Що робити, якщо виходить помилка формату потоку в 1С?

Дорогі друзі, сьогодні ми з вами вирішимо таку проблему, як помилка формату потоку в 1С. Відразу попередимо, що рішень представлено буде кілька, так як все залежить від того, з-за чого з'явилася така ситуація. Як то кажуть: правильно поставлене питання вже має половину відповіді. Так і тут - якщо ви будете знати причину такої неполадки, то і рішення ви знайдете швидше. Тому для початку рекомендується проаналізувати всі дії, які передували головному неприємного події в програмі. Можливо, ви вже самі тоді зрозумієте, що потрібно робити.

Якщо ж ви не розумієте, що сталося, то можете скористатися списком рекомендацій. При невпевненості в своїх силах і можливостях, краще надати справу майстру, який зможе вам допомогти. Наприклад, можна в офіційну службу підтримки. Але якщо ви готові вирішувати проблеми самостійно, то йдемо далі.

рішення

Помилка при запуску або

Отже, зараз ми з вами розглянемо поради щодо виправлення помилки формату потоку в 1С: Підприємство. Перед виконанням нижче представлених дій, які ви робите на свій страх і ризик, настійно рекомендується створити резервну копію бази даних. Якщо ви готові, то приступимо:

  • Для початку варто перевірити версії використовуваних програм. Помилка може виникнути, якщо користувачі користуються платформами з різними версіями. Наприклад, якщо один з них працює в оновленій програмі, а інший намагається підключитися з більш старої, то, природно, буде виникати помилки. Завжди стежте за тим, щоб в системі була встановлена ​​новітня версія 1С: Підприємство.
  • Спробуйте очистити кеш (сховище тимчасових файлів програми). Для цього натисніть кнопку «Налаштування ...» праворуч від блоку списку інформаційних баз. У вікні ви побачите пункт «Каталоги шаблонів конфігурацій і оновлень». В поле буде вказана адреса розташування файлів кеша. Скопіюйте та вставте цей шлях в поле провідника Windows (нагорі, де написано «Провідник»). Видаліть з цієї гілки кінець адреса до «1Cv82». Зверніть увагу, що цифри можуть відрізнятися в залежності від версії один ес. Тепер клацніть клавішу Enter: відкриється папка, де розташовані інші дивні папки з цікавими назвами. Виділіть і видаліть їх (тільки випадково не видалите папки ExtCompT, tmplts, а також файли з розширенням pfl). Перед видаленням обов'язково закрийте інформаційні бази.

Видалення кешу 1С

  • Ви завжди можете скористатися вбудованим режимом тестування і виправлення в конфігураторі (якщо система дає вам потрапити в нього). Для цього натисніть на «Адміністрування», потім відкрийте пункт «Тестування і виправлення». Виберіть необхідний доступні режими і запустіть перевірку. Ви можете скористатися ними всіма для більш глибокого аналізу.
  • Якщо попередній спосіб вам не підходить, так як доступу до конфігуратору немає, то можна використовувати спеціальну утиліту ChDBFl.exe. Завантажувати її нізвідки не треба, адже вона знаходиться в папці bin встановленого один ес. Для зручності ви можете скористатися пошуком Windows. У вікні програми потрібно вказати шлях до файлу бази даних, потім натиснути на кнопку «Виконати». При необхідності можете встановити галочку напроти пункту «Виправляти виявлені помилки». В іншому випадку система лише покаже вам наявні помилки, а виправляти їх доведеться вже самостійно.
  • Якщо жоден з перерахованих вище методів вам не допоміг, то ви можете вивантажити дані в нову базу, якщо запускається режим підприємства. У цьому допоможе обробка «Універсальна вивантаження / завантаження даних XML», в результаті якої можлива втрата деяких даних. Їх ви вже відновити не зможете.

відключаємо IPv6

Після впровадження підтримки протоколу IPv6 в програмне забезпечення 1С, почали з'являтися деякі помилки при роботі. Так, у вас могла з'явитися і помилка формату потоку після перезавантаження сервера. Це може бути пов'язано з тим, що сервіси в операційній системі Windows, що відповідають за вказаний протокол інтернет-з'єднання, запускаються пізніше один есовскіх. Отже, давайте розглянемо рішення при використанні IPv6 вашою мережею:

  1. Запустіть утиліту regedit. Знайти її можна в поле пошуку меню Пуск Windows. Просто введіть назву програми і запустіть її від імені адміністратора.
  2. Відкрийте підрозділ реєстру: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ services \ 1C: Enterprise 8.2 ServerAgent

Підрозділ реєстру: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ services \ 1C: Enterprise 8.2 ServerAgent

  1. Тепер запустіть значення ключа DependOnService і додайте в окремому рядку Tcpip Це допоможе встановити залежність агентів серверів 1С від Windows. Тобто, вони не зможуть запустити раніше, ніж операційна система.

Якщо ви не користуєтеся протоколом IPv6, то рекомендується відключити його повністю на вашому комп'ютері. Це допоможе мінімізувати всі причини виникнення вашої помилки. що потрібно для цього зробити?

  1. Аналогічно попередній інструкції, запустіть regedit.
  2. Тепер встаньте на гілку: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ Tcpip6 \ Parameters \
  3. Натисніть два рази на пункт DisabledComponents. Зверніть увагу, що якщо подібний елемент у вас відсутній, то вам необхідно буде його створити. Для цього натисніть на вкладку «Правка», потім на «Створити», а потім на пункт «Параметр DWORD (32 біти)». Введіть назву пункту, яке зазначено вище і клікніть по клавіші Enter.
  4. Тепер наберіть за допомогою клавіатури в такому значенні: 0xffffffff. Натисніть на клавішу Enter. Після цього можете закрити програму і знову спробувати користуватися 1С.

Підведемо підсумки

Друзі, тепер ви знаєте, як можна виправити помилку формату потоку. Підсумувавши, можна виділити наступні рішення:

  • Оновлення версії платформи на всіх комп'ютерах
  • Очищення тимчасових файлів і папок, тобто кешу бази даних
  • Використання режиму тестування і виправлення в конфігураторі
  • утиліта ChDBFl
  • Вивантаження бази даних в нову
  • Відключення протоколу IPv6

Сподіваємося, що у вас все вийшло, і не залишилося більше ніяких питань. Ще раз нагадуємо про необхідність звернутися в службу підтримки 1С, якщо ви не впевнені в своїх силах і боїтеся втратити важливу інформацію. Не забуваємо розповісти про свою думку, особистому досвіді і враження в коментарях!