Відновлення даних з флешки після форматування

Будь-яка втрата завжди викликає тільки негативні емоції, тягне розчарування. Людина починає активно шкодувати про те, що не вжив спроби, що запобігають такі втрати. Втратити можна не тільки конкретні предмети, а й важливі дані, зберігати які користувачеві було переважно на флешці. На жаль, в цьому світі ніщо не вічне, тому, якщо вам дуже важливо забезпечити надійне зберігання деякої інформації, контенту, ми рекомендуємо робити обов'язково резервні копії, щоб згодом уникнути неймовірного розчарування.

Відновити втрачені дані після форматування нескладно.

Зберігаючи важливі дані на карту пам'яті, не можна виключити якихось непередбачуваних наслідків. Багато користувачів приймають рішення здійснювати резервне копіювання файлів, забезпечуючи їх зберігання на спеціальних ресурсах в інтернеті. Однак частина користувачів побоюється витоку інформації, тому відкидає такий спосіб. Звичайно, можна скористатися другим цифровим носієм, на який можна записати всю важливу інформацію.

Однак і в цьому випадку неможливо гарантувати стовідсоткового збереження даних. Життя іноді супроводжується злою долею, передбачити прихід якого досить складно. З цієї причини в якийсь момент може виникнути необхідність дізнатися, як відновити файли флешки після форматування. На щастя, розробники програмного забезпечення люб'язно діляться програмними продуктами, за допомогою яких вдається здійснити відновлення після форматування флешки.

процес відновлення

Отже, бажаючи розібратися, як відновити отформатированную флешку, ви повинні розуміти, що програмне забезпечення є вмілим помічником для вирішення завдань, коли потрібно здійснити відновлення файлів після форматування з флешки. Однак не можна розглядати такі програми як чарівної палички, яка зуміє в будь-яких випадках здійснити відновлення даних флешки після форматування.

Перш за все, відновлюватися може інформація з флешки, яка піддалася форматування, але потім згодом ніякі записи інформації на неї не здійснювалися. В іншому випадку, коли отформатированную флешку продовжували практично використовувати, відновлення даних з флешки після форматування буде просто неможливим.

Також досить проблематичним, а в більшості випадків однозначно неможливим буде повернення втраченої інформації, якщо знімний носій довелося відформатувати нешвидко способом, а вдаючись до глибокого форматування. Існує кілька програм, які виступлять в якості чарівні палички для тих, хто шукає відповідь на питання, чи можна відновити отформатированную карту пам'яті.

Використання RS Partition Recovery

Якщо на вашому комп'ютері поки що не встановлена ​​така програма, як RS Partition Recovery, рекомендуємо вам її завантажити і потім проинсталлировать. Після завершення успішної інсталяції запустіть програму. Далі у вікні, виберіть цифровий накопичувач, на якому раніше зберігалася втрачена інформація.

Після цього на екрані з'явиться наступне вікно, в якому буде запропоновано вибрати відповідний для вас варіант проведення аналізу стану цифрового носія. Безумовно, найкраще віддати перевагу першому варіанту «Повний аналіз», в цьому випадку шанс відновлення втрачених даних з флешки буде вище. Програма далі приступити до автоматичного пошуку і систематизації того контенту, який вона зможе гарантовано відновити.

Після завершення цього процесу на екрані з'являться папки, що підлягають «воскресінню». Вам залишається їх вивчити, знайти ті, які представляють для вас особливу важливість. У цій програмі закладені функції фільтрування, що забезпечують більш комфортний і успішний пошук.

Після того як ви виявили то, що так важливо вам відновити, у верхній горизонтальній панелі ви легко виявите параметр «Відновити», клікніть по ньому і автоматичний процес повернення важливою втрати буде здійснюватися без вашої участі.

Якщо ви прагнете розібратися, як відновити кілька документів з флешки після форматування, складного і в цих діях теж нічого немає. Досить просто перетягнути по черзі всі документи на панель відновлення, при цьому можна просто клікати по ним правою клавішею мишки і вибирати параметр «Додати для відновлення».

Якщо скористатися таким способом, з'являється можливість за один раз повернути відразу всі необхідні документи. Важливо тільки враховувати, що зберігати відновлювані файли слід в папку, яка знаходиться на ПК, категорично забороняється її створювати на тому цифровому накопичувачі, який задіяний програмою.

Використання R-Studio

R-Studio - ще один програмний продукт, що забезпечує повернення втрачених документів. Бажаючи розібратися, як відновити отформатированную карту пам'яті, можна скористатися такою програмою і переконатися, що ніяких складнощів при використанні такого ПО теж не виникає.

Після установки і запуску програми, ви повинні вибрати той цифровий накопичувач, на якому раніше знаходилися ваші втрачені документи. Просто одного разу клікніть по ньому, щоб він відобразився в рядку вибору носія. Додатково в цьому ж вікні можна ввести формат файлів, які вам важливі для повернення. Це істотно обмежить масштаби пошуку, а також посприяє його прискоренню.

Натиснувши на кнопку «Сканування», запуститься процес пошуку певних вами файлів. Можна перебувати поруч і візуально спостерігати за всіма змінами, що відбуваються на екрані, але втручатися в цей автоматичний процес, безумовно, вам категорично забороняється, щоб не спровокувати програмний збій.

Після завершення сканування на екрані можна знайти рядок «Extra Found Files», клікнувши по ній, то побачите всі документи, які програма зможе успішно і за короткий проміжок часу відновити.

Можна виділити їх все, а можна встановити галочку в чекбоксах поруч з тими, які для вас представляють інформаційну цінність. Залишається натиснути на кнопку «Відновити» і почекати деякий час, щоб програма зуміла завершити процес.

Отже, як ви змогли переконатися, ніяких складнощів при поверненні втрачених даних з цифрових накопичувачів немає, якщо скористатися потрібними програмами і чітко слідувати запропонованим інструкціям.