Правильне видалення додатків на Android

Щоб на вашому телефоні або планшеті завжди залишалася достатня кількість місця, не було ніяких глюків, необхідно знати, як видалити додатки на Андроїд. Як правило, видалення простих, встановлених користувачем додатків на ОС Android не викликає ускладнень. Однак видалити системні або стандартні доповнення - не так проста операція і багато хто не знає, як це зробити.

Рано чи пізно виникає необхідність видалити зайві додатки з Android

Прибираємо звичайне ПО

Більшість Андроїд-доповнень прибираються дуже легко. Ми перерахуємо кілька способів, за допомогою яких ви зможете викинути різні поштові клієнти, карти Гугл та інше непотрібне Android-пристрою.

Найпростіший спосіб - просто зайти в меню, де відображаються всі іконки, натиснути і утримувати іконку тієї програми, яку ви хочете видалити. Висвітиться вікно, в якому потрібно буде натиснути на кнопку «Видалити».

Через налаштування або Google Play

Крім того, в Android звичайні програми можна видалити також через меню налаштувань або магазин Google Play. В налаштуваннях ми просто Тапа пункт «Додатки», потім зі списку всіх встановлених програм вибираємо ту, від якої хочемо позбутися, і натискаємо на неї. Потім натискаємо «Видалити».

З Гугл Плей все так же просто:

  1. Заходимо в Google Play.
  2. Знаходимо потрібне нам, користуючись пошуком.
  3. У вікні Android-додатки натискаємо «Видалити».

Видалення програм на Android через Google Play

Прибираємо ПЗ, встановлене не нами

З розширеннями, поставленими творцями пристрої, все далеко не так просто. Очистити їх нам заважає ОС Android. Як правило, це потрібні програми, якими користується більшість власників Андроїд-пристроїв. Однак серед них є і такі, як, наприклад, Gmail, які лише накопичують кеш, займають зайву пам'ять на пристрої. Тому багато хто бажає швидше їх позбутися.

Користувач, як правило, повинен мати підвищені права, для того щоб прибрати стандартні поштові клієнти та інші пряники від Google. Отримати Root-права допоможуть спеціальні програми. Вони є як універсальні, так і спеціалізовані під певний Android-телефон або планшет. Серед універсальних:

  • Framaroot;

  • Root Explorer;

Root Explorer

  • Root App Remover.

Потім потрібно завантажити будь-який файловий менеджер, завдяки якому ми і зможемо дістатися до системних файлів. Після цього всі повноваження необхідно надати і провіднику.

ES Провідник

ES Провідник - найбільш часто використовуваний файловий менеджер, тому на його прикладі ми детально покажемо, як прибрати зі стандартними програмами. Він повинен бути забезпечений розширеними правами.

  • Заходимо в наш файловий менеджер, відкриваємо меню налаштувань.
  • Тапа «Засоби».
  • Вибираємо «Root-провідник», потім погоджуємося надати програмі все права.

Включення ROOT-провідника

  • Після цього вказуємо «Підключити як R / W».

Вибираємо пункт «Підключити як R / W»

  • І ставимо галочки RW.

Ставимо галочки RW

Тепер можна перейти безпосередньо до очищення додатків Android, встановлених розробниками.

  • Через Провідник заходимо в папку / system / app.
  • Шукаємо файли формату apk тих непотрібних додатків, які ми хочемо прибрати, і видаляємо.

Видалення файлу формату apk

  • Якщо є файли odex з тим же ім'ям, що і у додатки, їх також потрібно видалити.
  • В папці data / app можуть зберігатися поновлення системних доповнень, їх ми теж стираємо.

Важливо! Вкрай не рекомендується знищувати файли із позначкою Андроїд, т. К. Вони відповідають за роботу системи і їх зникнення може привести до серйозних збоїв в роботі.

Root Uninstaller

Існує також ряд спеціальних програм, які зроблені для того, щоб прибирати додатки, вбудовані в телефон. Одна з них - Root Uninstaller.

  1. Запускаємо Root Uninstaller.
  2. Надаємо розширені повноваження способом, схожим на попередній.
  3. Відкриваємо розділ «Системні додатки».
  4. Вибираємо додатки, які ми хочемо очистити, натискаємо на них, у вікні, тиснемо «Видалити».

Ось два досить легких способу, як очистити Android-пристрій від непотрібних системних доповнень. Головне в них - отримання розширених прав.

зупинка

Якщо вам не обов'язково повністю очищати Андроїд від якогось доповнення, то можна просто зупинити його. Для цього в меню налаштувань в списку потрібно вибрати потрібне доповнення, потім натиснути кнопку «Відключити».

Після цього воно не знищиться, але сховається. Заважати вам повідомленнями, а також займати кеш воно більше не буде.

На Android, як можна зробити висновок, можна видалити і стандартні, і звичайні програми. Для цього достатньо лише знати трохи більше, ніж пересічний користувач.