Правильний вибір зовнішнього акумулятора для смартфона

Всі ми стикалися з ситуаціями, коли смартфон не просто сів, а сів в самий невідповідний момент, коли до будинку або зустрічі ще далеко, або просто весь день попереду. Для таких ситуацій придумано один цікавий пристрій - Power Bank, поговоримо ми сьогодні про нього і відповімо на дуже часте питання наших читачів: «Як вибрати зовнішній акумулятор для смартфона?».

Power Bank Xiaomi для зарядки смартфона

Зовнішній акумулятор являє собою пластикову або металеву коробку, в якій послідовно з'єднані кілька літій-іонних батарей. Цикл зарядки-розрядки виглядає так: ми заряджаємо Power Bank від будь-якого джерела енергії через miniUSB, а потім через цей же кабель заряджаємо потрібне нам пристрій в потрібний нам момент.

У першій частині статті ми розберемося, як знайти і вибрати якісний акумулятор і розберемося з технічними характеристиками, на які варто звертати увагу при покупці, у другій частині ми розглянемо кращі зовнішні акумулятори і скажемо пару слів про кожного.

Як знайти якісний PowerBank?

Дуже часто користувачі скаржаться не неякісну зборку або шлюб зовнішнього акумулятора. Така широта проблеми обумовлена ​​великою популярністю китайських дешевих девайсів, які залучають невдалого обивателя своєю ціною. Потрібно розуміти, що неможливо купити акумулятор на 16000 mAh за 400 рублів, так-так, такі ціни часом зустрічаються на китайських сайтах. Є варіант купити більш-менш дорогий пристрій з китайського сайту, але при цьому ви все одно не можете бути впевнені в сумлінності виробника, і є шанс отримати девайс, який не відповідає заявленим характеристикам або, взагалі, не робітник. Вирішити проблему можна походом в спеціалізований магазин, навіть в разі, якщо вам продадуть неякісний продукт, ви зможете повернути гроші або обміняти його по гарантії. Якщо ж ви все-таки зібралися купувати китайське «чудо», то звертайте увагу на кількість продажів і наявність позитивних відгуків на сторінці з товаром.

Нерідко власник фізичного магазину в Росії закуповує партію акумуляторів в Китаї від нікому невідомого виробника, брендує товар на свій смак і продає його в чотири рази дорожче на батьківщині. В такому випадку у «темного» людини може скластися враження, що перед ним якісний дорогий товар. Цієї проблеми можна уникнути, якщо заздалегідь визначитися з брендом, який для вас найбільш прийнятний. Природно, такі відомі бренди, як Samsung або Sony, випускають дуже якісний товар, але і коштувати він буде набагато дорожче. Інші бренди з не менш якісним продуктом: Xiaomi, Huawei, Asus, Lenovo.

Huawei

Який портативний акумулятор вибрати - справа тільки ваше, але зробити це ефективно можна, тільки якщо ви розумієте, на що потрібно дивитися.

На які характеристики звертати увагу?

Зовнішній вигляд

Почнемо з самого очевидного - зовнішній вигляд. В основному зовнішні акумулятори випускаються з пластиковими корпусами, але є і з металевими. Як правило, металевий корпус значно дорожче і в кишені ваги він додає пропорційно.

Існують зовнішні акумулятори у вигляді чохла, вони додають смартфону масу і об'єм, але в деяких випадках, коли заряду на день катастрофічно не вистачає, такий чохол може стати незамінним супутником для вашого пристрою.

Зовнішній акумулятор може бути зовсім маленьким, менше смартфона, але розмір може збільшуватися значно зі збільшенням обсягу сховища, тому далі ми розберемося, як вибирати акумулятор для телефону, грунтуючись на його ємності.

компактний розмір

Ємність

Для визначення ємності зовнішнього акумулятора використовують одиницю виміру міліампер-година (mAh). Чим значення вище, тим більше енергії здатний зберігати девайс, і, отже, більше енергії він може віддати для зарядки вашого смартфона або планшета.

На перший погляд може здатися, що смартфон з батареєю на 2000 mAh можна зарядити два рази акумулятором на 4000 mAh, насправді це не так. Чому? Перерахуємо причини:

  • під час зарядки телефон витрачає енергію, в результаті «висмоктує» з Power Bank обсяг енергії, дещо більший, ніж ємність батареї смартфона;
  • акумулятор неминуче саморазряжаются;
  • згодом девайс втрачає здатність зберігати повний обсяг заряду довго і без великих втрат;
  • дуже часто заявлена ​​ємність не відповідає фактичній з вини виробника;
  • при продажу недобросовісні посередники або виробники просто обманюють покупця, заявляючи непомірно великі ємності.

Фактичну ємність можна приблизно визначити, помноживши заявлену на 0.7. Тобто, при заявленій ємності в 4000 mAh, за фактом ми будемо мати 2800 mAh. Природно, цифру не можна вважати остаточною, у багатьох випадках вона може бути набагато більше, але, найчастіше, в середньому, вона відображає реальність.

