Вибираємо, де спілкуватися: популярні соціальні мережі

Сьогодні люди все більше і більше спілкуються у віртуальному просторі. Інтернет і мобільні пристрої дозволяють робити це практично в будь-якому місці. Найпопулярніші соціальні мережі відіграють роль свого роду моста між величезними відстанями і одночасно маленького держави, в кожному з яких встановлені свої правила.

Сьогодні люди все більше і більше спілкуються в соціальних мережах

Саме по собі поняття соціальної мережі вже стало досить розмитим, так як багато хто з тих віртуальних майданчиків, які називають цим ім'ям, є мессенджерами, відеострімерамі, відеохостингу, фотохостинг. Але тим не менше всі ці спільноти визнані соціальними мережами.

Список російських популярних мереж

Список найпопулярніших російських соц. мереж відрізняється від аналогічного світового. Головним чином за першими двома рядками:

  1. ВКонтакте
  2. Однокласники
  3. Facebook
  4. Skype
  5. Google +
  6. WhatsApp
  7. Viber
  8. Instagram
  9. Twitter
  10. Facebook Messenger

Такий список ми маємо на 2016 рік.

VK.com

Вконтакте

ВК традиційно лідирує серед всіх інших соціальних мереж в Росії і багатьох країнах СНД вже протягом багатьох років. У жовтні минулого року контакту виповнилося вже цілих десять років, і він залишається практично монополістом у сфері онлайн-спілкування росіян. Середньодобова аудиторія складає близько 64 млн відвідувачів.

З кожним роком і мобільний додаток, і веб-версія отримують нові фішки, які присутні у інших соціальних мереж. Однією з таких стала поява «Історій», за допомогою яких можна на відео або фотографіях розповідати друзям і передплатником про своє життя. Крім того, з'явилися грошові перекази і відомі багатьом по WhatsApp голосові повідомлення.

Однокласники

Однокласники

OK.ru - п'ятий за популярністю російський сайт. Однокласники весь час наступають на п'яти Контакту: 51 млн користувачів за добу - але тим не менше ніколи не можуть з ним зрівнятися.

В цьому році в соц. мережі з'явилися трансляції з груп, грошові перекази, додаток «ОК відео». Однокласники також намагаються надати користувачам максимальну кількість можливостей спілкування. Варто зауважити, що обидва сайти: і ВК, і Однокласники - належать Mail.Ru Group.

Facebook

Фейсбук виявився на третьому місці в чому завдяки існуванню російського аналога - ВКонтакте. Оскільки нам зручніше користуватися дітищем Павла Дурова, та й друзів там у багатьох сидить набагато більше, щодня на Facebook заходять 6 млн росіян.

Фейсбук являє собою соціальну мережу в класичному її розумінні, з якої все й починалося. Наступні проекти будуть вже злегка відрізнятися від цієї концепції.

Skype

Skype

Скайп не можна назвати повноцінною соц. мережею, так як він як і раніше позбавлений багатьох функцій, притаманних тому ж ВК. Головною фішкою Skype були і будуть відеодзвінки. Так, там є чати і можливість додавання особистою інформацією, але більшість людей використовує Skype саме для переговорів з відео- або аудіозв'язку.

Незважаючи на появу таких програм, як Viber, WhatsApp, FaceTime, Скайп не втрачає своєї популярності. Можливо, від того, що багато ще недостатньо звикли до нових замінників старої надійної програми.

Google +

Google + - це невдала спроба Гугл створити власну соц. мережа. Невдала оскільки популярність Гугл + з кожним роком все знижується. Коли користувачів там не залишиться зовсім - питання часу.

Найцікавіше, що у нас Google + займає аж п'яте місце. В інших країнах вже, взагалі, практично не котирується через низьку популярність.

WhatsApp

WhatsApp

Популярний додаток стрімкими кроками завойовує світ. Сьогодні ВатсАпом користуються сотні мільйонів людей по всьому світу: щомісячна аудиторія складає 1 млрд. Серед російських користувачів він також досить популярний.

Назвати WhatsApp соціальною мережею важко. Це, скоріше, засіб зв'язку, месенджер, який дозволяє своїм користувачам робити все більше і більше різних дій: обмін файлами, відеозв'язок, голосові СМС, стікери.

Viber

Аналог ВатсАпа зі схожим функціоналом. Однак його частіше використовують, щоб здійснювати дзвінки, ніж обмінюватися повідомленнями.

Виберіть вже починає здавати позиції після появи настільки популярних засобів зв'язку або соц. мереж, як WhatsApp.

Instagram

Instagram

Інстаграм знаходиться на восьмому місці, в світі ж - постійно лідирує і розташований в п'ятірці лідерів. Це мережа, якою користується велика кількість молоді. Остаточно вважати її соціальної можна стало після того, як в Instagram з'явився Direct - чат з користувачами.

Instagram поступово починає випереджати Твіттер. У «Інсти» все побудовано на обміні фотографіями, у Твіттера - на коротеньких повідомленнях.

Twitter

Twitter

Twitter досить зміцнився на пострадянському просторі, але починає поступатися в популярності Інстаграму, який все завойовує нових користувачів. Щомісячна аудиторія складає 7, 7 млн ​​чоловік.

У Twitter головною фішкою є маленькі замітки про своє життя, якими користувачі діляться один з одним. Природно, на цьому творці не зупинилися і додали туди ще багато різних можливостей: чат, можливість постити відео і фотографії, лайки і репости - зробивши Твіттер повноцінної соц. мережею.

Facebook Messenger

Месенджер від Фейсбук теж не можна розглядати як окрему соціальну мережу. Ця програма, що дозволяє чатитись зі своїми друзями.

Однак, незважаючи на це, Facebook Messenger опинився в десятці найпопулярніших мереж. Мессенджер має схожий з Виберіть і ВотсАпп арсенал можливостей.

Як йдуть справи за кордоном

Ось список найпопулярніших соціальних мереж світу:

  1. Facebook
  2. YouTube
  3. WhatsApp
  4. Facebook Messenger
  5. QQ
  6. WeChat
  7. QZONE
  8. Tumblr
  9. Instagram
  10. Twitter

YouTube

YouTube

Ютуб добре знайомий і російському користувачеві, однак в світі він виводиться на друге місце, причому як одна з найпопулярніших соціальних. мереж. На сайті щодня проглядаються мільярди відео, а кількість акаунтів становить 1, 3 млрд.

Що ж, можливо, через кілька років YouTube стане таким же популярним і у нас. Сервіс на даний момент головним чином виступає сервером для величезної кількості відео, дозволяючи користувачам створювати свої канали, коментувати один одного, ставити «лайки» або «діслайкі».

Tumblr

Tumblr

Тамблер з'явився в Росії порівняно недавно і тільки починає набирати свою популярність. У той час як в іншому світі він уже знаходиться в десятці лідерів. Його місячна аудиторія становить 555 млн осіб.

Ця мережа використовується в основному молоддю. У ній ви можете обмінюватися різним мультимедійним контентом. При цьому розробники намагаються стежити за його унікальністю.

Сервіси QQ і QZONE відомі, в першу чергу, в Азії. Це месенджер і соціальна мережа відповідно. Навряд чи ви, зайшовши на них, знайдете там своїх друзів.

Отже, як можна помітити, в 2016 році списки найбільш популярних мереж частково перетинаються. І нехай вони не зливаються зовсім, але видно, що всюди люди йдуть по шляху месенджерів і спеціалізованих додатків, щоб відкинути зайве. Хоча верхівки все одно займають традиційні соціальні мережі.