Зміна імені користувача в Mac OS

З виходом нових версій Mac OS змінюються інтерфейси, в тому числі різних налаштувань. Як правило, серйозних змін не відбувається, але бувають поновлення, які «ховають» деякі функції або переносять їх так, що недосвідчений користувач втрачається і не знає, де їх шукати. Така ситуація спостерігається з керуванням користувачами в нових версіях операційної системи, тому не зайвим буде розібратися докладніше, як змінити ім'я користувача в Mac OS.

У макбуков учеткі теж може бути красивою

Вступ

Спочатку необхідно розібратися, що саме ви хочете змінити. Mac ділить ім'я користувача на повне і коротке. Обидва можна використовувати для входу в систему, але короткий визначає також назву папки користувача, в якій будуть зберігатися його дані.

Зміна повного імені облікового запису

Як поміняти повне ім'я користувача на макбуков? Процес цієї процедури нескладний і зазвичай не тягне за собою ніяких негативних наслідків, якщо не міняти зайвих параметрів, про що ви будете попереджені далі.

  1. Заходимо в меню і шукаємо головну кнопку - «Системні налаштування», натискаємо на неї в який з'явився інтерфейсі, шукаємо розділ «Користувачі та групи».
  2. Просто так змінювати налаштування в цьому меню ми не можемо, потрібно розблокувати інтерфейс, натиснувши на іконку замка (як правило, в нижньому лівому кутку) і ввести логін адміністратора разом з паролем. Тепер ми можемо користуватися всіма можливостями, які передбачені операційною системою. Крім зміни назви, можна створити одну або кілька нових облікових записів, налаштувати їх привілеї, поставити логіни і так далі.
  3. В області ліворуч показано список всіх облікових записів цього комп'ютера. Вибираємо потрібну і натискаємо правою кнопкою по ній. З'явиться контекстне меню, в якому необхідно вибрати пункт «Додаткові параметри».
  4. Перед нами спливе вікно, в якому ми поміняємо повне ім'я в однойменній графі.
ВАЖЛИВО. Не чіпайте інші поля ні в якому разі! Бездумне зміна деяких з них може спричинити за собою повну відмову комп'ютера продовжувати роботу в штатному режимі.

З повним ім'ям розібралися, час приступити до короткого. Ця процедура трохи складніше, але нічого страшного в ній немає, якщо чітко слідувати наданим алгоритмом.

Зміна імені користувача та папки облікового запису

Як поміняти коротку назву користувача на Mac OS? Воно прив'язане до папки користувача, в якій зберігаються всі необхідні дані. Не можна просто взяти і змінити його, обов'язково необхідно міняти назву папки, а також шлях до неї, інакше система відмовиться працювати, причому коротку назву і назву папки повинні збігатися.

ВАЖЛИВО. Дуже бажано провести резервне копіювання важливих документів. Якщо ви помилитеся, заповніть поля неправильно або не все - операційна система перестане працювати.

  1. Обов'язково виходимо з облікового запису, яку ми збираємося змінювати. Якщо це єдиний адміністратор, то необхідно створити ще одного і видалити його після завершення маніпуляцій, якщо він виявиться зайвим.
  2. Заходимо в завантажувальний диск і знаходимо папку «Користувачі». Усередині лежить папка, яку нам необхідно перейменувати. Не забуваємо, що її назва повинна збігатися з бажаним ім'ям користувача. Для безпеки запишіть в текстовий документ або на папір і старий і новий варіанти.
  3. Як і минулого разу заходимо в «Користувачі та групи», отримуємо адміністративний доступ.
  4. Як і минулого разу викликаємо контекстне меню правою кнопкою на користувачі, входимо в інтерфейс додаткових параметрів.

  1. Нас цікавить поле «Облікова запис», заповнюємо його, виходячи з назви папки, яку ми недавно перейменовували. Буква в букву. Зверніть увагу, нам не можна використовувати пробіли. Якщо ви вже надрукували пробіл - обов'язково видаліть його, продовжити писати ви з ним не зможете.
  2. Дивимося на поле «Папка користувача», там вказано повний шлях до папки. Вручну прописуємо новий шлях з уже новою назвою.
  3. Підтверджуємо всі зміни клавішею «Ok».
  4. Перезавантажуємо пристрій.
ВАЖЛИВО. Не чіпайте інші поля.

Після всіх маніпуляцій не забуваємо видалити зайвого адміністратора, якщо він вам не знадобиться, і переконуємося, що наша цільова учеткі працездатна і додається папка доступна.

висновок

Перед тим як приступати до зміни чого-небудь, обов'язково прочитайте інструкцію повністю і визначитеся, що конкретно ви збираєтеся міняти. Коли ви точно зрозуміли, чого хочете, приступайте до маніпуляцій і будьте дуже уважні, ігри до системних налаштувань грошової можуть привести до втрат потрібних або важливих даних. Отже, ми розібралися, як змінити ім'я користувача на макбуков.

Якщо у вас з'явилися питання - задайте їх в коментарях.