Установка і видалення кіностудії Windows Live для Windows

Шановні читачі, сьогодні ми з вами спробуємо встановити Кіностудію Windows Live на комп'ютер або ноутбук Віндовс 7 і 10. Відразу скажемо, що зробити це можна буде легко, звертатися за чиєюсь сторонньої допомогою вам не потрібно. Тому налаштовуємося на позитивний лад, адже ви зможете зробити все самостійно, навіть якщо до цього не мали справи з установкою будь-яких програм або ігор. Для початку давайте трохи ближче познайомимося з самим додатком.

Установка програми Windows Live в середовищі Windows відбувається легко.

Кіностудія Windows Live є заміною досить відомого Movie Maker (до речі, назва кіностудії англійською таке ж), який випускався для більш раннього продукту ОС Windows XP. Можна сказати, що це перероблена версія редактора відео. Вона має більш приємний призначений для користувача інтерфейс, виконаний в стилі сімки і вісти, що не може не радувати користувача. Програма відмінно вписується в середу нових систем, ось чому вам відразу буде видно, що це продукт Майкрософта.

За що надаються, вона не тільки не поступається Муві мейкер, а й значно перевершує його. Не можна, звичайно ж, сказати, що вона цілком може замінити вам редактори для монтажу і професійні утиліти. Однак, зробити гарне домашнє відео або ж ролик про похід з друзями під красиву музику з цікавими переходами ви цілком можете.

Як встановити Windows Live?

  1. Отже, для початку вам буде потрібно завантажити інсталяційний файл програми на свій комп'ютер або ноутбук. Ви можете завантажити повний пакет з офіційного сайту компанії Microsoft. Варто відзначити, що підключення до інтернету вам буде потрібно не тільки на цьому етапі, але і далі. Причини ви дізнаєтеся на третьому пункті.
  2. Далі, відкриваємо завантажений інсталяційний файл від імені адміністратора.
  3. Відкриється вікно Windows Live Essentials, який підготує всі параметри для установки і завантажить необхідні файли. Там буде нагадування, що йде підготовка до установки. Дочекайтеся її закінчення.
  4. Виберіть компоненти для установки. Якщо ви хочете встановити все (Messenger, Outlook Connector і інші), то натисніть на перший варіант. В іншому випадку натискаємо по другому. Наступний пункт відноситься саме до останнього вибору. Якщо ви ставите всі компоненти, то переходите до шостого пункту.

  5. Зверніть увагу, що вам не обов'язково встановлювати всі програми, що входять в пакет «Основи Windows». Можна встановити галочку тільки напроти пункту «Фотоальбом і Кіностудія», прибравши з Messenger, Writer і Пошта. Тиснемо на «Встановити».
  6. У наступному вікні буде представлена ​​шкала завантаження даних. Її швидкість безпосередньо залежить від швидкості інтернет-з'єднання. Якщо вона буде маленька, то час завантаження збільшиться. Якщо ви на четвертому етапі вибрали всі компоненти, то вам доведеться почекати трохи більше ніж тим, хто ставить тільки альбом і студію.
  7. Вітаємо! Після закінчення процесу ви отримаєте повідомлення про те, що установка компонентів завершилася успішно. Можете натиснути кнопку «Закрити».

Як видалити Кіностудію?

  1. Перейдіть в «Панель управління» комп'ютера за допомогою кнопки меню пуску. Або ж скористайтеся пошуком для більш швидкого доступу до необхідної службі.
  2. Відкрийте пункт «Видалення програми» практично в самому низу.
  3. У списку знайдіть потрібну, а саме додаток «Основи Windows Live» і клацніть по ньому лівою кнопкою миші.
  4. На верхньому блоці меню натисніть на кнопку «Змінити / Видалити».
  5. Програма установки уточнить у вас, чи потрібно відновити або ж видалити компоненти. Згідно нашого обговорення, вибираємо варіант з видаленням.
  6. Тепер вам надається вибір: видалити всі складові або ж зробити це вибірково. Відзначаємо ті програми, які ви хочете видалити і тиснете «Видалити».
  7. Дочекайтеся закінчення процесу. Після успішного завершення можете вийти з панелі управління і користуватися комп'ютером в звичайному режимі. Ви змогли успішно видалити Кіностудію з комп'ютера Windows 7 або 10.

Основні проблеми

  • Не вийшло встановити, що робити? Обов'язково перевірте системні вимоги до програми. Якщо у вас стоїть операційна системі нижче, ніж Windows Vista, то ви не зможете поставити собі цей продукт на пристрій. Також перевірте своє підключення до інтернету, так як без нього ви теж не зможете поставити компоненти. Він необхідний для завантаження файлів з серверів компанії.
  • Не можу видалити, що не так? Перед тим як переходити до деінсталяції, обов'язково закрийте всі програми, які відносяться до пакету Windows Live Essentials. Тільки потім можна відкрити панель управління і провести видалення. Тобто, навіть якщо ви будете дивитися зображення через Фотоальбом, у вас не вийде видалити ні Кіностудію, ні будь-який інший компонент.
  • Програма зависає на комп'ютері або ноутбуці. Можливо, що у вас дуже слабке за характеристиками пристрій. Тоді не дивно, що відеоредактор висне. Сам процес монтажу є досить ресурсномісткою завданням, тому, якщо у вас простий нетбук, який ледве як справляється з серфінгом в інтернеті, то не дивно, що студія зависає. Звичайно, причини можуть бути різні: від вірусів на комп'ютері до поломки обладнання. Але якщо зависає тільки ця програма, то, швидше за все, проблема криється в слабкості пристрою.

Підведемо підсумки

Друзі, сьогодні ми познайомилися з відеоредактором від компанії Майкрософт для ОС Віндовс 7 або 10 під назвою «Кіностудія». Тепер ви знаєте, що його легко можна встановити на свій комп'ютер при наявності підключення до інтернету. Видалення ж відбувається через відповідний блок в меню панелі керування на пристрої. Сподіваємося, що у вас все вийшло зробити без проблем. Розкажіть в коментарях, чи змогли ви самостійно зробити установку цього програмного забезпечення. Також не забуваємо робитися своєю думкою, враженням і досвідом!