Самостійна перепрошивка iPhone

Щасливий володар iPhone рано чи пізно може зіткнутися з ситуацією, коли девайс відмовляється працювати, як раніше. Причини для такого його «поведінки» можуть бути самими різними. Однак в цій ситуації для власника важливіше не просто зрозуміти, що спровокувало відмову нормального функціонування, а розібратися, що робити, як повернути свій Айфон до «життя».

Безумовно, одним з найдієвіших способів є відвідування сервісного центру. Для цього буде потрібно затратити час і певну суму грошей, які зажадає майстер за надану послугу.

Однак існує альтернативний спосіб, супроводжуваний такою ж ефективністю. Для цього ви просто візьміть інструкцію, як перепрошити Айфон 5S самостійно, вивчіть її, знайдіть відповіді на ці запитання і все.

До речі, знайти відповіді нескладно, якщо у вас є вихід в інтернет. У мережі є безліч спеціалізованих сайтів, де вже викладені докладні рекомендації, як перепрошити Айфон, а також є форуми, де безпосередньо кожен власник iPhone може сформулювати своє питання і миттєво отримати на нього відповідь.

Після такої підготовки ви самі зможете здійснювати дії не гірше, ніж майстри сервісного центру, ви легко зможете прошити свій iPhone і повернути йому відмінну працездатність.

Важливо враховувати, що прошити iPhone можна двома способами:

  • шляхом оновлення програмного забезпечення;
  • шляхом відновлення.

Ці два способи мають відмінні риси, тому перед остаточним вибором конкретного способу, як прошити китайський Айфон, бажано ознайомитися з процесом виконання кожного способу, щоб усвідомити, який варіант буде максимально прийнятним.

Оновлення програмного забезпечення

Якщо ваш iPhone перестав коректно функціонувати через програмного збою, можна скористатися можливістю оновлення програмного забезпечення.

Перед цим не забудьте зробити резервну копію, а також перенести важливий контент з iPhone на комп'ютер. Це дозволить уникнути втрати важливих даних після завершення процесу оновлення.

Не забудьте створити бекап перед початком перепрошивки

Оновлення програмного забезпечення на iPhone можна також двома способами за допомогою:

  • iTunes;
  • Wi-Fi.

Тільки вам, власнику, вирішувати, як прошити Айфон, яким способом скористатися.

Оновлення за допомогою iTunes

Утиліта iTunes дозволяє і оновити програмне забезпечення, і при необхідності відновити операційну систему.

Важливо тільки враховувати, що утиліта орієнтована на завантаження і установку тільки найсвіжішої версії операційної системи.

З цієї причини при наявності у вас бажання встановити певну версію, яка не є останньою, краще заздалегідь її закачати на комп'ютер, а потім в процесі установки вказати шлях, де вона збережена.

У цьому випадку вдасться ваш китайський Айфон прошити певної версією iOS.

Підключіть гаджет до комп'ютера і запустіть iTunes

Отже, спочатку підключіть свій китайський Айфон до комп'ютера, застосовуючи USB-кабель. Після цього запустіть утиліту iTunes.

У вікні, в рядку меню знайдіть параметр «Пристрої», перейдіть на нього і виберіть модель свого девайса.

Тепер перейдіть в налаштування параметрів підключення і синхронізації, там ви виявите кнопку «Оновити», клікніть по ній.

Відразу після цього на вашому iPhone з'явиться запит щодо цих дій. Натисніть на «Ok», погодившись із запропонованими діями, тим самим дозволяючи запуск процесу оновлення.

Вам залишається дочекатися його завершення, переконатися в коректності працездатності, а далі перемістити весь контент, попередньо перезаписаний на комп'ютер.

Оновлення через Wi-Fi

Якщо є можливість забезпечити підключення Айфон до швидкісного інтернету через Wi-Fi, то можна закачати операційну систему безпосередньо відразу на гаджет, а потім благополучно оновити програмне забезпечення.

Увімкніть свій китайський Айфон, перейдіть в «Налаштування», далі пройдіть в параметр «Основні», а з нього - в «Оновлення ПЗ».

Змінити прошивку можна і без підключення до комп'ютера

Відкривши цей параметр, легко виявити кнопку «Завантажити та встановити», саме нею вам зараз потрібно скористатися.

Після таких дій вам залишається підтвердити Ваші наміри перепрошити свій гаджет, далі процес буде здійснюватися автоматично.

Вам також залишається просто дочекатися завершення процесу.

На жаль, такої простий і ефективний спосіб неможливо використовувати, якщо ви є власником залоченним мобільного пристрою або того, який використовує джейлбрейк.

Іншого варіанту, як скористатися відновленням операційної системи в режимі DFU, для таких iPhone немає.

