Кращі пальчикові акумулятори

Ми щодня користуємося величезною кількістю різноманітної техніки і комплектуючих, які працюють від батарейок. Практично всі люди вже користуються акумуляторними батареями, звикнувши до того, що звичайні йдуть хіба що в комплекті при покупці. Всі елементи живлення відрізняються технологіями виготовлення і хімічним складом, від чого і залежить якість одержуваного на виході продукту. Виробники елементів живлення завжди прагнули до того, щоб зробити випускаються продукти якомога більше довговічними, збільшуючи число допустимих перезаряджень. У цій статті докладно розглянемо, які пальчикові акумулятори кращі. Давайте ж почнемо. Поїхали!

На ринку існує велика кількість різновидів пальчикових акумуляторів

Батарейки типу AA або пальчикові, як їх частіше називають, діляться на кілька видів:

  • Фірмові (від загальновідомих і популярних компаній);
  • Китайські (тут назва категорії говорить сама за себе);
  • Low self-discharge або LSD скорочено.

Відразу потрібно зазначити, що споживачі найчастіше звертають увагу на перші два види, що в корені невірно, оскільки саме «фірмові» і китайські батарейки не потішать вас нічим з того, що написано на їх упаковці або сказано в рекламі. Ні про яку довговічності і мови бути не може. Такі акумулятори розряджаються дуже швидко, при цьому мають, як правило, всього лише до ста циклів заряду, що, взагалі, є неприйнятним. Крім іншого, «фірмові» і китайські батарейки не справляються з віддачею високого струму. По суті, користувачі стають жертвами обману, ведучись на рекламу і упаковки, що рябіють дивовижними характеристиками, які на ділі не виправдовуються навіть на половину.

Тепер, що стосується LSD-акумуляторів, це як раз те, що потрібно. Батарейки такого типу відрізняються низьким саморазрядом, при цьому мають високу токоотдачи. Коштують вони, зрозуміло, більше, а на упаковках вказані не такі вражаючі характеристики, але при цьому зазначені цифри відповідають дійсності. За підсумком ви отримуєте більше 1000 зарядних циклів. Також подібні акумулятори дуже хороші при використанні в різних малопотребляющіх девайсах: годиннику, ліхтариках, пультах і т. Д. За цілий рік саморазряд LSD-батарейок доходить всього до 10%.

У зв'язку з цим, виникає питання: яким виробникам варто віддавати перевагу при виборі пальчикових акумуляторних батарей для своїх девайсів?

  1. Перший виробник, на якого вам варто звернути увагу -

    . Незважаючи на те що компанія китайська, вона випускає батарейки відмінної якості, що перевершують рядових виробників в два, а то і більше разів. При ціні близько 12 $ за один комплект.

    Батарейки воістину високої якості (хоч і Китай)

  2. Мабуть, найпопулярніші на сьогоднішній день акумулятори - Xiaomi Z15 AA. Xiaomi практично відразу зарекомендувала себе як компанія, яка пропонує користувачам відмінний баланс між ціною і якістю. Ціна 10 $ за комплект дуже приємна, тим більше що якість на вищому рівні.
  3. Є ще кілька маловідомих виробників, що випускають дуже гідну продукцію. Серед них можна виділити PKCELL, які відрізняються приємною ціною і гарною якістю, також варто звернути увагу на компанію BPI Enelong, яка хоч і не випускає повноцінні LSD-батарейки, але зате пропонує непоганий продукт за ціною 8 $ за 12 штук, що, взагалі, недорого для акумуляторів.
  4. Найвідоміший серед вищезазначених виробників - Eneloop, причому не важливо під якою маркою. Це може бути і Panasonic Eneloop, і Sanyo, і Fujitsu. Ці батарейки можна назвати одними з кращих. Вони відрізняються підвищеною місткістю, низьким відсотком саморазряда, здатністю відмінно переносити холод і віддавати високий струм. Ціна цих акумуляторів однозначно не потішить користувачів, що бажають заощадити, проте, ви можете бути впевнені, що ні викидаєте свої гроші на вітер. Ціна не маленька, але справедлива і повністю відповідна якості продукту. Тому якщо вам потрібні кращі акумуляторні пальчикові батарейки, Eneloop - ваш вибір.
  5. Також хорошим вибором можуть стати La crosse, maxE, Ansmann і Powerex, які йдуть в комплекті із зарядними пристроями, але ви можете придбати ці батарейки поштучно. Відносно невисока ціна і добротне якість. Що ще потрібно будь-якому покупцеві?

    Ці батарейки йдуть в комплекті з ЗУ, але можуть продавати і окремо

Звичайно, нікуди не діваються самі розрекламовані бренди на кшталт: Duracell, Energizer, Varta і так далі. Але нічого хорошого, крім обіцянок і ефектною реклами, ці компанії вам не запропонують. Ні за якістю, ні за ціною вони не будуть привабливішими описаних вище.

Якщо ви зібралися переходити на більш якісні акумулятори, майте на увазі, що найкраще вибрати одного виробника і купувати тільки його батарейки, щоб не заряджати одночасно акумулятори різних виробників, оскільки це негативно позначається на самих елементах живлення.

Тепер ви знаєте, які пальчикові батарейки краще вибирати для своїх пристроїв і більше не станете жертвами реклами. Пишіть в коментарях була корисною для вас ця стаття, діліться з іншими користувачами власною думкою і досвідом, а також задавайте будь-які питання, що цікавлять по темі статті. І надалі купуйте тільки якісні батарейки, не переплачуючи за бренд.