Редагування PDF-файлів в Adobe Reader

PDF-документи дуже популярні і застосовуються в самих різних ситуаціях. А це означає, що будь-якому користувачеві необхідно вміти працювати з цими файлами. Щоб працювати з PDF-документами, необхідно мати на комп'ютері безкоштовну програму Adobe Reader, що входить також до складу пакету Adobe Acrobat. У цій статті розберемося, як редагувати PDF-файл в Adobe Reader. Давайте ж почнемо. Поїхали!

Алгоритм роботи програми Acrobat Reader DC дозволяє змінювати PDF-файл.

Перше, що слід знати будь-якому користувачеві, який збирається працювати з pdf-форматом - повноцінно редагувати текст, як, наприклад, в Microsoft Word, тут не можна. Можливо, це когось засмутить, але насправді в деяких ситуаціях відсутність можливості повноцінного редагування вмісту файлу є величезним плюсом і перевагою.

Reader дозволяє користувачеві додавати позначки і зауваження до тексту. Щоб зробити це, перейдіть до інструментів і виберіть «Додати коментар». Коли з'явиться відповідне вікно, введіть необхідний текст. Також можна додати ще один вид коментаря, який буде відображатися як хмара думок. Для цього використовуйте функцію «Створити записку». Натисніть на іконку хмари думок, а потім вкажіть місце в файлі, де буде розташовуватися коментар. Якщо знадобиться, розташування можна змінити.

Багатьох користувачів цікавить, як виділяти області тексту кольором. Робиться це дуже просто. Скористайтеся функцією «Виділити текст», яка розташована там же, на панелі додавання коментарів. Досить клікнути по іконці маркера, а потім виділити бажану область документа. Колір і прозорість можна налаштовувати на свій розсуд. Клацніть правою кнопкою миші по виділеній ділянці і виберіть в меню «Властивості».

Також Adobe Reader дає можливість відзначити частина документа на видалення. Для цього є спеціальний інструмент «Викреслити текст». Суть його роботи полягає в назві. Принцип дії той же, що і при виділенні, тільки замість кольору зазначена область закреслює.

Справедливості заради варто сказати, що повністю редагувати PDF-файли можна, тільки для цього потрібно буде придбати платний пакет від Адоб. Там можливості користувача ніяк не обмежені. Можна додавати водяні знаки, вставляти посилання, працювати з зображеннями, а також прикріплювати різні файли і багато іншого. Доступ до всього функціоналу юзер отримує через пункт меню «Редагувати PDF».

Тепер ви знаєте, як редагувати PDF-документи за допомогою Adobe Reader. Як бачите, все досить просто і зрозуміло. Пишіть в коментарях чи допомогла вам стаття розібратися, діліться з іншими користувачами власною думкою і досвідом, а також задавайте будь-які питання, що цікавлять по темі статті.