Правильна установка «1С: Підприємство»

«1С: Підприємство» є на сьогодні однією з кращих платформ для ведення бізнесу, бухгалтерії, а також в цілому для автоматизації роботи самих різних організацій. Програми застосовуються в областях, для яких раніше і не призначалися. Якщо ви хочете підвищити ефективність свого ІП або потренуватися перед бухгалтерською практикою, вам варто знати, як самостійно встановити «1С: Підприємство» на ПК.

Що потрібно знати про 1С?

Сама по собі установка 1С і просте налаштування - справа неважка. Питання у користувача починають виникати після неї: «А що з цим робити?». Щоб не рвати на собі волосся, намагаючись своїм розумом подужати тонни інформації, ознайомтеся з деякими особливостями «Один Ес».

  • «Підприємство» - це платформа. Тобто, щоб використовувати софт, необхідно вибрати будь-яку конфігурацію. Їх існує безліч, найпопулярніші: Бухгалтерія, Управління Торгівлею, Зарплата і управління персоналом. За назвою неважко здогадатися, для чого вони призначені.
  • 1С треба вміти користуватися. Для деяких було важким свого часу освоїти Excel або навіть Word. Але все це квіточки в порівнянні з вітчизняним ПО. Ні, програма дійсно супер і дає купу можливостей. Однак доведеться витратити чимало часу на навчання або навіть грошей на відеоуроки.
  • «Дивишся в книгу - бачиш фігу». Російська приказка відмінно описує стан людини, вперше відкрив «Підприємство». Бази немає, і незрозуміло, що треба робити. В кінці статті будуть дані ази управління софтом.

версія

Яку версію краще ставити на комп'ютер? Зрозуміло, найостаннішу. Сьогодні це 8.3 або 8.2. Попередні, навіть 8.0 - досить-таки старий продукт, яким незручно буде користуватися. Намагайтеся ставити найновіше, особливо якщо купуєте софт за гроші.

А якщо безкоштовно? Є демонстративні версії баз, якими можна користуватися кілька днів - близько 30. Якщо ви початківець бухгалтер і хочете потренуватися вдома, то такий варіант для вас цілком зійде. Тим більше що ціна на цілісний продукт аж ніяк не маленька.

Інший варіант - піратська версія. Незважаючи на старанну роботу Роскомнадзора, знайти неліцензійну версію 1С досить просто. У більшості організацій стоять саме такі. Та й, швидше за все, якщо ви читаєте цю статтю, то теж вже знайшли джерело з «піраткою». Варто заздалегідь застерегти. Встановлений софт буде працювати практично без недоліків. Однак якщо ви плануєте в якості програміста надавати послуги з експлуатації нелегальних «1С: Підприємство», то ризикуєте понести за це кримінальну відповідальність. А якщо є простим клієнтом, то, знову ж таки, жоден хороший програміст не візьметься обслуговувати вас, коли виявить піратську версію.

Встановлення та налаштування

Установка платформи 1С, як уже сказано вище, нічого важкого собою не представляє.

  • Заходимо в папку з програмою і вибираємо там файл «setup» або клацаємо по значку диска, після чого відкриється вікно установки.

Вибираємо файл «setup»

  • Тиснемо «Далі», пропускаючи всі стандартні етапи, зупиняємося тільки на віконці, де потрібно вибрати компоненти програми. Помічаємо три перших в обов'язковому порядку. Вони повинні бути встановлені на жорсткий диск.
  • У завершальному вікні запропонують встановити драйвер ключа захисту. Він також нам потрібен, тому погоджуємося.

Платформу ми успішно поставили. Тепер аналогічним чином, але вже без додаткових налаштувань необхідно встановити необхідну конфігурацію. Запускаємо setup-файл і робимо все точно так же, встановлюватися ПО буде кілька хвилин.

Налаштовуємо для початку роботи

Отже, як встановити 1С, ми розібралися. Тепер необхідно створити базу даних. Це, по суті, і є первісна настройка. Створення бази буде розглядатися на прикладі «1С: Бухгалтерія» - найпопулярнішої конфігурації.

  • Запускаємо програму.
  • Як правило, перед нами тут же з'являється повідомлення, в якому система пропонує створити нову інфо-базу.
  • Вибираємо «Створення нової ...», тиснемо «Далі».

Вікно установки 1С

  • У списку необхідно зробити вибір конфігурації. Робимо це. Після придумуємо ім'я і йдемо далі.
  • Вибираємо розташування на жорсткому диску.
  • Тиснемо готове.

Тепер у нас є база даних, з якої вже можна починати працювати.

Практика показує, що установка «1С: Підприємство» ні для кого не є проблемою. А ось все наступні дії вже викликають труднощі. Дивіться інформацію по цікавлять вас, отримуйте нові знання по цій темі і незабаром ви зможете з гордістю говорити знайомим, що розбираєтеся в софті від «Один Ес».