Як користуватися браузером Opera Neon

Opera Software - це норвезький розробник веб-індустрії, який протягом усього свого існування і розвитку прагнув створити інноваційні рішення. Свою першу версію компанія презентувала ще в 1994 році. Це всім нам звичні складові - панель навігації, браузерні вікно, вкладки. У 2016 році Опера почала працювати над створенням експериментальної версії Opera Neon browser, а вже на початку 2017 був представлений концепт десктопного браузера.

народження ідеї

Конкретного ідейного натхненника створення нового браузера Neon від Opera немає. Створення функціонального програмного вікна, розробка мінімалістичного дизайну, прискорення роботи інтелектуальної системи-це серйозна праця, який здійснювався кожним членом команди. У створенні концепту браузера Опера Неон взяло участь близько 30 всесвітньо відомих дизайнерів і 25 програмістів. За підрахунками Опера використовувала близько 10000 ескізних рішень і концептів, щоб створити браузер майбутнього.

Важливим є те, що Opera на відміну від інших розробників вирішила створити браузер Opera Neon з нуля. Відсутність ефектів і анімації позитивно вплине на швидкість роботи користувачів в мережі. Як движка, як і в основній версії браузера, творці вирішили залишити Blink. Зручна у використанні операційна система mac OS Sierra нового браузера Опера Неон буде доповнена незвичайним, простим і лаконічним інтер'єром. На дизайн розробники зробили дуже велику ставку і не прогадали, адже в новому браузері з рідними шпалерами все розкладено по поличках.

У чому унікальність Opera Neon?

Розробники зробили абсолютно новий, ні на що не схожий веб-контент, в роботі з якими є відчуття, що використовуєш Операційну систему, безпосередньо заточену під Всесвітню павутину. До сильних сторін браузера можна віднести:

  1. Гідні візуальні ефекти.
  2. Зручна панель вкладок праворуч.
  3. Миттєвий доступ до пошукових систем.
  4. Можливість перегляду відразу двох сторінок один з одним.
  5. Мінімалізм серфінгу.
  6. Простота оптимізованої роботи.
  7. Можливість швидкого доступу до відео і аудіо.
  8. Розроблена програма для роботи з скріншот.
  9. Існування кількох режимів.
  10. Нова пошуково-адресний рядок.

Нова розробка норвезької компанії виглядає, як мінімум, незвично. Єдине, що може збентежити користувачів, які люблять відкривати десятки сторінок так це те, що в Опері Неон доведеться постійно перемикати відкриті вікна. Творці вирішили створити максимально впорядкований і практичний серфінг.

Цікаве рішення Opera Neon - закладки і вкладки. Виберіть можуть збентежити користувачів, які люблять відкривати десятки сторінок. Що стосується закладок, то для їх створення необхідно відкрити потрібну сторінку, згорнути її і перетягнути в панель швидкого доступу. Спочатку це може здатися непрактичним і незручним, але варто тільки звикнути і використовувати цей спосіб буде набагато простіше, ніж в попередніх версіях браузера Опера.

Як користуватися браузером Opera Neon?

При запуску Opera Neon ми відразу бачимо нестандартний робочий стіл. З правого боку скупчуються відкриті вкладки в компактну панель. Коли цих вкладок збирається занадто багато, то з'являється прокрутка, за допомогою якої можна легко керувати всіма слайдами. Зліва зображена невелика панель, на якій немає підписів або назв - тільки позначення. Натиснувши на одну з них, з'являється вікно меню, завантажень, відеоплеєра або галереї.

Відкриті вкладки з правого боку

У центрі веб-ресурсу розташована адресний рядок. Навколо неї розміщені закладки швидкого доступу, за допомогою спеціально розробленої системи (часто використовувані вкладки розташовані вгорі, рідше - знизу). Для того щоб додати закладку досить просто її перетягнути з шпальти в центр. Закрити вікно в Opera Neon можна в панелі ліворуч, натиснувши на хрестик.

У лівій частині панелі є спеціальна кнопка камери, яка дозволяє зробити знімок (скріншот будь-якої сторінки). Зроблене фото можна переміщати і змінювати в розмірі з допомогою мишки. Знайти будь-який знімок можна в галереї (кнопка зліва в зображення ландшафту), куди зберігається будь-яке її зміна.

За допомогою даної кнопки можна зробити скріншот

Для того щоб дивитися відео і займатися серфінгом в інтернеті, досить просто перетягнути потрібне відео з панелі плеєра в основне поле. Відео можна переміщати в будь-який зручний місце і міняти розмір.

Цікаве про OperaNeon

Ви вже маєте приблизно уявлення про те, як користуватися Opera Neon. Більш того, вже зараз є можливість побачити на практиці роботу нового браузера за допомогою комп'ютера МАС або Windows. Розробники створили новий веб-ресурс в якості експерименту, тому зараз він ще не зовсім досконалий. До кінця весни 2017 року творці планують впровадити ще кілька основних функцій: блокування реклами і додавання розширень.

Відомий графічний художник Люк Чайс спеціально для нового концепту Опери створив унікальну тему, яку можна використовувати як фонове зображення. Вона повністю відповідає духу нового Neon.

Таким чином, незважаючи на те що презентація новинки тільки пройшла, у нього вже з'явилися шанувальники. Оpera Neon- це абсолютно нове бачення з несподівано хорошим інтерфейсом і унікальними функціями, якими не володіє жоден браузер. Дійсно, відразу відчути всі принади від Opera Software не вийде. Доведеться детально вивчити і звикнути до функціонального серфінгу і методам управління. Відкриваючи браузер, ми бачимо вікно, не схоже ні на один інший веб-ресурс, але лише кілька годин роботи, і ви відчуєте всю простоту і практичність веб-ресурсу майбутнього - Opera Neon!