Умовно всі Power Banks можна поділити на три групи:

  • Для звичайних смартфонів. Ємність таких пристроїв коливається в діапазоні 2500-5000 mAh. В середньому для не дуже потужного смартфона таких акумуляторів вистачає на 2-3 зарядки.
  • Для планшетів і потужних смартфонів. Девайси об'ємом 5000-10000 mAh, підійдуть для декількох зарядів флагманських смартфонів і парочки зарядів середнього планшета.

Power Bank для зарядки як смартфонів, так і планшетів

  • Для всього. Найпотужніші на сьогоднішній момент сховища до 20000 mAh, ними можна зарядити по разу: планшет, смартфон, ліхтарик, GPS-навігатор, MP3-плеєр і електробритву. Справжні монстри для любителів подорожувати, гідні девайси, з відповідною ціною.

Сила струму

Від сили струму залежить швидкість передачі енергії від зовнішнього акумулятора до батареї вашого пристрою, і вимірюється вона в амперах (A). Щоб зрозуміти, акумулятор з якою вихідний силою струму вам потрібен, погляньте на батарею пристрою, який ви збираєтеся заряджати. Для смартфонів стандартним значенням буде 1 A. Для планшетів найчастіше - 2 A. На Power Bank середньої і високої цінових категорій часто можна зустріти відразу два порти на вихід: на один ампер і на два. Необхідно знати особливість - якщо ви підключите відразу два пристрої до зарядки, то на обох портах буде приблизно 1 ампер.

Розмір і вага

Чим більше ємність і чим більше портів в портативному акумуляторі для телефону, тим більше і масивніше він буде. Підбирайте девайс під свій ритм життя, деяким буде достатньо невеликого акумулятора на 5000 mAh, щоб іноді перевіряти пошту і спілкуватися в соціальних мережах, якщо ж ви любите подорожі і походи, ви хочете слухати музику і дивитися відео, то вам просто необхідний важкий акумулятор мінімум на 15000 mAh, щоб залишатися задоволеним.

Якщо ви зустрінете невеликий пристрій з невиправдано завищеною ємністю і заниженою ціною - навіть не думайте дивитися в його бік, таких пристроїв просто не буває, вас обманюють.

Рейтинг зовнішніх акумуляторів для смартфонів

Щоб не бути голослівними, розглянемо найкращі моделі з представлених на російському ринку, скажімо пару слів про кожного, це допоможе вам навчитися розбиратися в портативних акумуляторах.

ВАЖЛИВО. Рейтинг зовнішніх акумуляторів для смартфонів був складений на основі відгуків реальних покупців.
  • GPGL301 - дуже якісний варіант на 10400 mAh з гарантією на цілий рік. Для порівняння, багато виробників дають гарантію на якісну зарядку всього на кілька тижнів, що вже говорить багато про що. Ціна теж не сильно кусається, в середньому по Росії вона коливається в діапазоні 2000-2500 рублів. В комплекті два USB-виходу на один і два ампера. Користувачі відзначають, що, завдяки високій потужності, смартфон заряджається від цього акумулятора навіть швидше, ніж від мережі.

GPGL301

  • Gmini mPower Pro Series MPB1041 - ще один варіант на 10400 mAh. Головна його перевага - зарядка і розрядка пристрої відбуваються на одній і тій же потужності, що виключає можливість перевантаження при зарядці. Це збільшує термін служби подівся у багато разів. Девайс приємний на дотик і займає небагато місця, має форму планшета. Порт всього один - на два ампера. Ціна в середньому по Росії коливається в діапазоні 1450-2250 рублів.

Gmini mPower Pro Series MPB1041

  • Xiaomi Mi Power Bank 10400 - неймовірно компактний і неймовірно місткий для свого розміру портативний акумулятор на 10400 mAh. Серед аналогів навряд чи можливо знайти настільки маленьке і зручний пристрій. Головний недолік - це величезна кількість підробок на китайському ринку. Деякі вважають, що, навіть китайські підробки цього пристрою краще багатьох європейських аналогів. В цьому випадку краще відмовитися від онлайн-покупки і сходити в фізичний магазин, щоб упевнитися в якості продукту, і, якщо що, повернути його по гарантії. Якщо покупка пройде гладко, то ви точно оціните компактність і жахливу ємність цього девайса. Середня ціна пристрою - 2000 рублів.

Xiaomi Mi Power Bank 10400

Вище були представлений рейтинг кращих зовнішніх акумуляторів для смартфонів на думку інтернет-користувачів, але це зовсім не означає, що інші моделі і виробники гірше.

висновок

З недавнього часу ринок зовнішніх акумуляторів для телефону наповнився як якісними моделями, так і підробками. Як вибрати - ми розповіли, далі справа за вами. Будьте уважні і враховуйте всі фактори, описані в статті. Не женіться за великими ємностями, якщо вони вам не потрібні, не звертайте уваги на занадто дешеві екземпляри - найімовірніше вони неякісні. Підходьте до покупки з розумом, і тоді зовнішній акумулятор прослужить вам вірою і правдою багато років.

Якщо у вас з'явилися питання - задайте їх у коментарях!