного підключення при запуску.

До віртуальної машині можна підключити зовнішній usb-накопичувач.

Встановлюємо пакет розширень

Перш за все, необхідно з'ясувати, яку версію Віртуалбокс ми користуємося. Зробити це просто. Відкриваємо менеджер, тиснемо на кнопку «Довідка», вибираємо пункт «Про програму». Знизу у відповідному полі буде зазначена необхідна інформація. У моєму випадку це 4.3.12.

Переходимо на офіційний сайт Virtualbox і шукаємо свою версію програми. Якщо ви користуєтеся не останньою, то необхідно спуститися вниз і знайти посилання на старі версії Віртуалбокс (Virtualbox older builds). В докладної інформації потрібно знайти пакет розширень Extension Pack для всіх платформ. Зверніть увагу на цей пункт, тут помилитися не можна, інакше плагін не підійде для нашої програми. Викачуємо його.

У менеджері Віртуалбокс йдемо в меню «Файл» і «Налаштування». Переходимо в розділ плагіни, натискаємо на значок «Додати плагін» і шукаємо наш скачаний файлик. Вибираємо, натискаємо «Відкрити». Нас попереджають, що плагіни можуть привести до збоїв, звичайна пугалка, якщо згодні, то тиснемо «Встановити». Приймаємо ліцензійну угоду, переміщаємо повзунок в самий низ, активується кнопка «Я згоден», тиснемо на неї. Модуль успішно встановлено, два рази натискаємо на кнопки «Ок».

додаємо фільтр

Тепер вибираємо в списку нашу машину, натискаємо «Налаштувати», переходимо в розділ «USB», для того щоб відредагувати ці настройки, вона повинна бути виключена. Встановлюємо галочку в чекбоксі «Включити контролер USB 2.0», якщо у вас новішої версії, то буде доступний 3.0. Тиснемо на кнопку «Додати фільтр», шукайте в списку свій пристрій. Фільтр доданий, натискаємо «Ок». Запускаємо нашу машину.

Постійна настройка і одноразове підключення

Флешка буде доступна тільки в створеній системі, поки вона включена. Коли машина вимкнена - флешка доступна в реальному. Такий спосіб підійде, якщо не хочеться кожен раз підключати пристрій вже всередині працюючої машини, хоча зробити це можна.

Як у віртуальній машині відкрити флешку? У головному вікні Віртуалбокс є пункт «Властивості», натискаємо на нього і вибираємо пункт «Пристрої USB» далі досить вибрати потрібний пристрій, після цього менеджер передасть управління накопичувачем від операційної системи реальної машини до створеної.

висновок

Отже, ми розібралися, як в Virtualbox підключити флешку. Сам процес зовсім нескладний і займе у вас всього кілька хвилин, якщо ми захочемо відключити автоматичне підключення, то нам буде достатньо тільки прибрати фільтр, і все. З кожною новою статтею про віртуальних машинах ми отримуємо все більше умінь при роботі з ними, тренуйтеся, експериментуйте, і через деякий час вони стануть вашим головним зброєю при роботі з новими додатками або утилітами.

Якщо у вас з'явилися питання - задайте їх у коментарях!