Відновлення операційної системи

Процеси відновлення і відновлення трохи схожі, але, тим не менше, мають і відмінні риси. Якщо при оновленні мається на увазі установка найсвіжішої версії операційної системи, то при відновленні здійснюється установка «чистої» iOS, але необов'язково нової.

Отже, якщо ви зважилися перепрошити свій китайський Айфон, вам також доведеться вибрати між двома варіантами здійснення таких дій:

  • через RecoveryMode;
  • через DFU Mode.

Перший по праву вважають аварійним варіантом відновлення операційної системи, а другий є більш підходящим варіантом для тих, хто є любителем джейлбрейка.

Поновлення за рішенням RecoveryMode

Отже, бажаючи розібратися, як прошити iPhone через RecoveryMode, власникам гаджета також корисно уважно вивчити інструкцію, хоча ніяких складнощів при здійсненні таких дій немає.

Спочатку вимкніть свій девайс і почекайте, коли дисплей повністю згасне.

Тепер підключіть свій гаджет до комп'ютера і затисніть кнопку «Home». В цьому випадку утиліта iTunes запропонує здійснити процес відновлення вашого гаджета. Безумовно, ви повинні погодитися з цією пропозицією, натискаючи кнопку «Ok».

В окремих випадках утиліта iTunes не висуває такої пропозиції, тому вам доведеться знайти кнопку «Відновити iPhone» і клікнути по ній, при цьому обов'язково ви зобов'язані одночасно затиснути клавішу «Shift».

Якщо на комп'ютері встановлено Windows, а Mac, тоді замість клавіші «Shift» затиснути потрібно клавішу «Alt».

Далі утиліта зажадає вказати шлях до прошивці. Природно, вам слід заздалегідь потурбуватися про це і закачати її попередньо з інтернету.

Для кожної версії iPhone підходить своя версія прошивки, що має розширення .ipsw. Дуже важливо уважно вивчити пропоновані версії прошивок, зупинити вибір тільки, коли ви будете абсолютно впевнені в тому, що вона підходить для вашого девайса. Якщо прошивка підібрана «чужа», то результат відновлення буде негативним. Прошивка просто не стане на чужу модель.

Всі подальші дії здійснюються автоматично, не вимагаючи вашого додаткового участі. Залишається просто дочекатися завершення цього процесу.

Коли процес підійде до завершення, утиліта вам повідомить про це, тому ви можете сміливо від'єднувати свій гаджет від комп'ютера, включати його і перевіряти його працездатність.

Також потрібно не забути перемістити той контент, який був попередньо переміщений на комп'ютер. Одними з наступних дій будуть ті, які спрямовані на завантаження і установку утиліт і програм, необхідних для виконання всіх вам звичних завдань.

Поновлення за рішенням DFU Mode

Якщо ви зважилися самостійно перепрошити свій гаджет через DFU Mode, вам також рекомендується вивчити інструкцію, а потім неухильно дотримуватися згідно її рекомендаціям.

Спочатку підключіть свій Айфон до комп'ютера і тільки після цього вимкніть його.

Тепер знайдіть на девайсе дві кнопки «Power», «Home» і одночасно їх обидві затисніть. Витримайте паузу в десять секунд, після якої відпустіть кнопку «Power», але палець на кнопці «Home» продовжуйте впевнено утримувати.

Наступні дії по включенню режиму

В результаті таких дій утиліта iTunes зуміє розпізнати ваш гаджет в режимі DFU Mode.

Всі подальші дії будуть ідентичні тим, які здійснюються при прошивці в режимі RecoveryMode.

Власник обов'язково вказує шлях до прошивці, яку попередньо скачав і зберіг на жорсткому диску. Після цього погоджується з усіма подальшими діями, благословляючи процес прошивки, який наразі триває в автоматичному режимі.

Залишається також тільки терпляче чекати, коли утиліта повідомить про успішне завершення процесу і дозволить вам переконатися у відмінній працездатності iPhone, на якому тепер буде встановлена ​​нова операційна система.

Ті власники, які активно ностальгують за певною версією iOS, скористатися такими варіантами, на жаль, не зможуть, оскільки для відкату на стару версію операційної системи краще скористатися іншими варіантами.

Отже, процес перепрошивки сучасних гаджетів не є складним і заплутаним, тому при бажанні його може легко здійснити будь-який користувач, який навіть не має ніякого досвіду.

Не слід панікувати і стрімко мчати в сервісний центр, перебуваючи в упевненості, що тільки їх майстри зможуть реанімувати ваш улюблений гаджет, відновити його працездатність. З усіма такими ж діями вдається впоратися і самостійно, при цьому забезпечивши збереження бюджету.